Nadal ten sam błąd.
Dodatkowo gdy daję na ten sam pendrive - to nie wykrywa mi wcale sterowników. Gdy dałem ten folder na drugi - oddzielny pendrive to wykrywa, ale pojawia się błąd tak ja wcześniej.
Zgadza się.
Prawdopodobnie próbujesz zainstalować system z pendrive, który podłączony jest do portu USB 3.2. Podłącz pendrive pod port USB 2.0, ten model laptopa posiada jeden port w tym standardzie. Zobacz czy wówczas instalator będzie działał poprawnie. Wiele miałem takich przypadków gdy ten komunikat występował z powodu nierozpoznania kontrolera USB, a nie docelowego dysku systemowego.
Próbowałem instalować również poprzez port USB 2.0 - sytuacja wygląda w identyczny sposób
Wpisz w przegladarkę
A Media Driver Your Computer Needs is Missing
I szukaj. Może od tego.
Ale najpierw zacznij od resetu biosu.
Możesz usunąć partycje systemowe przy pomocy opcji naprawy w instalatorze systemu, musisz uruchomić komputer z nośnika instalacyjnego systemu Windows 10 i wybrać opcję “Napraw komputer” na ekranie instalacji. Następnie przejdź do “Rozwiązywanie problemów” i wybierz “Wiersz polecenia”. W wierszu polecenia możesz użyć narzędzia diskpart, aby usunąć partycje.
Co z tym Diskpart to poszukaj w sieci.
Trafiłem na taki filmik w necie, skojarzyłem go Twoim problemem @Mean
#3 Proxmox - brak dysku w trakcie instalacji systemu Windows | Lektor PL - YouTube
A jakby tak zadziałać jak autor filmu?
-
obejrzyj film
-
pobierz obraz iso - virtio-win-0.1.229.iso stąd (You can download the latest stable…)
Windows VirtIO Drivers - Proxmox VE -
wypal płytę CD lub wyciągnij z obrazu iso katalog W10 i wrzuć go na pena
-
wskaż w czasie instalacji Windows 10 zawartość katalogu W10 na płycie CD lub penie
Czy to się uda? Nie mam pojęcia