Szafkę mam pod midi Tower. Jeśli chodzi o chłodzenie to widzę że różnica cenowa między wiatrem a wodą jest niewielka więc od razu myślę do AMD dać chłodnicę wodną.
Jeżeli ta szafka ma “wcięcie” podobne do tego, to i szafkę wymień. Upchnięty i dociśnięty komputer będzie miał doskonałą wentylację…
A przynajmniej wywal tylną ściankę i odsuń od ściany, ale to i tak będzie niezły termosik
No to idealny termosik. Obecnie tego nie ruszaj, ale środkową przegrodę to spokojnie o ~~10 cm oddalić by warto i jednocześnie z tyły zdemontować, żeby powietrze z zasilacza/grafiki miało gdzie ulecieć… w przeciwnym wypadku kupując mocny procesor, mocna grafikę, to żadna obudowa nic nie da i w środku będzie po 80-90 stopni.
Potem środek wywalę całkiem a tył teraz jest od dołu do połowy wysokości potem zostawię najwyżej tylko dołem i górą po kilka cm dla stabilności szafki i tyle. Teraz i tak komputer stoi bez bocznej obudowy i do połowy wysunięty z szafki a jak nie to komp wruci z boku szafki na podłogę i też będzie
Ja by tego sie troche obawiał, patrząc na solidną kserokopiarę, to ta środkowa poprzeczka jest chyba ścianą nośną, w przeciwieństwie do tylnej (dykty?). W tej tylnej ewentualnie wytnij otwory.
Mój Dynamic świetnie by tam podszedł. Dosunąć go do lewej ścianki, przez co prawa strona będzie miała wystarczająco dużo miejsca do wciągania chłodnego powietrza. Chłodnica na górę i gra gitara
https://www.morele.net/obudowa-lian-li-pc-o11-dynamic-5551879/
Edit: shhhheiiiiit… nie zauważyłem środkowej poprzeczki
Mebel zrobiłem pod drukarkę właśnie. Bez środkowej części stabilność całości nie zmienia się drastycznie ponieważ tył też jest z litej płyty a nie dykty. Płyta też nie jest jak w meblach z Ikei.
Przecież to ustrojstwo ma 30 cm szerokości Jak wyciągnie całkiem środkową przegrodę, to może wciśnie
Ale można by tak pokombinować: 3 wentyle ciągną przodem, 3 wywalają górą i może coś by z tego było
Szafka od ścianki do ścianki ma 48cm tak że weszło by.
Ale tym to się nie przejmuję bo walne kompa obok biurka na podłogę i chłodzenie będzie jak ta lala.
Bardziej zastanawiam się jaką obudowę brać żeby ona nie była ograniczeniem
Do midi już wszystko wejdzie, znaczy wszystko Jakoś wejdzie, u siebie/rodziców też musiałem chłodzenie po wysokości dobierać.
Poszukałbym obudowy, która bez problemu łyknie chłodnice 360 mm na froncie i na topie.
Tego typu?
Tam na górę nie wejdzie 360-tka. Poza tym ta buda to crap
Znalazłem taką samą co zmieści.
Poleć coś lepszego. Bardzo bym nie chciał jakichś choinek. Ten komputer ma wyglądać jak zawsze u mnie na taki zwykły desktop. Zresztą dlatego mam też mam passata
Fajne są i cenowo też spoko. Ale czy teraz już w nowych komputerach napędów cd się nie montuje??
Są takie budy, w których się montuje. Jeśli nie możesz żyć bez wewnętrznego napędu, to coś na pewno znajdziesz.
Większość cywilizowanego świata przesiadła się na zewnętrzne napędy po USB
I wyciąga je z szafy maksymalnie raz na 5 lat jak ciocia Gienia przywiezie zdjęcia wnuczki do oglądania