Starej daty jestem. Za moich czasów dyskietki 3,5 cala rządziły jeszcze
Znalazłem tę: Obudowa BE QUIET! Pure Base 600 wydaje mi się że łączy to o czym mówiliście z tym czego szukam.
Zaraz się znajdą malkontenci twierdzący, że tymi bocznymi wylotami nie wciągnie tyle powietrza co przy pełnej siateczce i pewnie trochę racji będą mieli Ale mi się jakoś podobna sprawdza a wykonanie obudowy w porównaniu do SPC to jest niebo a ziemia.
zawsze można to zrobić tak
Na próbę kupiłem mad dog gm305 fajnie daje radę nawet przy max dpi
Zawsze można chłodnicę wywalić poza obudowę.
A po prawdzie to genezis jakoś słabo wypada na tle nawet tańszych firm i to przy większości produktów. Mysz rozpadła mi się po miesiącu, głośniki zjarały przy pierwszym podpięciu. Tak że lipa i tyle
Bo genesis to taka Biedronkowa firma
Masówka z Chin z naklejkami firmowymi
Thora 100 miło wspominam. Przekonał mnie do czerwonego mechanika
Obudowę zamówiłem. Padło jednak na tego be quiet z kieszenią na CD.
Co do płyty i procka to poczekam jednak na am5 i zdecyduję wtedy co kupić.
Teraz to mnie młody sempi o moją R9 więc zastanawiam się czy właśnie zakupów nie zacząć od karty graficznej. Tu raczej wątpliwości nie mam i pójdzie radeon.
GPU najszybciej się starzeją. Jaki Radeon? Tak się zastanawiam, czy nie lepiej tego R9 nie pchnąc i dołozyć mu do nowego Radeona 5300 Znając złosliwość rzeczy martwych, to R9 zaraz po oddaniu padnie (może nawet z zasilaczem;p).
W 775 4x3ghz i 8gb ram da radę
Jeszcze nie wiem. Ale na pewno coś świeżego i mocnego raczej nie najwyższa puła ale niewiele niżej.
Szok ta obudowa jest mniejsza niż ta co mam do tylnej ściany szawki miałem 10cm teraz mam ponad 15 od góry też dobre 5cm więcej luzu. Jedynie na szerokość 2cm szerzej jest.
A tak z innej beczki.
Ta obudowa ma standard usb 3.0 a ja na płycie mam 2.1. Różnica 10 pin we wtyczce. Widział ktoś adapter? Z 3.0 na 2.1?
Dalej lenistwo zanim poszukałem zapytałem
Długi ten temat, nie chce mi się szukać, jaka to płyta bez wewnętrznego złącza usb3?
Ten temat dotyczy bardziej przyszłej inwestycji czyli nowego AMD. A przypadek i pretensje syna że mam lepszy sprzęt od nich sprawił że kupiłem tę obudowę. Upchnąłem tam tymczasowo ASUS p5q se plus.
Kolejny zakup pod ryzena. Czy ten zasilacz by wystarczył czy jednak szukać coś mocniejszego?
Np taki?
To zależy co chcesz jeśli chcesz porządny zasilacz na wiele lat a nie takie na odwal sie po taniości na cyk kupowany gdzie potem po zmianie na mocniejszą grafikę będziesz musiał znowu kupić kolejny zasilacz…
To polecam coś z 650W Na mocniejsze grafiki oraz OC zostanie lekki zapas W przez co zasilacz nie będzie pracował w stresie co da dobrą kulturę pracy i żywotność.
I tu można potrzeć np na Seasonica lub Corsaira z certyfikatem co najmniej gold da ci dobre zasilacze z gwarancją na 10-12 lat
https://www.morele.net/zasilacz-corsair-rm750x-750w-cp-9020179-eu-1790294/