Cała prawda o Neostradzie - Wyraź swoją Opinię

Teraz jest promocja, ja z niej skorzystałem akurat, tak jak napisałem wcześniej z 256 kb/s przeszedłem na 512kb/s i za pierwszy rok 33 zł a za drugi 56 zł, teraz zostaję właśnie dlatego z neo, bo staniała, i gdyby cena pozostała i dalej miałbym płacić za 256 kb/s 78 zł jak dotychczas to bym zmienił. A promocja mnie skusiła i jestem zadowolony. Założyłem odzielny temat o modemach, narzekają że Thomsony są złe a ja nie miałem problemów na całe szczęście do tej pory. Wszytko będzie działać jak się o to dba :slight_smile: tak jak zasilacz codegen kazdy jedzie a mój komp na nim chodzi juz od 2002 roku i dość mocna konfiguracja, wszystko zmienione w roku 2005 tylko zasilacz nie.

Pojawia się dużo pytań odnośnie Neostrady

Proszę wszystkie pytania i odpowiedźi kierować w tym temacie!

Dziekuję.Witheld :slight_smile:

Mam neo@512 z półtorej roku już. Nie zauważyłem większych zwisów, nigdy mnie samo nie rozłączyło i nie nigdy jeszcze nie przekroczyłem limitu 15 GB. Raz musiałem dzwonić na infolinię, ale Pani o Miłym Głosie kompetentnie wytłumaczyła mi, ze pewnie “@neostrada.pl” nie postawiłem po loginie :smiley:

Ta aplikacja dostępowa to straszne, pamięciozerne ustrojstwo. Używam małego programiku, który był razem z modemem Thomsona i jakos się sprawdza.

Denerwuje mnie tylko czasami to, ze kilka razy musze się łączyć, zeby w końcu się połączyć :slight_smile:

Summa summarum polecam (płacę chyba 60 zł na 2 lata umowa)

taaa nawet te co są typu: “neo mi się rozłącza daję loga do sprawdzenia” :stuck_out_tongue:

Ładne ale nierealne.

Ponadto to jest tylko temat do opinii o usłudze a nie o kłopotach które obecnie męczą użytkowników i szukają rozwiązania :wink:

Stanowczo odradzam ************** !!

konował wyluzuj…

Ja chętnie bym zmienił dostawce-chociażby ze względu na limity i nie stałe IP…

Ładnie mama wychowala :slight_smile: … prosze moderatora o jakies kroki co do tego Pana.

niby jest zadowolny niby nie nie ma stłego ip co mi dokucza w grach :frowning:

Zobacz http://www.dyn.pl

mozesz wyjasnic co masz na mysli ??

ja z neo jestem zadowolony , dobrze skonfigurowana , wywalone oprogramowanie TP.Sa i zainstalowany AutoConnect i jest spoko …

Ja tam powiem tak: jeżeli masz kasę i nie przeszkadzają Ci limity transferu to bierz neostrade bo rzeczywiście ma dobrą jakość ale jeżeli tak jak większość ludzi nie masz kasy to bierz radiuwke można osiągnąć bardzo dobre wyniki w transferze, umowa na czas niekreślony (coś Ci się nie podoba to zrywasz) a przede wszystkim niska cena.

Pozdrawiam

P.S Kiedy ja byłem w neo to nie zdarzały mi się żadne przerwy w dostawie ale najgorsze jest to że z 80 zł podnieśli mi do 150 zł a że miałem umowę na czas określony… dlatego nie polecam neostrady.

polarowicz podniesli Ci poniewaz trzeb czytac umowe i pamietać o niej gdy wygasa :wink:

Ja mam NEO od 3 lat. Nie miałem innej mozliwości niż wybranie monopolisty TPSA. Konkurencja w moim mieście praktycznie nie istnieje a jak juz to ma słabą ofertę. Mimo wszystko jestem zadowolony oprócz wysokich cen (dopiero niedawno potaniało) i słabych łącz. Na dzisiejsze czasy szybkość łącz na poziomie 512 Kb/s czy 1 Mb/s to stanowczo za mało.

Nie spodobała mi się też oferta z Liveboxem. Nie jest to dobry wybór dla wymagających. Ale jak kogoś nie stać na wydanie ok. 350 - 400 PLN na firmowy router z modemem ADSL to musi zadowolić się Liveboxem za 10 PLN (dzierżawa) i zrezygnować z wysokich wymagań. Niestety.

U mnie praktycznie też. W mojej miejscowości praktycznie liczy się TPSA i jeszcze jakis jeden operator.

Ale nie o tym tu mowa. Jeśli chodzi o jakość to uważam, że nia ma na co narzekać po za złym traktowaniem klienta. Tak to ok ;- )

u mnie w mieście też nie ma konkurencji, prócz radiowek.

i co? i za 25zł/msc mam łącze 2048 bez limitu transferu.

jakim cudem? DSL na jakieś 15 osób…

co prawda na początku była opcja 512, ale akurat we wrześniu (2004r.) TP zwiększała szybkość 2x. no a jakiś rok temu, za free można było znowu zwiększyć prędkość 2x, raczej nikt nie przepuścił takiej okazji.

TP nie jest taka zła, tylko trzeba wybrać korzystnie - raczej nikt na odludziu nie mieszka, więc przez pewien okres czasu (u nas trwało to ze 3 miesiące) można skombinować ludzi chętnych do taniego, a zarazem dobrego łącza, jakim jest DSL. w tym roku względem NEO 1024, płace 3x mniej, a mam 2x szybsze łącze bez limitów. rok temu różnica była jeszcze większa.