Cała prawda o Neostradzie - Wyraź swoją Opinię

adrian17 został Ci rok do końca, a więc nie możesz skorzystać ze “startowej promocji neostrady”. Chyba, że zrezygnujesz z tej umowy (poniesiesz koszty zerwania umowy przed czasem) i podpiszesz nową umowę, wtety powinni zakwalifikować Cię do tej promocji.

Bo jeżeli podpiszesz teraz aneks na 1024 to policzą Ci po normalnej cenie :).

Do poczytania: http://www.tp.pl/prt/pl/promocje/intern … ?_p=552524 8)

:mrgreen:

Nie da się ukryć ze jest do kitu,

no i drogo. Pozdrawiam.

Złączono Posta : 28.08.2006 (Pon) 21:31

Ja szukam innego dostawce internetu, TP jest do kitu, no i drogo.No ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.

Witam serdecznie.

Pozwolicie, że skromnie podzielę się także moimi spostrzeżeniami odnośnie użytkowania stałego łącza naszego monopolisty.

W zasadzie w kwestii Neostrady należałoby podzielić to zagadnienie na :

część techniczną (łączność, stabilność, transfery, limity, poczta e-mail) oraz

część związaną z obsługą Klienta (infolinia, kontakt z Klientem).

Jestem stałym Klientem TPSA i użytkuję Neostradę od września 2003 roku.

Początkowo było to 512 potem 640 a teraz od kwietnia 2005 roku opcja 2048.

Oczywiście pomijam kwestię cenową gdyż w moim przypadku łączę to wykorzystywane jest do pracy i tu przede wszystkim liczy się niezawodność.

W okresie tych trzech lat przypominam sobie 2 lub 3 awarie związane z brakiem połączenia. Tak więć jeśli chodzi o część techniczną Neostrada spełnia moje oczekiwania i jest jak najbardziej godna polecenia. Dotyczy to także obsługi konsultantów gdzie otrzymałem zawsze fachową poradę.

Na początku korzystałem z modemu SAGEM natomiast obecnie mam Router ADSL Linksysa i podzielone NEO na PC-ta stacjonarnego (Ethernet)

i notebooka (WLAN).

Natomiast całkiem inną kwestią jest obsługa Klienta przez TPSA.

Pod numerem 9393 : niekompetencja, brak jakiejkolwiek odpowiedzialności, i parę innych przymiotników jeszcze by się znalazło.

Dotyczy to także Działu Obsługi Klienta, gdzie praktycznie brak jest kompetentnych osób do prowadzenia negocjacji z Klientem (lepsze warunki dla Stałych Klientów). Nawet na stanowisku Dyrektora Oddziału Obsługi Klienta a konkretnie jego Pełnomocnika usłyszałem dzisiaj, że nie mogą Klientowi Indywidualnemu nic innego zaproponowac poza Promocjami, które są przedstawione na stronie internetowej. Żadnej elastyczności. Dla TPSA ważne jest tylko jak zdobyć nową Klientelę za 1 zł reszta notomiast niech płaci jak podpisała umowę.

To są skostniałe struktury gdzie praktycznie Klient Indywidualny dla nich się nie liczy.

Zobaczymy co będzie dalej.

Podsumowując moją wypowiedź możnaby ją streścić :

NEOSTRADA - CZĘŚĆ TECHNICZNA - TAK

NEOSTRADA - KONSULTANCI - TAK

TPSA - OBSŁUGA KLIENTA - NIE!!

hmm ja bym polecił coś innego jeżeli masz tylko taką możliwość.

minusy:

1. transfery

2. musisz mieć telefon stacjonarny

3. super obsługa klienta ze czekasz 1h na połaćzenie, kolejna godzinę kłucisz się ze nie masz wirusów na kompie.

4. często się rozłącza

plsuy:

1. ładnie działa…ciągnie max. transferami z netu

gdybym miał możliwość zmienienia na jakieś inne łącze bym od razu tamto wybrał :?

Ha z tym to też bywa zabawnie - przykład? Ciągłem w tym miesiącu Viste, i mi jej nie naliczyli do transferu :] - w sumie mnie to nie interesuje bo i tak go nie przekroczyłbym, ale śmieszne nieprawdaż?

Dzwoniłem ostatnio na 0 800 102 102, bo kuzynce stawiałem neo. Coś nie chciało iść, mimo poprawnej instalacji, to zadzwoniłem - po chwili miły konsultant przeprowadzał te standardowe metody, aż gdy już nic nie chciało działać skierował sprawę do komórki technicznej - na następny dzień już można było startować z neo - naprawili linię.

Zgodzę, się ale nie jest to naprawdę, aż tak uciążliwe.

Pozdrawiam :slight_smile:

@up:

1. ja ściagam wiele filmów od kumpli co lubią siebie nagrywać w róznych sytuacjach ^^ i troche uciążliwe limity :confused:

2. oczywiście…zdarzają się i takie osoby lecz ja trafiłem raczej na tych gorszych :?

3. zależy…bo np. jak grasz w gierki online to jak Ci nagle zerwie połączenie to troche…hmm…że tak powiem troche lipa :confused:

Pozdrawiam =)

Już nie pamiętam kiedy ostatni raz neo mi się rozłączyło.

Co prawda co 24h następuje zmiana ip i rozłączenie jest wymuszane ale tak to nie narzekam.

Ostatni problem z dostępem do neo miałem gdzieś w I kw. 2005r.

Neo ma przecież dedykowaną infolinie 0800 102 102!

Od niedawna Błękitna Linia przdejęła większość obowiązków Infolinii Zamówieniowej (0801 321 123) …ale to wszystko co ma związek z Neo!

Jeżeli więc masz problem z Neo …lub pytanie natury technicznej - dzwonisz na 0800 102 102.

Jeżeli masz jednak problem natury formalnej …albo chcesz zamówić usługę etc. - wtedy 9393.

Czytaj co wcześniej napisałem…

Kompletny brak obsługi posprzedażowej! - …taka juz polityka tej firmy.

Ty nic na to nie poradzisz, twój dyrektorek też! :stuck_out_tongue:

Czego tu jednak oczekiwać od monopolisty?

mam neo od 3 lat i nie narzekam :smiley:

TP oby tak dalej :smiley:

Jestem bardzo zadowolny, żadnych problemów, jeśli jakiś istnieje szybko zostaje naprawiony. Do końca umowy zostało mi 2 mieisiace podpisałem aneks jeszcze na dwa lata na 512kb/s czyli razem 4 jak narazie bede miał wcześniej dwa i teraz nstepne dwa. Tego samego dnia co podpisny aneks został przyśpieszyli mi ją. Bardzo bardzo bardzo duży plus dla TP. Oby tak dalej.

Gdyby mozna bylo brac neo bez abonamentu i gdyby umowe dalo sie podpisac na nieokreslony okres po takiej samej cenie jak na 2 lata to bylbym bardzo zadowolony :). Chello jest inne ale tez ma powazne wady, wiec wcale nie lepsze (np. dzierzawa modemu, mozliwosc dobrych prac remontowych przy podlaczaniu, stałe ip - to nieprawda ze jest dynaminczne- zmiana ip co rok sie nie liczy :))

Czyli Neostrada to chyba najlepsza oferta dostawy internetu.

Ja bym nie powiedzial ze najlepsza…Chello tez jest bardzo dobre ale inne. Ma troche wieksze predkosci i chyba nizsze ceny, poza tym to jest kabel wiec odpada instalacja sterów (zwlaszcza jest to istotne dla posiadaczy linuxa, czy trudniejszych jeszcze systemów np. bsd.). Wydaje mi sie ze chello jest lepsze jak duzo sciagasz, bo istnieje prawie zerowe ryzyko ze ci net siadzie podczas korzystania, natomiast mnie neo rozlacza dosc czesto, mimo ze wszystko dobrze podlaczone. Poza tym przez neo sa czasem zaklócenia w rozmowie telefonicznej, te wszyskie hasla, piny trzeba pamietac, trudniej postawic serwer itp.

Obie firmy maja swoje wady i zalety.

:shock: Wyobraź sobie, ze mieszkasz w miejscu gdzie nic innego niż TePsa niechce sie podłączyć :shock:

Wystarczający argument ? :confused:

Ponoć kilkaset metrów dalej w domu podłączona jest Multimedia, sie zadzwoni do nich i czy jest możliwość podłączenia u mnie w budynku :slight_smile: jeszcze na moim osiedlu jest Gorzowska Telewizja Przewodowa, może oni z tym swoim netem chcieli by sie podłaczyć do mnie :slight_smile:

Złączono Posta : 06.10.2006 (Pią) 14:49

ja neo mam 3 lata, i jakoś nie narzekam … jak do tej pory miałem ze 3 problemy … wszystkie załatwione prawidłowo w TP. co prawda modem Livebox to śmieć …jeden wielki niewypał… kto potestuje go 9 miesięcy … bo ja go tyle mam… to samo powie … zastanawiam się dalej nad kupnem routera … wtedy będę miał neo bez poprblemu … i wam tak samo radzę … modemy za złotówkę od TP nie są warte nawet tej złotówki…lepiej wydać na router troche kasy … ale wtedy eo ma się bez problemów :wink:

Zalezy, ja jak miałem neo to były niewielkie problemy ale usuneli szybko…

Mój wujek załozył neo512 i często połaczenie sie zrywa i jest problem i nie jest to wina komputera tylko TP…

neo 512 z limitem — 55zł(3lata)

netia 512 bez limitów pobierania – 55zł

neo1024 – 100zł(lata) z limitami

netai 1024 bez limitów – 66zł 3 lata

Sorry nawet sie nie wypowiadamm na temat TP i neostrady dużo kasy i słabe osiągi a tak poza tym to ja kupiłem sobie LIVEBOX do dwoch kompów takie dziadostwo ze tylko płakać zasieg ledwo dziesiec metrów jezeli jeszcze je złapie przegięcie

Mam Neostrade 512 i nie narzekam. Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się żebym przekroczył limit transferu. Korzystam z tej śmiesznej aplikacji od Tepsy i nie mam z nia problemów.

Ja też niestety mam neostradę :frowning: W jednym zdaniu: drogo, ale jak już działa to działa dobrze.