Recenzję przeczytałem, ale dopiero po napisaniu posta. Wcześniej jej nie zauważyłem niestety.
Dobrze, że ten Lenovo się nie grzeje, bo mój obecny Eee PC 1201N to istny piec hutniczy. Przy dużym obciążeniu mocno hałasuje, a jak się dotknie obudowy nad wylotem powietrza to czasem można się lekko poparzyć.
Raczej jestem zdecydowany Lenovo, w tej cenie lepszego laptopa nie udało mi się znaleźć, poczekam jeszcze kilka dni, może się gdzieś ciekawa promocja pojawi.
Moim zdaniem nie. Ten laptop ma matrycę 11.9" więc bez podłączenia do zewnętrznego monitora praca na nim nie będzie komfortowa.
Po drugie jeżeli laptop ma służyć do pracy szukałbym czegoś ze zintegrowaną grafiką. Dedykowana karta graficzna tylko niepotrzebnie skraca czas pracy na baterii.
Witam, chciałbym zakupić nowego laptopa w cenie ok. 1000zł +/- 200zł. Ma służyć do internetu, pracy, czasami do filmów (nie w jakości HD). Co proponujecie?
Witam, ostatni czasy mam problemy z moim Samsungiem Q330 (mocno grzeje się procesor mimo nałożenia bardzo drogiej pasty na niego), dlatego zacząłem rozglądać się za nowym komputerem…
Myślałem o NP530 na procesorze 3217U, ale nie wiem czy to dobry wybór…
Komputer nie będzie służył do gier, tylko do codziennych czynności (internet, poczta, bankowość) oraz ewentualnie drobna obróbka w PS, Gimp…
Obecna konfiguracja:
i3 350M
GeForce 310M
4 GB ramu
była wystarczająca… Dlatego to dla mnie minimum.
Dodam iż mam nowy dysk SSD INTEL 330 (180GB), także on byłby przełożony oraz Windowsa 7 boxowego,
więc propozycje bez systemu były by wskazane (ewentualnie win7)…
Budżet - cieszył bym się gdyby wyszło jak najtaniej, gdyż to zakup nie planowany ;/ ale powiedzmy okolice 2500zł…
Zapomniałem dodać że w grę wchodzi tylko matryca 13-14 cali!!
Wszystko zależy od tego, czym się zajmujesz i co rozumiesz pod pojęciem “służyć do pracy”? Jakiego rodzaju to praca? Jakkolwiek by nie było matryca nieco ponad 11" będzie powodować dość spore zmęczenie oczu… Jeśli chodzi o samą wydajność komputera, to do prac biurowych będzie jak najbardziej wystarczający.
Witam, siostra planuje zakup laptopa znalazła Lenovo Essential G580 i3-2310 na promocji w EURO za 1649zł http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo … bhtml#opis niestety trudno mi coś jej doradzić gdyż laptopy to dla mnie wielka niewiadoma. Budżet to 1500-1700zł ma służyć do internetu, muzyki, filmów może jakaś gra, ale to nie jest aż tak ważne.
Czy warto w niego zainwestować czy może coś innego w tej cenie? Jest to dość pilny zakup dlatego zależy nam na czasie, bardzo proszę o pomoc w wyborze.
Witam, chciałbym zakupić nowego laptopa w cenie ok. 1000zł +/- 200zł. Ma służyć do internetu, pracy, czasami do filmów (nie w jakości HD). Co proponujecie?
Szukam netbooka, ponieważ chodzi mi o cos w miare małego, lekkiego, głównie dla żony, ale i też dla mnie :-). Coś, co można wziąć w podróż, na wakacje, do hotelu.
Budżet :
do 1300zł (+/-100zł) - nie musi być koniecznie nowy, myślę nawet nad używanym, może z jakąś gwarancją
Przeznaczenie :
praca z office,
internet (przeglądanie stron, czasami jakiś filmik czy pokaz slajdów), ftp,
obsługa programików do pisania kodów xhtml, css, php, etc typu ked etc
na pewno nie do gier - bo nie mamy na to czasu i nie gramy
Wymagania - moje :
matryca min. 11,6, preferowane 12,1-12,5
najlepiej jak byłby to asus lub lenovo - do tych marek mam największe zaufanie
zastanawiam się czy brnąć w Intela Atoma czy lepiej zainwestować w AMD c-60 lub jakaś serię E-…
Myślę również, ze wystarczy mi Xp prof, bo na 7 czy 8 to już ten przedział cenowy jest za słaby.
Czekam na propozycje, najlepiej poparte argumentami.
ps. bo chyba nie ma co oglądać w tej cenie laptopów?
Nadszedł czas wymiany leciwego sprzętu na nowy. Mam do wydania 2000 zł MAKSYMALNIE na nowego laptopa. Komputer służyć będzie do prac typowo biurowych (word, powerpoint), przeglądania internetu (nic wymagającego, jakieś strony typu onet, demotywatory i inne podobne) i sporadycznie do grania w niewymagające tytuły (SIMS3, Anno 2070).
Znalazłem na Allegro sprzęt z następującymi parametrami:
AMD A6-3420M (4 rdzenie 1,5 GHz, 2,4 GHz Turbo)
4 GB RAM DDR3
750 GB HDD
AMD Radeon HD 6520G
Jest to ACER Gateway (Link allegro: http://allegro.pl/bialy-laptop-4-rdzeni … 63945.html). Niby wiem, że procesor do demonów prędkości nie należy, ale też nie potrzebuję potwora za kilka tysięcy. Proszę o opinie na temat tego laptopa oraz o propozycje innych laptopów (niekoniecznie allegro).
Witaj, osobiście nie pchał bym się w wynalazki typu Gateway, wolałbym kupić po prostu ACERa. Co do tego kompa co podesłałeś to za tą cenę to średnio go widzę. Jak sam wspomniałeś procesor nie powala, a i grafika jest wbudowana w procesor więc i te Simsy mogą zarywać.
Jeśli chcesz akurat białego to może Ci ten przypasuje:
aluminiowy, procesor już ze średniej półki ale na pewno dorówna temu w gateway mimo że ma mniej rdzeni, po za tym usb 3,0 BT i Windows 8. Ogólnie marka lenovo słynie z solidności, przynajmniej ja tak słyszałem.
Możesz jeszcze wybrać laptopa bez systemu, wtedy na pewno kupisz coś lepszego niż to co podesłalem