Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

Myślę, że system to rzecz drugorzędna. Dobrze byłoby, żeby miał 17".

Nie wiem jakie programy graficzne

Ale jeśli coś mocniejszego i potrzebny procek i7

( oraz ma być w miare wydajna karta graficzna pod gry) to taki Lenvo

W miarę solidny chłodny i cichy laptop

na minus kąty widzenia

Lenovo - IBM Z500 i7-3632QM/4GB/1000/DVD-RW GT645M biały

lub taki Acer

-w mirę dobrze spasowany cichy z dobrą matrycą

na minus to że się palcuje

Acer V3-571G i7-3632QM/4GB/750/DVD-RW GT730M

• jeśli wystarczy na procku i5

Acer V3-771G i5-3230M/4GB/500/DVD-RW GT730M

2.26GHz Intel Core 2 Duo P8400; 4,096MB DDR2 SDRAM 800MHz; 1GB Nvidia GeForce 9800M GTS; 320GB to specyfikacje mojego obecnego/byłego laptopów, bo podupadl ostatnio i nie wiem czy powstanie, więc szukalbym czegoś lepszego. Może jakieś propozycje z bestbuy ? Ile musiałbym wydać na naprawdę mocnego laptopa, nie gorszego od tych parametrów ?

Podane wyżej już będą sporo wydajniejsze od Twojego obecnego/byłego.

Jeśli chcesz jeszcze z mocniejszą kartą graficzną to już będzie gt650 z Dell/a

Dell Inspiron 7720 i5-3210M/4GB/500/DVD-RW / 2699zł

lub jeszcze z mocniejszą grafiką ,ale jakość wykonania dosyć słaba

MSI GE70 0ND-270XPL i5-3210M/8GB/750/DVD-RW GTX660 /3149zł

Z 15 cali pod gry to oczywiście będzie Lenovo y580 na grafice gtx660

Lenovo - IBM Y580 i5-3210M/4GB/1000/DVD-RW / 2699zł

Ceny możesz sobie porównać z bestbuy

Ten dell wydaje się całkiem całkiem. Dzięki za pomoc i przybliżenie w wyborze.

Witam :slight_smile: Poszukuję laptopa i nie za bardzo wiem gdzie szukać i od czego zacząć. Może tutaj znajdę jakąś podpowiedź :slight_smile:

Zacznę od swojej obecnej specyfikacji, jest dość stara ale zupełnie wystarczająca na ten moment. Chciałbym ją przy zakupie laptopa utrzymać lub jesli się da nawet ulepszyć :slight_smile:

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Processor 3.2GHz podkręcony do 3,6GHz

Grafika: NVIDIA GeForce GTX 275

Ram: 4GB DDR3 (nie pamiętam taktowania, ale bodajże 1333)

Szukam:

Przeznaczenie: Programy graficzne takie jak Adobe Photoshop/Premiere Pro/After Effects, a także najnowsze gry.

Oczekuję mobilności a jednocześnie dużego ekranu do obróbki zdjęć, z tym że mam w tej chwili ekran stacjonarny o wielkości 21’ więc jestem w stanie kupić laptopa 13’ lub 15’ i podłączać sobie ekran kiedy będzie potrzebny. Więc:

Ekran: 13’ lub 15’ (najlepiej matowy, ale to już nie jest aż takie ważne)

Z racji zafascynowania MacBook’ami i zdumiewającą jakością wykonania chciałbym żeby mój laptop był także dobrze wykonany i ładnie wyglądał. Zapewne firmie Apple mało który laptop dorównuje (może poza Vaio) ale jeśli trafiłby się taki to byłbym zadowolony.

Laptop może być bez systemu, byłoby mi to nawet na rękę ponieważ mam zakupioną licencję na Windows 8, ale to tak naprawdę bez różnicy bo licencję mogę zawsze odsprzedać.

Cena jaką chciałbym zapłacić za laptopa to maksymalnie 3000zł, chociaż nie wiem czy w tej cenie da się znaleźć coś co sprosta wymaganiom. Im mniej za laptopa zapłacę - tym lepiej. Nie wiem jeszcze za ilę sprzedam obecny komputer stacjonarny :slight_smile: Z góry dziękuję za zainteresowanie!

Edit: Podpowiedziano mi że w takiej cenie nigdy nie dorównam mojemu staremu komputerowi. Tak więc pomińmy ten temat i po prostu dopasujmy laptopa :slight_smile:

Dobra skoro “troszkę” jesteśmy na ziemi

-to jeśli myślisz o grach i to nowościach -to musisz jeszcze odpuścić 13 cali

a laptop nie będzie jakoś super cienutki.

W tej cenie to tylko na i7 Lenovo z dobrą już grafiką

(a ramu możesz sobie dołożyć)

Lenovo - IBM Y580 i7-3630QM/4GB/1000/DVD-RW GTX660M

ewntualnie jak chcesz mieć więcej to

Lenovo - IBM Y580 i7-3630QM/8GB/1000/DVD-RW GTX660M

-ale troszkę przekracza zakres cenovy

Okej, widzę że żyłem w błędnym mniemaniu. Byłem pewien że 13 cali jest z założenia tańsze i łatwiejsze do dostania niż 15.

Ten Lenovo podoba mi się ze specyfikacji, w poniedziałek podjadę i obejrzę w X-Komie. Z tego co widzę to według specyfikacji laptop dorównuje mojemu komputerowi, czy się mylę?

A co jeśli by zmniejszyć wymagania sprzętowe a zejść do 13 cali? Jaka jest najmocniejsza 13 jaką można dostać w tej kasie?

Witam!

Sprawa jest pilna. Jutro muszę kupić laptopa. Najlepiej w RTV Euro AGD (nawet nie pytajcie, dlaczego…). :frowning:

Kwota: do 2600 zł.

Ekran: 17-calowy.

System: Windows 8 64-bit.

Zastosowanie: także do wymagających gier (w miarę możliwości).

Oto, co mi wpadło w oko:

Asus R700VJ-TY030H W8

(Czy 4GB RAM-u to nie za mało przy Windows 8?)

Samsung NP350E7C-S05PL W8

(Czy Radeon HD 7670M to nie za słaba karta?)

Samsung NP350E7C-S08PL W8

Acer Aspire V3-771G i5-3210 8GB 1TB GT630M W8

(Windows 8 chyba w wersji 32-bit?)

Lenovo IdeaPad G780A i3-2328 4GB 1TB GT635 W8

(Znów 4 GB. Ale chyba lepsza karta: GeForce GT 635M. Niestety, Windows 8 chyba w wersji 32-bit. To duża wada?)

Który z nich byłby najlepszy pod względem wykonania i wydajności? A może w tej cenie znajdę coś lepszego? Z góry dziękuję za pomoc!

To wybrałeś sobie sklep

(ale nawet nie pytam)

Taki Acer będzie dużo wydajnieszy -sporo szybsza karta graficzna od gt630 , AMD7670 czy gt635

-już można mysleć o grach

Acer -V3-771G i3-3120M/4GB/500/DVD-RW/Win8X GT730M

Dziś zamawiasz jutro wysyłają

Siedlak, dzięki za odpowiedź!

Tak, o sklep lepiej nie pytać. :wink: A spośród wymienionych przeze mnie laptopów który wydaje się najlepszy?

W Asusie nie podałes grafiki (ale pewnie gt635) i procka

-jest tam i3czy i5 jeśli grafika gt635 to bym go wybrał

a 4GB starczy - w przyszłości zawsze można dołożyć

patrz na grafikę i procek

Pod gry kierujemy się grafiką więc z Twoich podanych gt635 to max

pózniej patrz na procek- ram na końcu.

A tego Acera tam nie ma

Znajomy poszukuje laptopa w cenie 2700-2800

Kupiłby stacjonarkę, ale wyjeżdża i nie będzie miał możliwości wygospodarowania przestrzeni pod komputer stacjonarny.

15,6’

Przeznaczenie: Internet, komunikacja ze znajomymi, ‘niedzielne’ granie w gry typu Portal 2 itp.

Dla przykładu wymagania Portal 2:

Processor: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 (or higher) or AMD64X2 (or higher)

Memory: 1GB XP / 2GB Vista

Hard Disk Space: At least 7.6 GB of Space

Video: Video card must be 128 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for Pixel Shader 2.0b (ATI Radeon X800 or higher / NVIDIA GeForce 7600 or higher / Intel HD Graphics 2000 or higher).

Audio: DirectX 9.0c compatible

Bez systemu.

Jeśli ma być solidny wytrzymały to

w tym przedziale Lenovo

-mocny sprzęt , posłuży długi okres

Lenovo - IBM Y580 i5-3210M/8GB/1000/DVD-RW

Jak wygląda kwestia temperatur w tym sprzęcie? Warto zaopatrzyć się w podstawkę chłodzącą?

Co byście polecili, gdyby olać gry i skoncentrować się głównie na korzystaniu z internetu, komunikacji, redakcji dokumentów tekstowych itd. Budżet do 2500 zł

Najistotniejszym elementem miałaby być kultura pracy, hałas, temperatury

Naprawdę jak na takie parametry

to y580 jest okej pod względem temperatur i kultury pracy

(mowa tu o i5) faktycznie na i7 to laptop będzie ciepły

aale na i3 czy na i5 będzie okej.

Jeśli zmniejszamy zakres to dalej polecę y580 na i3 o tym lepszym

taktowaniu jak i5 tylko bez turbo

Lenovo - IBM Y580 i3-3120M/4GB/1000/DVD-RW GTX660M / 2499zł

Jeśli chcesz coś typowego do netu/word (bez gier) chłodny w miarę cichy to

taki Asus

ASUS K55A-SX024 i5-3210M/4GB/500/DVD-RW / 2182zł

Laptop:

• do 2000zł

• dla mamy

• 15 cali

• z systemem

• nowy

• do internetu i skype

• wydajność do gier niewymagana

• najlepiej żeby się zabardzo nie grzał i był cichy

• dobra kamerka i mikrofon

• wytrzymały

• wystarczający sprzętowo na kilka dobrych lat

• popularny model aby można do było dostać w zwykłym sklepie [internet odpada]

• dobry ekran [błyszczący czy matowy?]

• długi czas pracy niewymagany [ciągle pod zasilaniem]

Witam,

poszukuję godnego laptopa dla “programisty”. Zależy mi przede wszystkim na możliwości odpalenia jednocześnie dwóch/trzech instancji eclipse, sql developera, apache (kilka innych mało zasobożernych app w tle). Do tego postawiona lokalnie baza danych oracle. Oczekuję, że przy wyżej wymienionym zestawie będę bez problemu mógł pracować na win 7(system zainstaluję sobie sam - nie potrzebuję go w zestawie). Liczę na pracę na zakupionym sprzęcie przez okres lat około 3.

Nie potrzebuję uruchamiać na nim żadnych gier/filmów.

Dodatkowo(mile widziane):

cichy, lekki, wytrzymały, 3 lub więcej portów USB w tym chociaż jeden USB 3.0

Cena: Naturalnie im taniej tym lepiej :slight_smile: Chciałbym się zmieścić w 2500 ale jeśli będzie jakaś niesamowita okazja za 2700 to niezawaham się dołożyć tych 200 zł

Obecnie moje wymagania spełnia blaszak o parametrach przybliżonych do (Lenovo Y580)

Pytanie moje zatem brzmi: Czy podany wyżej laptop spełni moje wymagania? Może jest coś lepszego, co możecie mi polecić. Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem.

Fajrant166 ,

może taki samsung z nowej serii http://www.avans.pl/samsung-notebook-sa … ,id-141867

laptop prawie bezgłośny , kamerka 1.3Mp powinna wystarczyć ,posiada matową matryce

można by poszukać czegoś z procesorem i5 i zintegrowaną grafiką intel HD np.wyżej podany przez siedlak , Asus ale raczej trudno będzie go dostać w tej cenie w jakimś sklepie typu euro rtv czy avans ,chyba ze wersje z i3

Jesli gry odpadają to ja bym odpuścił y580 na i3

A poszukał czegoś z mocniejszym prockiem min. na i5 (jesli stawiasz na programowanie)

kosztem grafiki ( do tego nie wiem czy nie lepiej coś z 17 cali)

na matowej matrycy z większą rozdzielczością.

Jak to widzisz?!