moim zdaniem nie warto brać i7 dlaczego? trudno takiego potwora schłodzić, wiatrak będzie bardzo głośny i będzie dokuczliwy, lepiej jest wziąć i5 tam np. w samsungu bardzo ładnie rozwiązano problem z wentylacją.
Mój laptop ma mieć dużo moc obliczeniową, karta graficzna ma być dobra, nie jakaś rewelacyjna, choć wydaje mi się że ta tutaj jest i tak bardzo dobra. Pamięć RAM jeśli będzie mi się opłacać to sprzedam a dokupię z czasem 2x4GB, licencję na Windows 7 Pro 64-bit już uzyskałem.
Jak rozwiązane jest chłodzenie w tym lapku, głośny jest?
Witam, planuję zakupić laptopa do 3000 PLN, będzie często przewożony, więc musi być solidny, musi mieć względnie dużą wydajność - będę na nim pracował w programach graficznych, więc matryca musi być jak najlepsza a co za tym idzie karta graficzna i wszystko co z graficznymi sprawami związane.
Jakieś propozycje? dość pilna sprawa, mam kilka dni na podjęcie decyzji, z góry dziękuję!
Właśnie zastanawiam się czy nie będzie głośny, skoro tak mówisz że właśnie jest to macie coś w alternatywie do tego? Chciałbym zostawic procesor taki jaki jest i aby płyta obsługiwała 6 lub 8 GB Ramu
Zastanawiam się nad nim, chyba nic lepszego w tej cenie nie dostane, niestety nie mam możliwości kupna normalnego PC więc laptop musi być maksymalnie do wszystkiego
mozesz jeszcze zobaczyć Samsung r580 tylko jedną wadą jest błyszcząca obudowa, która będzie się rysować i krótka (jak na laptopa) praca na akumulatorze.
Witam! Mam zamiar zmieniać sobie laptopa i chciałbym poradzić się w kilku kwestiach. Laptop ten byłby również wykorzystywany do gier, w zasadzie to dlatego chciałbym zmienić stary aby móc bardziej ‘‘zaszaleć’’. Myślę o laptopie Asus K52JR. Moje pierwsze pytanie jest odnośnie karty graficznej tego laptopa: ATI Mobility Radeon HD 5470 - 1024 MB , czy jest ona wystarczająca aby móc grać w jakieś nowsze tytułu gier o zadowalającej płynności i jakości grafiki. Obecnie mam również ASUS-a z kartą graficzna NVIDIA Geforce G102M i jestem w stanie pograć w Call of Duty Modern Warfare 2 (ust. min&śred.) GTAIV (ust. min.) i Metro 2033 (us. min). Wymieniam tytuły gier dlatego ponieważ chciałbym się również dowiedzieć czy kart graficzna ATI jest lepsza od obecnej NVIDIA , jeśli tak to i o ile, oraz czy te gry lub inne o podobnych wymaganiach są w stanie chodzić na sprzęcie podanym w linku na ustawieniach wyższych. Mam jeszcze dodatkowe pytanie czy karta ATI Radeon HD 3850 jest gorsza od HD 5470 :?: Wydaje mi się że tak, lecz nie znam się na tym w ogóle, a pytam gdyż, widziałem ją ‘‘w akcji’’ i gry prezentują się całkiem nieźle. Mam nadzieję, że uzyskam jakiekolwiek informację
Ostatnio byłem na tej stronie i jak widać z rankingu karta HD 5470 jest gorsza od 3850. Bardziej chciałbym się dowiedzieć czy są to spore różnice i jak one wyglądają w przypadku HD 5470 vs Geforce G102M, którą teraz posiadam, co za tym idzie:
… bo nie ukrywam, że model Asus K52JR jest bardzo prawdopodobną opcją zakupu w moim przypadku
Laptop do 2000 zł z Vobisu…co byś polecili??? Znajoma chce kupić lapka ewentualnie netbooka z Vobisu (gdyż wg niej mają korzystny dla niej system ratalny) i ma na ten cel 2000 zł. Chce dostać jak najlepszy lapek/netbook w tej cenie. Co byście jej polecili??Dodam jeszcze że zastanawia się też nad Ipadem z vobisu…bo chciałaby spróbować “Mac`a”
chcę kupić siostrze laptopa. Rozmiar matrycy 12". ma być z dobrej firmy, wydajny procesor, czas pracy na baterii nie jest istotny. Cena ok 1500zł. Znalazłem kilka ciekawych ofert:
Witam, ja podobnie jak ktoś powyżej, kupiłbym lapka do 2000zł (a jest w czym wybierać). Generalnie na studia (pakiet biurowy, sieć), góra 15,6’’ No i szukam możliwie w tej cenie najwydajniejszego sprzętu, żeby też w coś zagrać na niższych detalach i żeby nie pocinał też przy obsłudze. 3 GB Ramu to chyba nie na wyrost już nie? 2