@XXX21 - mam identycznego Asusa i sprawuje się bardzo dobrze :P. Ten PB jest lepszy - wyższa generacja i5, mocniejsza karta graficzna, ale jak z Packardami jest, nie wiem, wiem, że serwis mają w Czechach, a ogólnie to jest z nimi problem z częściami, bo trudno coś do nich dostać. Stajnia Acera (wszystko Acer robi, tylko pod 3 markami wypuszcza, o czym już pisałem), więc wykonanie może być (ale nie musi) podobne.
Poczytaj:
tu, tu, tutaj (na ostatniej jest dłuższa gadka na temat jednego modelu w prawdzie, ale i o samej firmie też się dowiesz co nieco), tutaj coś o serwisie - ogólnie na nhl.pl jest sporo informacji o nim, jak widzę.
@Eject - trzymam za słowo 
@rad_kk - kolega czytaty, pisaty, kumaty? To zapraszam na dwie-trzy strony wcześniej i przejrzenie tego, co już zostało napisane. Laptopa w tej cenie z matową matrycą to jak szukanie igły w stogu siana, żeby jeszcze miał parametry “godne” naszych czasów. Co do wielkości matrycy - plecak, a plecak, są plecaki przystosowane do noszenia notebooków, więc nie powinno być problemów, jeśli masz np. taki, który mieści do 15,4", te 0,2" nie robi dużej różnicy.
Obróbka grafiki - czyli w czym konkretnie? Wiadomo, że różne programy graficzne różnie zużywają zasoby komputera (taki Photoshop będzie zżerał mniej, niż GIMP lub chociażby Paint.NET, ale mniej, niż jakiś CAD). Gry - nie najnowsze to pojęcie względne, np. takie GTA IV już nie jest najnowsze, a swoje wymaga :P. Jest już tutaj podane kilka laptopów, Eject miał podobne dylematy, z 12 modeli wskazałem, wystarczy przeczytać 2-3 strony ostatnie.