Mam zamiar kupić laptopa, cena będzie się kręciła wokół 2,5k puki co znalazłem Laptopa MSI http://www.ceneo.pl/13087662s ta propozycja wydaje mi się dość dobra jeśli chodzi o jakość względem ceny.
Mimo wszystko chciałbym zasięgnąć waszych porad, może macie jakieś lepsze propozycje, od razu mówię, że Laptop będzie również używany do gier.
– Dodane 20.09.2011 (Wt) 17:15 –
Witam,
Mam zamiar kupić laptopa, cena będzie się kręciła wokół 2,5k puki co znalazłem Laptopa MSI http://www.ceneo.pl/13087662s ta propozycja wydaje mi się dość dobra jeśli chodzi o jakość względem ceny.
Mimo wszystko chciałbym zasięgnąć waszych porad, może macie jakieś lepsze propozycje, od razu mówię, że Laptop będzie również używany do gier.
Ja natomiast szukam laptopa z długo trzymającą baterią, wygodną klawiaturą(klepanie kodu) i bebechami wystarczającymi do grania w gry flash i klasyki typu CS, TTD, Heroes III itp.
Ma prostą dedykowana grafikę (aby nie marnować ramu systemowego), dość wydajny procesor i ilość ramu wystarczającą na dźwignięcie rozbudowanych ide i korzystanie z nich, matryca jest matowa, klawiatura podświetlana, akumulator jest większy niż normalnie bo 8-ogniwowy, ma szybki dysk twardy, sporo aluminium w obudowie, 3 lata gwarancji nbd, złącza esata i usb3.0… zasadniczo laptop do pracy i na lata.
Jeśli cena jest priorytetem to taki 15" acer travelmate:
też powinien spełnić swoje zadanie, bo nie ma dedykowanej grafiki (z cs’em nawet integra taka da sobie radę, dopiero z cs:s’em byłby problem szczególnie po updacie silnika na ten z tf’a) więc dużo energii zużywał nie będzie (ale grafika ogranicza wtedy i tak niespecjalnie dużą ilość ramu) i ma matową matrycę.
Witam szukam dalej odpowiedzi czy laptop którego wymieniłeś nie będzie awaryjny i warto w niego zainwestować ? /proste rozwiązania Office przeglądarka gry flash/
Ten drugi jest bliższy temu co mi potrzeba, tylko ta integra… gdyby to był i3 następnej generacji to nie miałbym oporów. Przydało by się coś lepszą grafiką, koszem wolniejszego procka.
– Dodane 20.09.2011 (Wt) 22:42 –
Może ograniczmy się do i3 2100+ z solidną baterią.
nawet ma minimalnie wyżej taktowaną wersję tego i3.
Tego nikt nie wie czy konkretny laptop nie będzie awaryjny, a że wszystkie są robione w chinach i ten jest bardzo tani to nie ma co się spodziewać cudów. Jednakże lapek ten jest całkiem ciekawy, matowa matryca to duży plus, przyzwoity procesor, dużo ramu.
Z graniem to będzie słabo bo integra z arrandale nie należy do zbyt dobrych akceleratorów, ale z klasykami nie powinno być problemu (naprawdę klasycznymi klasykami). Nic zauważalnie lepszego ani gwarantującego jakąś super bezawaryjność nie kupisz więc ten acer będzie dobrym wyborem.
Chyba że gry jednak są bardziej istotne, wtedy możesz wziąć np takiego packarda z dedykowanym radeonem HD5650.
Zobacz np w komputroniku dostępność w salonach w krakowie laptopów na brazosie, zapewne nie byłoby problemu wtedy je sobie obejrzeć. //dzisiaj w Lublinie na 1Maja były aż 3 różne modele z E350 na wystawie, to może i w Krakowie są ;p
HD6550 jest porównywalne do GT540M ale delikatną przewagą gf’a. Z kolei w procesorach różnica jest bardzo duża na korzyść i5-2430. Biorąc pod uwagę że ten acer z win7 którego podałeś jest jednak nieco słabszy, a aż 300zł droższy, to powiem tak. Możesz wziąć tamtego acera z x-komu na sandy bridge za 2100zł, a za niecałe 300zł da radę kupić na allegro licencję windows 7. Jeśli będzie to wersja 32bitowa (chodzi o wersję systemu na nośniku), to klucz wciąż będzie pasował do instalacji wersji 64bitowej (zakładając że będzie to jedyna instalacja z tym serialem i tylko na tym jednym laptopie, no i wersja 64bitowa będzie zgodna z kupionym serialem (tj. Home Premium z Home Premium, Pro z Pro itd.)).
Interesuje mnie laptop do serfowania po internecie i grania w World of tanks(wymagania Minimalne: procesor 2 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 128 MB (GeForce 6600 GT lub odpowiednik ATI), 2 GB HDD, Windows XP/Vista/7,Rekomendowane: procesor 3 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 9800 GT lub lepsza), 2 GB HDD, Windows XP/Vista/7) jakiego lapka polecicie który by spełniłby minimalne lub rekomendowane wymagania?
Mogę powiedzieć za siebie - korzystam z rozwiązań tej firmy od kilku lat i jestem zadowolony. Laptopa z opisu posiadam już od ponad 2,5 roku i jak do tej pory nie miałem z nim najmniejszych problemów. Ogólnie Acer to już nie ten Acer sprzed kilku lat, który robił sprzęt tani, ale jakościowo bardzo kiepski. W obecnej chwili może śmiało konkurować z innymi firmami.
No cóż - tu troszkę bardziej skomplikowane, gdyż główny serwis gwarancyjny dla laptopów mieści się w Pradze w Czechach. W Polsce znajduje się serwis autoryzowany firmy, ale nie zajmuje się laptopami - naprawia tylko desktopy, serwery i telewizory. Reszta musi jechać do Czech, a to niestety troszkę może trwać…