Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

2390zl i nowy:)

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo … w7hp.bhtml

można też sie sksić na słabszą konfiguracje

aktualnie taki posiadam i jestem zadowolony bateria w oszczędnym trybie pokazuje mi do 4h (internet przez wifi, gg, word), oglądanie filmów bite 2,5h ale nie mierzyłem dokładnie:)

Potrzebny mi laptop do czysto biurowych spraw. Internet, dokumenty, filmy, muzyka. Żadnych gier, co najwyżej pasjans :wink:

Cena tak 1000-1300 zł

Matryca min. 15’4 cali, RAM min. 1GB, WiFI, mile widziany Bluetooth, ale nie koniecznie, no i bez systemu, ewentualnie z Linuksem.

A co powiecie na takiego Dell’a ? http://tnij.org/propozycjadell Wygląda całkiem znośnie, a na moje potrzeby (internet, filmy, czasem starsze gry, muzyka) chyba się nadaje?

jak dla mnie sprzęcik ok, i nei jest to zestaw na starsze gry tylko te aktualne:P i to na niemalych detalach;)

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo … w7hp.bhtml - zdecydowanie lepsze parametry

No ma lepszą grafikę i pamięć szybszą ale nie ma np. ekranu LED co dla mnie jest sporym minusem, bo chciałem żeby możliwie długo działał na baterii. Zresztą mam sentyment do Della bo od zawsze na nich działałem, no oprócz Atari XL :smiley: i jednego IBM-a z początku lat 90-tych.

Ten Samsung ma matrycę LED, procesor wykonany w 32nm, a nie w 45nm za czym idzie dłuższa praca na baterii i niższa temperatura.

http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-p … fullspec=F

“15,6” LED HD (1366x768) 16:9 błyszcząca"

jedynie kicha tego R580 to palcowanie, i słabe kąty widzenia (zwłaszcza w pionie) i dla niektórych ten kolor niezbyt, lecz trzeba go zobaczyć na żywo a nie po zdjęciach

Ja tam częściej korzystam z laptopa (gdzie wydajność jest ważna), niż patrzę na niego czy przypadkiem kolor mi się przestał podobać, albo czy odciski palców zostały na obudowie…

jeżeli chodzi o wybór lapka to osobiście wole Della, solidne kompy z długą gwarancją, jeżeli ktoś szuka w dobrej cenie to albo allegro albo kuplaptopa.pl - najtańsze źródła

Witam,

moja mama chce sobie kupi laptopa. Główne przeznaczenie to nauka obsługi komputera, aplikacji biurowych i internetu. Od czasu do czasu obejrzy pewnie na nim jakiś film. Gry i inne rzeczy wymagające dużych mocy obliczeniowych odpadają.

Przedział cenowy maksymalnie do 2000zł, ale im mniej tym lepiej.

Najchętniej lapek z systemem.

Wpadła mi w oko promocja Dell’a: Dell Inspiron 1545

źródło

Cena wyjściowa to 1,198.99 PLN brutto, ale moim zdaniem 1GB RAMu to trochę mało do MS Vista, więc mój konfig to:

CPU: Intel® Celeron® Processor 900 (2.20 GHz, 1MB L2 Cache, 800MHz FSB)

V: Wyświetlacz panoramiczny WXGA WLED o przekątnej 15,6 cala (1366 x 768) z matrycą TFT i technologią TrueLife™

RAM: 2048 MB dwukanałowej pamięci SDRAM DDR2 800 MHz [2 x 1024]

HDD: Dysk twardy Serial ATA o pojemności 160 GB (5400 obr./min)

GPU: Intel Integrated GMA 4500MHD

Opt: Napęd DVD +/- RW (odczyt/zapis dysków CD i DVD)

Batt: 4ogniwowy, litowo-jonowy akumulator podstawowy 24 Wh

PSU: Zasilacz prądu zmiennego 65 W

Soft: Microsoft® Works 9.0 — wersja polska

WiFi: Minikarta sieci bezprzewodowej Dell Wireless 1397 (802.11 b/g)

za powyższą konfigurację firma życzy sobie 1289.01zł brutto (w tym jest podobno koszt dostawy).

Czy ten procesor daje radę? Czy ten lapek będzie się dobrze sprawował? Jakie są Wasze opinie?

Druga opcja:

Lenovo IdeaPad G530 - link Alle

CPU: Intel Dual Core T4300 2.1GHz

RAM: 3GB DDR2

V: WXGA 1280x800, 16:10

GPU: Intel GMA 4500M

HDD: 320GB

Opt: DVD+/-RW DL

WiFi: Sieć bezprzewodowa Wireless WiFi b/g

PSU: Zasilacz sieciowy 65W

Batt: Bateria litowo-jonowa 6 ogniw

Cena 1699zł brutto.

Czy różnica w jakości wykonania i wydajności powyższych dwóch modeli jest znacząca?

Czy Lenovo będzie miał dużo większą wydajność, a co za tym idzie komfort pracy?

Czy jest sens dopłacać 400zł w przypadku, gdy komputer będzie wykorzystywany do prostych zadań opisanych na wstępie?

Jeżeli macie jakieś własne propozycje to prosze je przedstawić.

Pozdrawiam,

Rafał

Nauka obsługi komputera czyli “jednego słusznego systemu” MS Windows? Musi być zainstalowany? Jaka wersja preferowana?

Dodane 02.02.2010 (Wt) 20:33

Może http://nowe.euro.com.pl/laptopy-i-netbo … content_3c ?

poszukuję tak jak każdy jak najbardziej wydajnego urządzenia w kwocie do 2.000pln.

priorytetem jest dla mnie wydajność - otwartych wiele okien aplikacji (głównie dok. tekstowe, firefox - wiele okien)

i długa praca na baterii.

wypatrzyłem takie oto urządzenie HP Compaq 610 ma nowy win7, i parametry całkiem duże jeśli chodzi o ram, procesor i dysk.

proszę o radę.

jeżeli ma być Dell to może http://kuplaptopa.pl/product_info.php/c … _LATA_GWAR

Adalbert ,

dzięki za podsunięcie tego modelu.

Na razie jeszcze się waham co do modelu…

A jeśli chodzi o system to oczywiście MS Windows - najlepiej W7 lub Vista, w końcu mama musi iść z duchem czasu :smiley:

R.

Jak będziesz szukał innych laptopów, to niech mają dwurdzeniowy procesor Penryn (np. T4x00), 2GB pamięci RAM i Win7 reszta w tym przypadku jest raczej mało ważna.

Witam. Mam kilka propozycji do wyboru… Może ktoś doradzić co wybrać?

MSI CR610X-008PL Athlon II M300 3GB 16 320GB DVDSM ATI HD4200 FreeDOS (CZARNO-SREBRNY)

IdeaPad G550L T4300 3GB 15,6 320 DVD INT4500 DOS 59-026286

HP Compaq 610 T5870 3GB 15,6 320 DVD INT3100 DOS VC276EA + HP Basic Carrying Case

TOSHIBA SATELLITE L500-1EP T3000 4GB 320GB 15,6 INT4500 BSY (HDMi eSATA) / Pełna zgodność z Windows 7 !!

MSI CR610-007PL Athlon II M300 3GB 16 320GB DVDSM ATI HD4200 Win7 Home Premium (CZARNO-SREBRNY)

MSI CX500-003XPL T6600 4GB 15,6 320GB DVDSM ATI HD4330(512MB) FreeDOS

TOSHIBA SATELLITE L500-1EK T4300 3GB 320GB 15,6 INT4500 W7H ( HDMi eSATA )

ACER AS5532-312G25MN L310 15,6" 3GB 250 DVDS W7HP

HP Compaq 615 RM76 3GB 15,6 320(7200) DVD ATI3200 Win7 Home Premium VC288EA + HP Basic Carrying Case + Office 2007 Ready

Będę kupował lapka w normalnym sklepie( nie przez internet), wiec nei ma zbytnio innych propozycji do wyboru

System dla mnie nie ma znaczenia jaki jest w lapku. Ważniejsza jest specyfikacja oraz jego niezawodność. Lapek nie będzie służył do gier, tak wiec bardziej stawiam na szybkość działania.

Możecie coś polecić, odradzić z tej listy?

Nie wiem jak nowe mobilne procesory amd, ale stare dość mocno się grzały. Z tych podanych najlepszy msi cx 500.

Witam

Poszukuję porządnego laptopa do 3000 zł.

Nie ma sensu rozpisywać się do czego będzie używany.

Po prostu potrzebuje najbardziej wydajnego (na teraz) w tym przedziale cenowym.

zastanawiam się nad czymś TAKIM

pozdrawiam.