Chcesz kupić smartfon? Koniecznie napisz tutaj

A co myślicie o tym : Sony Xperia M jest za 1zł w abonamencie w play.

M może być, ale chyba lepiej Samsung Galaxy Ace 3. :slight_smile:

Tyle tych tanich smartfonów, że ciężko wybrać :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja dla siebie wybrałem Nokia Lumia 520 czytałem różne recenzje różnych telefonów i mi najbardziej będzie odpowiadała Lumia 520.

Dla siostry ciągle się waham czy wybrać Sony Xperia M, czy Samsung Galaxy Ace 3 dodam, że siostra lubi słuchać muzyki internet przegląda często w laptopie także telefon będzie rzadko do tego używała, a zdjęcia robi aparatem, gry również odpadają bo w ogóle nie gra najwyżej będzie używała podstawowe funkcje telefonu i proste aplikacje nic więcej.

Lumia 520 może być.

Lepiej weź Samsunga Galaxy Ace 3. :slight_smile:

Dzięki za poradę, ale chyba mimo wszystko wybiorę jej Sony Xperia M, ponieważ jest w ofercie play, a Samsunga Galaxy Ace 3 nie zauważyłem chyba, że jest w innej ofercie.

Jednak Ace 3 jest znacznie lepszy. :slight_smile:

Zależy który Ace3 z LTE czy bez?

Ace3 bez LTE to złom przy Lumii 520 i Xperii M.

Ace3 z LTE stoją na równi z Xperią M i Lumią 520(Lumia przegrywa tylko RAMem, ale w WP8 RAM akurat nie gra tak ważnej roli jak w Androidzie)

No dokładnie to samo się dowiedziałem, że mimo 512 ram Lumia 520 działa płynnie na WP 8 i będzie dostępna na nią aktualizacja do 8.1.

Co do Ace 3 też myślę, że bez LTE jest gorsze od Sony Xperia M u dlatego wybiorę chyba Sony dla mojej siostry. LTE nie jest jej potrzebne w dodatku w mojej miejscowości nie ma na co liczyć z tym LTE jak 3g złapie to jest dobrze :wink:

Jakaś nówka z Dual-SIM za około 300zł? Może być chińczyk. Dobrze by było żeby miał więcej niż 512MB RAM.

Hej,

Zastanawiam się nad kupnem niedrogiego telefonu - tak do 400 PLN. Wybór zawęziłem do dwóch modeli:

• LG Swift L5 II E460,
  • Samsung Galaxy Young GT-S6310.
    Na plus dla LG jest rozdzielczość i wielkość wyświetlacza oraz pojemność baterii. Dla Samsunga większa ilość pamięci RAM. Ktoś miał do czynienia z którymś z modeli?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Jak mam być szczery to żaden z nich, niezbyt tani szrot.

Jeśli interesują cię modele z Allegro to przyjrzyj się Huawei’owi G526, 4,5cala IPS, 1GB RAM, dobry procesor i GPU, LTE(kiedyś się pewnie u nas porządnie rozwinie) Często, gęsto można go dostać za 400-420zł(z Pluisa) 

Nieco tańszy jest G525, ale ma 512MB RAM, ale nakładka jest dobrze zoptymalizowana.

Fajny też jest Samsung Galaxy Trend Plus, można go wyrwać spokojnie w tej cenie.

EDIT:  No i jeszcze lepszą opcją jest Sony Xperia M.

Witam, nadszedł czas na zmianę telefonu po prawie 2 latach użytkowania. Ostatnio coraz bardziej ociężale działa mój telefon Sony Xperia Sola, chciałbym przesiąść się na coś w miarę dobrego oraz kompaktowego… Jeśli chodzi o wymiary to cos około max 130x70x9 oraz w miarę duży wyświetlacz, minimum 1GB Ram i apart min. 8 mpx.

Hej,

Ostatecznie wybrałem LG L7 II. Mimo że mam go od wczoraj, to już spore zaskoczenie w szybkości działania. Zobaczymy jak będzie dalej.

Pozdrawiam,

Dimatheus

A może Nowy Galaxy S 3 lub Galaxy S 4 Mini?

Raczej dobry wybór. :slight_smile:

S4 mini jest za delikatny, zastanawiałem się nad nim, ale po jakimś czasie stwierdziłem, że jednak nie, a s3 trochę za duży.

Jeszcze jest ważne aby miał mocne WiFi

Każdy z tych co wymieniłeś będzie miał dobry zasięg WI-FI.

Musisz wybrać-> Android czy Windows Phone.

Bez dual-sim:  Samsung Galaxy Young.

Jeżeli ma być dual-sim to np. Samsung Galaxy Y Duos lub lepszy LG E405 Swift L3 Dual. 

Ewentualnie używana Xperia E dual.

Ogólne charakterystyki tych telefonów bardzo by mi pomogły w wyborze, gdyż nie mogę się zdecydować, który będzie dla mnie najlepszy.

Mam Xperie Sole i jakos po niecałym roku często zaczął się wieszać głównie podczas korzystania z neta, reset do fabrycznych ustawień pomagał tylko na krótko.

Windows Phone - dla mnie zaletą jest to, że podobno płynnie chodzi

Sony Compact w porównaniu do LG troszkę mały wyświetlacz.

Lg nie wiem czy nie za mało ram.

Ogólnie każdy z tych 4 by mi odpowiadał.

Jeśli android to, który z tych 3 byłby najlepszy? 

Najlepszy to Sony Xperia Z1 Compact.

To prawda używam Windows Phone i naprawdę działa płynnie.

Duży ekran to czasami wada. Porównaj aparaty. :stuck_out_tongue:

1 GB wystarczy. :slight_smile:

Aż taki mocny telefon jak Sony Compact nie jest mi potrzebny, a android im nowszy tym więcej ram zużywa, dlatego się zastanawiam czy nie lepiej przesiąść się na WP.

Dla mnie także wymiary telefonu są ważne, bo nie chcę telefonu wielkości tabletu, tylko jakiś w miarę mały i wygodny w obsłudze oraz ładnie wyglądający;p (ale z wyglądem, to wiadomo każdy ma inny gust.) Czytałem w necie różne opinie, testy na temat tych telefonów i nadal nie mogę się zdecydować na konkretny model, np do Huawei nie jestem przekonany (jako firma). 

Czyli tak jak wcześniej pisałem wyświetlacz 4,3’’-4,7’’, aparat fotograficzny min. 8 Mpx, ram min. 1GB, Wymiary telefonu najlepiej nie większe niż 130x70x9, oraz w miarę nowy model (2013/2014) i tak jak wcześniej pisałem głównie tymi 4 modelami jestem zainteresowany. Sony Compact, Lg G2 mini, Huawei Ascend p6 oraz Nokia Lumia 925. No i oczywiście bateria, która spokojnie wytrzyma 1 dzień przy dość intensywnym korzystaniu z neta.

Telefony jakie dawniej miałem to Siemens, motorola L6, Lg Kf510, Sony oraz 2 Samsungi (ale Samsunga już nie chcę) i z każdego byłem zadowolony, a teraz zamierzam kupić telefon na lata. (zwykle wymieniałem tel co 2 lata, a teraz zamierzam mieć ten nowy dłużej)

Decyzja należy do Ciebie. :slight_smile: