LooL to nieźle trzeba się pomeczyć żeby to robić. a jak Wy inni robiliście?? też musieliście tak robić?
Nie ja się zarzekałem tylko osoba z 801 308 801 :twisted:
Masz jakies ale do mnie za to ??
Na infolini odpowiedział mi pracownik z microsoftu więc myslałem że ma jakieś pojęcie o tym.
Witam.
Kurde jakie to dziecinnie proste,ściągłem aktualizację jęz. Angielskiego ,podmiana pliku ,restart i mam wąskie menu. :o
Dodam że instalka języka zżera ok 1GB miejsca na dysku.
Ale bajer.
Dzięki i Pozdrawiam.
a u mnie tak nie jest:( zrobiłem tak jak ty i mam nadal szerokie:( ;(
czyli ja nie mogę pobrać wersji angielskiej? jak mam viste home premium ? a jeśli mogę to podajcie link
Nie można :!: :!: :!:
Teraz już instrukcja działa na 100%
czyli co najpierw podmiana pliku a później instalacja EN MUI?
Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 16:28
teraz działa:)
Ja tylko zmarnowałem miejsce na dysku na tego angielskiego mui. Pierw podmieniłem pliki potem dałem packa i tak mam grube i nawet dobrze podba mi sie takie a przy okazji działa mi spechi recognation chociaz i tak nie wykonuje moich poleceń.
Najpierw podmienić plik a potem zainstalować ang.MUI co za głupota :roll:
nie chcesz, nie rób! Nikt Ci nie każe.
Czy wam trzeba wszystko literować chodzi mi o to że nie trzeba jako pierwsze podmieniać pliki
Złączono Posta : 06.03.2007 (Wto) 20:56
A czym można edytować ten plik ??
Wszystko fajnie, pięknie ale przy podmianie pliku aero… moja Vista informuje mnie: odmowa dostępu do folderu systemowego i że musze miec uprawnienia do wykonania tej operacji, co robic??
Zmienić uprawnienia dostępu do tego pliku. Oto instrukcja:
-
klikamy PPM na pliku i wybieramy “Właściwości” a następnie zakładkę “Zabezpieczenia”.
-
wybieramy opcję “Zaawansowane”, a następnie kartę “Właściciel” i w niej klikamy na “Edytuj”.
-
w oknie, które się pojawi zaznaczamy pole Administatorzy i potwierdzamy przyciskiem OK i w kolejnym oknie ponownie OK.
-
teraz w oknie właściwości pliku klikamy na przycisk “Edytuj…”
-
w oknie które się pojawiło, czyli “Uprawnienia dla…” klikamy na Administratorzy i poniżej stawiamy zaznaczenie w kwadraciku “pełna kontrola”. Potwierdzamy przyciskiem OK, i jeszcze raz OK.
Potwierdzam - działa!
Tylko nie popełnijcie błędu jak ja.
Najpierw zainstalowałem MUI, a później podmieniłem plik.
Musiałem je skasować.
Podmienić plik, a dopiero zainstalować MUI.
Dwa razy ściąganie tego samego. W sumie nie szkoda mi, bo mam Neostradę 6 megabitów/s oczywiście zero limitów ściągania danych.
A więc
-Podmiana pliku
-Instalacja MUI
-Restart - wąskie menu
W sumie to już zostało napisane
netros , zmień nazwę tematu, bo to menu robi się wąskie, a nie cienkie. Między tymi wyrazami jest znaczna różnica
alex11, trzeba, przynajmniej u mnie
a jest rada dla windows vista home premium?? jej użytkownicy nie mają pakietów językowych ;(
netros czy mógłbyś się z nami podzielić, jak to zrobiłeś, że masz włączony polski MUI, a zarazem rozpoznawanie mowy? Ja muszę za każdym razem zmieniać MUI na angielskie, żeby odpalić Speech Recognition.
A jest jakaś szansa, że Microsoft zrobi, coś aby można było kożystać z Speech Recognition (Anigielskiego), bez instalacji eng MUI?
Taki temat już był. W dziale Sprawdzone porady:
-
Mieć zainstalowane ostanie łatki BEZ TEGO ANI RUSZ
-
Ściągnać sobie ten pliczek : http://rapidshare.com/files/49618687/aero.msstyles.mui
-
Wchodzimy do C:\Windows\Resources\Themes\Aero\pl-PL ( lub tam gdzie mamy swoją inną skórke )
-
Podmieniamy znajdujący się tam plik oraz kopiujemy ten sam do folderu en-US
-
Nie trzeba miec uprawnien administratora.Pliku nie mozna podmienic ale, da sie go usunąć i wtedy wklejamy aero.msstyles.mui
-
Przeładowujemy sobie styl
-
Cieszymy się wąskim menu start
UPDATE:
Najnowszy Fix powoduje że nie da się zastosować różnych stylów.
Rozwiązaniem problemu jest nazwanie pliku stylu tak samo jak …….msstyles.mui