Cienkie Menu Start w Viście PL

LooL to nieźle trzeba się pomeczyć żeby to robić. a jak Wy inni robiliście?? też musieliście tak robić?

Nie ja się zarzekałem tylko osoba z 801 308 801 :twisted:

Masz jakies ale do mnie za to ??

Na infolini odpowiedział mi pracownik z microsoftu więc myslałem że ma jakieś pojęcie o tym.

Witam.

Kurde jakie to dziecinnie proste,ściągłem aktualizację jęz. Angielskiego ,podmiana pliku ,restart i mam wąskie menu. :o

Dodam że instalka języka zżera ok 1GB miejsca na dysku.

Ale bajer. :smiley:

Dzięki i Pozdrawiam.

a u mnie tak nie jest:( zrobiłem tak jak ty i mam nadal szerokie:( ;(

czyli ja nie mogę pobrać wersji angielskiej? jak mam viste home premium ? a jeśli mogę to podajcie link

Nie można :!: :!: :!:

Teraz już instrukcja działa na 100% :stuck_out_tongue:

czyli co najpierw podmiana pliku a później instalacja EN MUI?

Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 16:28

teraz działa:)

Ja tylko zmarnowałem miejsce na dysku na tego angielskiego mui. Pierw podmieniłem pliki potem dałem packa i tak mam grube i nawet dobrze podba mi sie takie a przy okazji działa mi spechi recognation chociaz i tak nie wykonuje moich poleceń.

Najpierw podmienić plik a potem zainstalować ang.MUI co za głupota :roll:

nie chcesz, nie rób! Nikt Ci nie każe.

Czy wam trzeba wszystko literować chodzi mi o to że nie trzeba jako pierwsze podmieniać pliki !!

Złączono Posta : 06.03.2007 (Wto) 20:56

A czym można edytować ten plik ??

Wszystko fajnie, pięknie ale przy podmianie pliku aero… moja Vista informuje mnie: odmowa dostępu do folderu systemowego i że musze miec uprawnienia do wykonania tej operacji, co robic??

Zmienić uprawnienia dostępu do tego pliku. Oto instrukcja:

• klikamy PPM na pliku i wybieramy “Właściwości” a następnie zakładkę “Zabezpieczenia”.

• wybieramy opcję “Zaawansowane”, a następnie kartę “Właściciel” i w niej klikamy na “Edytuj”.

• w oknie, które się pojawi zaznaczamy pole Administatorzy i potwierdzamy przyciskiem OK i w kolejnym oknie ponownie OK.

• teraz w oknie właściwości pliku klikamy na przycisk “Edytuj…”

• w oknie które się pojawiło, czyli “Uprawnienia dla…” klikamy na Administratorzy i poniżej stawiamy zaznaczenie w kwadraciku “pełna kontrola”. Potwierdzamy przyciskiem OK, i jeszcze raz OK.

Potwierdzam - działa! :smiley:

Tylko nie popełnijcie błędu jak ja.

Najpierw zainstalowałem MUI, a później podmieniłem plik.

Musiałem je skasować.

Podmienić plik, a dopiero zainstalować MUI.

Dwa razy ściąganie tego samego. W sumie nie szkoda mi, bo mam Neostradę 6 megabitów/s oczywiście zero limitów ściągania danych.

A więc

-Podmiana pliku

-Instalacja MUI

-Restart - wąskie menu :slight_smile:

W sumie to już zostało napisane

netros , zmień nazwę tematu, bo to menu robi się wąskie, a nie cienkie. Między tymi wyrazami jest znaczna różnica :wink:

alex11, trzeba, przynajmniej u mnie :slight_smile:

a jest rada dla windows vista home premium?? jej użytkownicy nie mają pakietów językowych ;(

netros czy mógłbyś się z nami podzielić, jak to zrobiłeś, że masz włączony polski MUI, a zarazem rozpoznawanie mowy? Ja muszę za każdym razem zmieniać MUI na angielskie, żeby odpalić Speech Recognition.

A jest jakaś szansa, że Microsoft zrobi, coś aby można było kożystać z Speech Recognition (Anigielskiego), bez instalacji eng MUI?

Taki temat już był. W dziale Sprawdzone porady:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=182447

1. Mieć zainstalowane ostanie łatki BEZ TEGO ANI RUSZ

2. Ściągnać sobie ten pliczek : http://rapidshare.com/files/49618687/aero.msstyles.mui

3. Wchodzimy do C:\Windows\Resources\Themes\Aero\pl-PL ( lub tam gdzie mamy swoją inną skórke )

4. Podmieniamy znajdujący się tam plik oraz kopiujemy ten sam do folderu en-US

5. Nie trzeba miec uprawnien administratora.Pliku nie mozna podmienic ale, da sie go usunąć i wtedy wklejamy aero.msstyles.mui

6. Przeładowujemy sobie styl

7. Cieszymy się wąskim menu start

UPDATE:

Najnowszy Fix powoduje że nie da się zastosować różnych stylów.

Rozwiązaniem problemu jest nazwanie pliku stylu tak samo jak …….msstyles.mui