Cienkie Menu Start w Viście PL

Mnie to tam troche śmieszy ściągać tony plików, edytować style, robić sobie roboty i dekompatybilizować wszystko po to żeby mieć menu cieńsze o pare mm.

Ludzie z jednej stron chcą zmian krzyczą że vista to prawie tak jak XP bo wszystkie okienka prawie takie same, menu start zabardzo podobne, a tak w rzeczywistości to ms poszerzy je o pare milimetrów i już jest krzyk, to jak ms ma zrobić coś innowacyjnego, po co i dla kogo, nie dziwie się im że tak delikatnymi kroczkami coś zmieniają.

Osobiście rozumiem że troche głupio że ENG jest wąskie a tutaj szerokie, ale to nie koniec świata.

i inni: zajrzyjcie do działu sprawdzone porady, zamieściłem tam poradę jak zwężić menu start w viscie pl, bez instalowania mui i innych ■■■■■ół…

oto link bezpośredni do tematu: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=182447

Przepraszam że oidbiegam od tematu ale na screenie z windows pl jest włączone rozpoznawanie mowy. Jak ty to zrobiłeś?

ty czyli kto? ja?

zapewner zrobił tak:

wgrał eng pakiet językowy, ustawił go, włączył s.r, włączył polski język interfejsu bez wylogowywania . Coś w tym stylu, było o tym kiedyś…

Próbowałem to zrobić i teraz nie wiem czy mam cieńkie czy grube???

oto Screen :

dfd91ec15e9bd910m.jpg

vistahp

menu masz cienkie ale aby uzyskać pełny efekt odznacz we właściwociach start menu pomoc i obsługa techniczna tak aby znikło.

Złączono Posta : 18.11.2007 (Nie) 17:19

wtedy menu będzie identyczne jak w vista eng

Zmieniłem i pomogło wielkie dzięki

Witam. mam teraz viste home premium pl 32 bit. jak mam w niej zwerzyć menu start?

no najłatwiej zainstalować jakąś kompozycje np hal 9000

ja nie chce zmieniać kompozycji, chce mieć tą standradową tylko z cienkim menu start. jak to zrobić>

W instrukcji jest błąd. Aby mieć cienkie Menu nie musisz instalować MUI PL. Po podmienieniu pliku wystarczy, że zainstalujesz jakąś łatkę do systemu.

jaką łatkę?

looknij:

viewtopic.php?t=182447

zrobiłem tak jak jest tam napisane, tzn podmieniłem tan plik i nadal mam szerokie menu start.

Po podmianie pliku musisz zainstalować obojętnie jaką aktualizację do systemu z Windows Update.

no podmieniłem plik ale jak wyszukuje aktualizacje w windows update to żadnej nie ma więc jak mam zainstalować. btw. dlaczego trzeba zainstalować OBOJĘTNIe jaką aktualizacje z WU?

kto ci kazał coś instalować???

postępuj według instrukcji z linka który ci dałem.

a przeładowałeś kompozycje?

masz SP1 zainstalowane?

zrób wszystko krok po kroku (według instrukcji) jeszcze raz, jeśli nadal nic to jeszce raz,

robiłem wszystko według instrukcji, podmieniłem ten plik bo o to tu chodzi przeładowałem kompozycje i nic. SP1 mam zainstalowanyy.

Uzyskuję ten sam efekt bez żadnej podmiany plików i instalacji mui za pomocą wbudowanego w Sunrise Vista Konfigurator stylu wizualnego Aero++.

beztytuuug2.th.png

Ludzie którzy mają już zainstalowany Sunrise muszą:

1. Uruchomić Sunrise i przełączyć na styl “Standardowy Aero”

1a. Odinstalować Sunrise

1. Usunąć podkatalogi Aero1, Aero2, Aero3, Aero4, Aero5 w katalogu c:\Windows\Resources\Themes

2. Pobrać ponownie Sunrise z powyższego linku!

3. Uruchomić i wybrać styl Aero++ :smiley:

gdzieś już czytyałem że z zainstalowanym SP1 nie chce się to menu zwęzić, odinstaluj SP1 i zwęż i zainstaluj SP1…