Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi aktualizacjami do Visty, ale u mnie działa. Po prostu musisz zainstalować obojętnie jaką aktualizację, ale do systemu. Nie musi być też z Windows Update.
czytałeś… może być najpierw to sprawdził a potem bzdury pisał
z SP1 działa bez najmniejszych problemów, i to bez żadnych tam aktualizacji z WU, wystarczy zainstalowac SP1 który ma juz w sobie odpowiednią łątkę która jest potrzebna aby po podmienieniu pliku w stylu zadziałało, a konkretnie łatka o oznaczeniu Windows6.0-KB933928-x86
nie pommyliłerś się przypadkiem w oznaczeniu łaty?
oto opis tej aktualizacji ze strony MS:
Ta aktualizacja ulepsza środowisko użytkownika, poprawiając przesyłanie wiadomości i zmniejszając liczbę kroków wymaganych w celu rozwiązania potencjalnych problemów z aktywacją i sprawdzaniem oryginalności produktu.
co ma piernik do wiatraka?
Kynek, wykonaj moją porade w trybie awaryjnym , powinno pomóc…
Kynek zastanów się czy jest sens w zabawę wąskie menu start, masz zainstalowane SP1 daj sobie spokój narazie z tym bo rozwalisz sobie system i w końcu będzie cię czekać instalka od nowa, szkoda czasu
też właśnie się tak zastanawiałem, chyba dam sobie z tym spokój jednak może kiedys jak będe przywracał system z recovery to zrobie na nowo to menu start. ale dzięki za pomoc.
nie zwęzi się bo nadal jest szerokie a ile można czekac chyba ze 30 razy kompa od nowa włączałem i nic. a akutalizację instalowałem do windows defender i nadal jest szerokie.
bo akt. do WinDefender to tylko aktualizacje baz, zainstaluj jakąś do Windows.
Ja proponuje poczekać do debiutu final SP1, przywrócić system z rtecovery i odrazu zwężać menu w/g mojej instrukcji, potem instal SP1 i wszystkich aktualazizacji których nie ma po przywróceniu. Wtedy na pewno zadziała.
A dlaczego nie zrobisz tak jak ja ci napisałem tylko kombinujesz… ? Jest to chyba najprostszy z mozliwych sobosobów i działa na 100% nawet po instalacji SP1. I czytaj uważnie bo nie napisałem żebyś instalował aktualizacji do Windows Defender tylko do Windows Vista! Jeżeli tego nie zrobisz to nie zadziała.