Cienkie Menu Start w Viście PL

Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi aktualizacjami do Visty, ale u mnie działa. Po prostu musisz zainstalować obojętnie jaką aktualizację, ale do systemu. Nie musi być też z Windows Update.

czytałeś… może być najpierw to sprawdził a potem bzdury pisał

z SP1 działa bez najmniejszych problemów, i to bez żadnych tam aktualizacji z WU, wystarczy zainstalowac SP1 który ma juz w sobie odpowiednią łątkę która jest potrzebna aby po podmienieniu pliku w stylu zadziałało, a konkretnie łatka o oznaczeniu Windows6.0-KB933928-x86

jak chce w sunrise właczyć mozliwość niecertyfikowanych styli to wyskakuje mi taki błąd.

778474d1ef3bd96em.jpg

pewnie to przez ten plik co podmieniałem ale moge się mylić. więc co mam zrobić?

Próbowałem, niestety błąd wyskakuje za każdym razem…

Scooby czy styl załączony na twoim screen bfc99814dad302a4m.jpg to Aero ++ ?, pobrałem twój program Sunrise Vista Konfigurator Update-18-x64 tam go chyba niema 44cabb8ddff053bbm.jpg

No nic, to trzeba czekać na nową wersję :smiley:

witam zmieniłem w sunrise styl na aero++ ale menu start nadal mam takie szerokie tylko inny styl…

odinstaluj SP1 I wykonaj moją porade ze sprawdzonych porad, musi zadziałać.

sprawdz w windows update/ pokaz zainstalowane aktualizacje czy masz tą: KB933928-x86

nie mam zainstalowanej takiej akutalizacji? może ją zainstalować? tylko skąd ściągnąć?

nie pommyliłerś się przypadkiem w oznaczeniu łaty?

oto opis tej aktualizacji ze strony MS:

Ta aktualizacja ulepsza środowisko użytkownika, poprawiając przesyłanie wiadomości i zmniejszając liczbę kroków wymaganych w celu rozwiązania potencjalnych problemów z aktywacją i sprawdzaniem oryginalności produktu.

co ma piernik do wiatraka?

Kynek, wykonaj moją porade w trybie awaryjnym , powinno pomóc…

to co mam w końcu teraz zrobić bo już sam nie wiem…a po co mam odinstalowywać sp1??

Kynek zastanów się czy jest sens w zabawę wąskie menu start, masz zainstalowane SP1 daj sobie spokój narazie z tym bo rozwalisz sobie system i w końcu będzie cię czekać instalka od nowa, szkoda czasu :smiley:

też właśnie się tak zastanawiałem, chyba dam sobie z tym spokój jednak :slight_smile: może kiedys jak będe przywracał system z recovery to zrobie na nowo to menu start. ale dzięki za pomoc.

Po jakimś czasie samo się zwęzi. Spróbuj zainstalować byle jaką aktualizację

nie zwęzi się bo nadal jest szerokie a ile można czekac chyba ze 30 razy kompa od nowa włączałem i nic. a akutalizację instalowałem do windows defender i nadal jest szerokie.

bo akt. do WinDefender to tylko aktualizacje baz, zainstaluj jakąś do Windows.

Ja proponuje poczekać do debiutu final SP1, przywrócić system z rtecovery i odrazu zwężać menu w/g mojej instrukcji, potem instal SP1 i wszystkich aktualazizacji których nie ma po przywróceniu. Wtedy na pewno zadziała.

A dlaczego nie zrobisz tak jak ja ci napisałem tylko kombinujesz… ? Jest to chyba najprostszy z mozliwych sobosobów i działa na 100% nawet po instalacji SP1. I czytaj uważnie bo nie napisałem żebyś instalował aktualizacji do Windows Defender tylko do Windows Vista! Jeżeli tego nie zrobisz to nie zadziała.

przywrociłem system z recovery i co mam teraz w końcu zrobić? nie instalowałem sp1.