Czyli za spadki prędkości możesz obwiniać tylko produkt, najtańsze tak mają.
ogólnie po reinstalacji systemu dysk tak jakby chodzi znacznie szybciej. Nie wiem czy czasem aktualizacje w tle nie były temu winne.
Wiem, że jest to jeden z tańszych dysków, ale mi wystarczy w zupełności, najważniejsze, że już tak nie spowalnia. Warto walczyć o każdy MB/s ;p
Dzieki chłopaki za wytrwałość i chęć pomocy. Nareszcie forum gdzie można o coś zapytać.
Jeszcze jedno. Jeżeli zmienisz w BIOS opcję APU SATA port Enabled na wyłączoną to coś się zmienia?
w sumie to nic
Machnij teraz testy z AS SSD Benchmark
Wynik 231 ogólnie odczyt kuleje w 4k jest o wiele mniejszy od zapisu poza sekwencyjnym
Ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
Wrzucam najświeższy test. Widziałem na x-kom screeny z wynikami innych posiadaczy dysku tylko, że na sata3 i wynosiły ponad 700 w AS SSD Benchmark a u mnie prawie 3 razy mniej Dowiedziałem się, że jest to model A3
Ja mam pomysł taki, że parametry są w porządku.
To niemożliwe, przecież masz wyniki zgodne ze specyfikacją.
Problematyczne mogą być ewentualnie te spadki prędkości podczas kopiowania większych plików, o których pisałeś. Tutaj już winny może być kontroler. Udokumentuj to dobrze i spróbuj reklamować.
O to mi chodziło(screen poniżej). U innych ten wynik wynosił ponad 700 i transfery w 4K/4K-64Thrd wybijało na ponad 200MB/s u mnie to marne 10-20 w odczycie i około 47 w zapisie. Zareklamować nie mogę więc próbuję uratować jakoś sytuację bo może coś przeoczyłem.
Zrób po kilka testów różnymi programami na pustym dysku (bo widzę, że na każdym zrzucie ekranu masz inne wyniki). Porób screeny. Nagraj filmik jak transfery spadają podczas kopiowania dużych plików. Prześlij wszystko do sprzedawcy i reklamuj. Czego jeszcze odczekujesz od forum?