Co jest z systemem komentarzy?

A my “tylko” chcemy powrotu do domyślnego sortowania komentarzy od “Najstarsze”…to takie “trudne” ??

Własnie dlatego powinien być jeden kanał do dyskusji i tam wszyscy powinni zgłaszać swoje “problemy i żale” a inni to komentować. Jako takie miejsce został specjalnie utworzony bugtracker i blog redakcyjny - tam z założenia mają się pojawiać pomysły, problemy i info od redakcji co się dzieje. Część z użytkowników argumentuje jednak że dla niektórych liczy się tylko forum bo tu spędzają więcej czasu,  inni z kolei więcej siedzą na portalu. Jest to jakiś argument chociaż dla dobra portalu i forum wydaje mi się że użytkownik może się poświęcić i pisać tam gdzie trzeba!  Nie wiem gdzie Ty użytkowniku więcej spędzasz czasu ale poruszyłeś temat komentarzy portalowych w wątku na forum - czyli na portalu też przebywasz i z bugtrackera mogłeś skorzystać! :smiley: Znowu się powtórzę i to napiszę: 2 miejsca do pisania o problemach wcale porządku i przyśpieszenia dla prac nie sprawią!

Jeden kanał nie wystarczył… do wiosny tego roku. 

Udziwnienie “kanalizacji” nie polega na lokalizacji, tylko na przyniesieniu kota, żeby to on był problemem, a nie innowacja komentarzy.

Czy niektórym odechce się chcenia “porządkowania” komentarzy?

Za te same tematy w kilku miejscach powinna grozić grzywna!

“ODEBRANO CI MOŻLIWOŚĆ PISANIA KOMENTARZY!”

Hmmm…to też chyba jakaś autokratyczna “nowość” w systemie komentarzy…wystarczy nie zgadzać się z “myślą przewodnią” jaśnie panującego… e030.gif

Faktycznie, bardzo dziwna reakcja. Jestem bardzo zaskoczony, bo obserwowałem waszą wymianę zdań, poza lekkim podszczypywaniem nie widziałem tam nic na bana… Będziesz musiał, chyba zapytać naczelnego osobiście OCB.

Tylko mam jeden dylemat…co dołączyć do “przeprosin” z tytułu śmiałości wystąpienia ze “zdaniem odrębnym”… k045.gif

Ale mniejsza z tym…tu batalia idzie w głównej mierze o przywrócenie domyślnego sortowania komentarzy od “Najstarsze”…

Z założenia jak i praktyki widzę, że pomysły (jedne bardziej poważne, drugie mniej) oraz problemy pojawiają się - informacji od redakcji od dawna już nie było. Pewnie za jakiś czas pojawi się krótka notka, a później znów zapanuje martwa cisza. Widać taki mamy tutaj klimat.

Od momentu pojawienia się nowego systemu komentarzy serwis praktycznie wiesza przeglądarkę na starszych smartfonach i tabletach (mam nexo 3g) Responsywność padła na łeb. Problem ten sam zarównow chrome jak i Firefox pod androidem. Z kolej Opera mini z funkcją oszczędzania transferu wycina całkowicie komentarze. W tym momencie jest to jedyna przeglądarka na której mi działa ten serwis. Szkodza bo wcześniej pod opera mini było widać komentarze które są notabene warte więcej od samej treści. Szkoda że DP pokazało mi fakolca. Kij wam w oko.

Mam takie niewinne pytanie. Czy system komentarzy, z którego skorzystaliście to nie jest przypadkiem jquery-comments? Jakie przeszkody napotkaliście w trakcie implementacji? @narandill, @Cebula

Niby tak, choć w trakcie prac developerskich powstał z niego raczej system javascript-comments. Dużo zmian, praktycznie 60% kodu zostało przepisane, a prace nad nim trwają nadal - zawsze jest co optymalizować, a to jest właśnie słaby punkt tej biblioteki.