Ale jak dla mnie to seria HP nie zasługuje na miano dobrej książki tylko dobrej bajki. Treść tych książek jest idealna na film i grę i na tym powinno się skończyć. I tak nawet przed pierwszym otwarciem książki wiesz, że wszytko zakończy się happy endem…
Niech sie skonczy wkoncu ten Harry Potter żenada nawet sam głowny bohater mówi ze juz nie bedzie grał więcej tytułowego bohatera. Mówi ze jedynie dziewczyny poznaje przez prace itp… a do klubów nocnych nie chodzi bo brukowce bede sie go czepiać. I jeszcze mówi ze nie chce miec dziewczyny aktorki poniewaz taki związek by musiał przezywac bardzo czeste rozłaki a tego on nie wytrzymałby. KONIEC HARRY’ego
Przypominasz mi mojego kolegę, gdy miał jakieś dziesięć lat: “Ja słucham tylko zagranicznej muzyki…”. Zresztą, nie będę mówił nic więcej.
Sądzę, że nie ma tu za bardzo nad czym dyskutować. Tylko, czy kłódka ma być zawsze rozwiązaniem? Może znajdzie się więcej ludzi o zdrowych, otwartych poglądach? Mówię to w odniesieniu do każdego, skrajnego tematu. Przecież to, że jesteście nastolatkami, nie zwalnia Was od myślenia (a czasami wydaje mi się tak sądzić). Wierzę w to, by skrajne wątki na forum, w dziale Na Luzie tak się nie kończyły.
Jednym się podoba a innym nie i Ci szczególnie zagorzali zwolennicy/oponenci mają problemy z przyjmowaniem do siebie różnych argumentów, tak jak to bywa w skrajnych teoriach.
O gustach się nie dyskutuje. Chyba, że umie się szczegółowo opisywać, dlaczego to nas pociąga a tamto nie. Wszystko jest uwarunkowane od naszych doświadczeń. Gust kształtuje się przez wszelkie bodźce.
Już kiedyś wypowiadałem się na ten temat w innym miejscu na tym forum. Ludzie (większość, nie wszyscy), którzy piszą, że ta książka jest beznadziejna, nie czytali jej, widzieli tylko reklamówki filmu w telewizji i kojarzy im się to z głupią bajką dla dzieci - i wypisują takie bzdury a nie mają o tym pojęcia.
Ja uważam, że da radę to przeczytać i w sumie jest ciekawe, nawet mi się podobało. W każdym razie na pewno nie był to stracony czas.
jak byłem na pierwszym filmie o HP (mam mnie zmusiła żeby na niego pójść) to zasnąłem na nim i nie zamierzam więcej oglądać ani czytać HP po prostu nie podoba mi sie ten koleś i jego przygody
Twoja wypowiedź jest bez sensu :? Przeczytałeś ksiązke? Po wypowiedzi
Myślę że tylko słyszałeś i widziałeś reklamówki więc jeśli nie czytałeś książki nie masz sie co wypowiadać. I do wszystkich którzy sie wypowiadają TYLKO po filmie nie macie co oceniać jesli nie przeczytaliście ksiązki nie wypowiadajcie sie! Film to namiastka tego co daje ksiązka!! No napewno lepiej iść do kina obejrzeć film zobaczyć co to jest… I wszystko i już wszyscy myśla ze to /cenzura/ a nie pomyśleliście o ksiązce? Na przykładzie “czary ognia” Film był tak skrócony że nie było co oglądać :? Nie wyobrażam sobie teraz zakonu feniksa…
Włatców móch lubię :mrgreen: HP zacząłem czytać przez przypadek bo miałlem zakaz kompa :mrgreen: przeczytałem wszystkie części które dostał mój brat tzn do Zakonu feniksa ogólnie saga mi się podoba a no i czytałem książki wspomnianego gdzieś tu Toma Clancy’ego. Też mi się podobały xD
A co do tych kłótni to sądzę, że są bezsensowne bo każdy ma inny gust i będzie bronił swojego zdania
Uważam, że Harry Potter to najgłupsza książka ostatnich lat. Nie wnosi zupełnie niczego, ryje psychikę i powoduje, że dzieci przestają odróżniać świat fantazji od rzeczywistości. Wszystkie “bajki” o czarodziejach są denne i niewarte przeczytania. Zupełnie nie rozumiem jak J.K. Rowling dorobiła się takiego majątku na Henryku Portierze. Żal…