Co sądzicie o Harrym Potterze?

Aby wyjść do ludzi trzeba mieć z czym:) A książki dają wiedzę dzięki której można być bardziej dowartościowanym wśród rówieśników. Co się tyczy komputera - podobne stwierdzenie jak w przypadku książek.

Jak mnie pamięć nie myli jedna z osób na Naszym forum napisała: “Internet jest dla ludzi mądrych” I dlatego nie można zakazać siedzenia przed komputerem - gdyż komputer + internet to także wiedza którą trzeba mądrze spożytkować.

Co się tyczy HP - przyznam się że nie czytałem, ale nie uważam że jest to książka niegodna uwagi, gdyż każda książka niesie za soba pewną mądrość, a także bogate słownictwo literackie i kulturowe.

Drażni mnie fakt że ludzie pochopnie oceniają książki nie znając zawartości. A podobno nie ocenia się książki po okładce?

HP jest książką dla każdego - dla tych małych i dużych. Byłem świadkiem gdy osoby 30 nawet i 40- letnie czytają w/w pozycję i nie jest w tym nic dziwnego.

Ja lubię HP (zresztą można to poznać po nicku i avatarze) i mam nadzieję, że Harry przeżyje.

Moglibyście nie spoilerować, a jeśli już dajecie spoiler to zrobić coś takiego:

[quote name="SPOILER"][color=white]jakiś tekst[/color][/quote]

(da to taki efekt:)

Jest wiele osób, które nie chcą znać zakończenia przed przeczytaniem książki.

Chory Pioter

dla 14-latków

o wypraszam sobie… jestem zdrowy :stuck_out_tongue:

nie tylko, ja mam 16 i mi się podoba :lol:

jak wcześniej napisałem każdy czyta to co mu się podoba, wszyscy ejsteśmy różni każdy ma o tej książce inne zdanie…

A skąd ja mam niby wiedzieć, że tak akurat się książka skończy, skoro premiera dopiero będzie?

Oj, zdziwiłbyś się ile starszych osób czyta te książki :wink:

już była :stuck_out_tongue:

No zaraza!

Harry Potter nie musi być dobry ani kiepski.

Dla wielu młodych, początkujących miłośników literatury jest wspaniały. Ale od niego często się zaczyna, poprzez Tolkiena, Sapkowskiego [szlag mnie trafia jak czytam, że polska lit. to lipa] do Lema, Kinga czy Le Guin.

Niestety dzieci zamiast poznać to co w książkach najlepsze często decydują się na film ;/

A wszyscy mądralińscy, którzy mówią że HP to bajka dla dzieci są wg. mnie niewrażliwi i chcą zawsze grać twardziela. :■■■■:

Już jest dostępna polska okładka 7 tomu, który po polsku będzie dostępny 26 stycznia 2008.

3761.jpg

Okładka w wysokiej rozdzielczości.

Pomyślcie… jeśli macie wyłączność na sprzedaż czegoś za co można zarobić 10mln funtów to przestalibyście to robić ? Rowling nie jest najwyższej klasy pisarką pokroju Tolkiena który pisał dla samej sztuki pisania, dlatego nie sądzę że przestanie pisać nowe książki. Skoro harry nie ginie w tej części to zawsze można dopisać jeszcze parę części …

Co do samego Hariego Portiera to nie przepadam to taka niższa forma książek fantasy. Gdyby np zestawić HP do LORT to było by jak porównanie (dajmy na to porównanie komputerowe) Tibia vs Lineage 2…

Dokladnie.

Jest to typowy przyklad ignorancji , niewiedzy , a nawet glupoty.

HP imo. nawet NIE UMYWA sie do “Solaris” , czy “Niezwyciężonego” Lema , a to ze odniosl wiekszy sukces KOMERCYJNY o niczym nie swiadczy.

Zanim wypowiecie sie na jakis temat , zapoznajcie sie z nim co nieco , prosze…bo tylko zmniejszacie poziom dyskusji.

wg. Harry Potter to przereklamowane dziadostwo dla dzieci z podstawówki. Nie rozumiem co wy w tym widzicie. Nie dlugo w kinach ujrzymy 50 czesc. To robi sie nudne.

Czyli uznajesz że każdy kto uważa ta książkę za bajeczkę i stawia ją na równi z pokemonami, reksio itd to niewrażliwi ludzie grający twardziela ? brawo …

HP jest bardzo wciągajacy.

ja przeczytałem wszystkie 6tomów i obejrzałem filmy oprócz H.P i zakon Feniksa. Mi się podobają te książki, gorzej z filmami-szczegulnie od 3 części gdzie zmienili reżysera.