Co sądzicie o naszej klasie?

Witam, według mnie ten portal był dobry gdzieś tak 3 lata temu… Teraz to normalnie paranoja się zrobiła, zamiast imion jakieś znaczki, wstawianie masowo zdjęć swoich, znajomych, samochodów, obraków “co o mnie myślisz” itd. W dodatku profile są zasypywane łańcuszkami szczęścia bądź nie szczęścia, u niektórych użytkowników zwłaszcza tych młodszych liczba znajomych sięga 700 i wyżej, wątpię aby ktoś w wieku powiedzmy 15 lat, miał tylu znajomych. Ortografia to totalne dno, pismo PoKeMoŃsKiE oraz pochodne… Poziom użytkowników bardzo niski, liczę wyzwiska itd…

Co wy sądzicie o naszej klasie?

Masz racje 3 lata temu było fajnie mieć konto na nk mam może 13 lat i ponad 170 znajomych ale juz przestaje korzystać z nk bo zaczyna mnie wkurzać głupie wpisy na śledziku np. Wklej to a dostaniesz eurogąpki wo gulę ten śledzik to nie wypał po co coś takiego, było do przewidzenia ze każdy będzie jakieś bzdury tam wpisywał tak samo nkTalk jest do bani raz działa raz nie działa lepiej pogadać z kimś na gg i masę reklam nk porostu przesadziło z reklamami. Moja ocena nk to 3lata temu 9.5/10 2lata temu 8.7/10 rok temu 8.0/10 dziś 7.5/10 myślę ze nk powinno usunąć nkTalk, Śledzika, mniej reklam, eurogopki mogą zostać.

Co do śledzika to dobra sprawa, pod warunkiem, że śledzi się tylko tych, których chce sie śledzić. W moim przypadku doskonale sprawdza się do śledzenia pana JKM. Jedynego zresztą przeze mnie śledzonego na portalu :wink:

NK jest dobre do:

• szpiegowania,

• rozwalania związków,

• pochwalenia sie nowym komarkiem,

• pokazania 15 cm w bicepsie,

• szukania takich samych idiotów jacy się tam znajdują,

• zwiększania swej reputacji poprzez współczynnik znajomych,

itede.

Taa jasne jak ktoś ma ponad tysiąc znajomych to jest jakiś bardzo popularny ? Założę się że ta osoba nawet 1/10 z nich nie zna tylko potem są znajomi znajomych / boty itd wg mnie totalne dno.

Dalej nie powiem co o tym portalu myślałem i myślę bo pewnie bym warna jak nie bana dostał.

Witam!

NK? Tak jak przedmówca(undefinedman) to ujął. A jeśli chodzi o reklamy na NK to proponuję w przeglądarce Firefox zainstalować dodatek Adblock Plus i nie będzie żadnego problemu z reklamami!

mały offtop

Za adblocka powinni banować na forach i portalach internetowych. Przez takie podejście ludzie tworzący portal / forum nie mają go za co utrzymać.

żeby mój post nie wylądował w koszu dopiszę że ludzie z własnej woli dają tam informacje o sobie, czyli w domniemaniu o tym że chcą się tym z kimś podzielić. Więc podpunkt nr1 undefinedman’a jest bezsensowny

Chyba nie masz na myśli NK, która z portalu społecznościowego zrobiła sie maszynką do trzepania kasy. Zakładam że koszty utrzymania portalu to jakaś 1/100 ich zysków :stuck_out_tongue:

Masz rację, coś w tym jest, szczególnie w związkach 15-16 latek, które mają mętlik w głowach i sikają w majtki, gdy jakiś chłopak wstawi ‘słit focie’. Chociaż kur… stan umysłu ma coraz więcej osób, także starszych. Nie wiem czy było wymieniane, bo czytałem wątek na szybkiego, ale chciałbym wspomnieć o dziewczynach, które robią fotki przed lustrem z cycami do połowy na wierzchu, a komentarze im dają chyba jakieś barany bez wykształcenia i jarają się jakie one są piękne. I zdzirowate przy okazji. Czasami brak słów, usunąłem tam konto bo nie mogłem tego typu podobnych rzeczy znieść. Planuję założyć NK w przyszłości, ale będę logował się może na 10min dziennie, tylko dlatego ponieważ NK czasami się przydaje, nie do wszystkich znajomych ma się numery gg. Ech… gdzie te porządne i fajne kobiety? :wink: Bardzo mało ich.

Nasza klasa? DNO… w którym sam jestem… Jestem tam zarejestrowany, aby mieć kontakt z ludźmi z podstawówki, gimnazjum i liceum. Wchodzę tam jak przyjdzie mi tylko jakieś powiadomienie na maila (a te mam obcięte do mnie interesujących) - zablokowane możliwości komentowania zdjęć (i tak mam jedno by ludzie pamiętali jak wyglądam), z danych to podane imię i nazwisko, żadnego telefonu, numeru gg, wieku czy nawet widocznych klas… Chciałem ograniczyć korzystanie z serwisu do utrzymania kontaktu z ludźmi których znam… jak na razie - udaje się.

Siostra przesiadywała na NK do późnych godzin nocnych. Zablokowałem w routerze wszystkie strony, które mają w nazwie nasza klasa i od razu wstaje lepiej wyspana :slight_smile:

jak dla mnie to NK to beznadzieja ,jedyny plus to to ,że można po latach odszukać znajomych , a tak to zwykłe bagno ,lecz to jest moje zdanie

Objaw nowej mody jaką są portale społecznościowe,nic więcej,dużo użytkowników,bo najbardziej znany portal co ma minusy w tym,że rejestrują się 10-12 letnie dzieci i piszą głupoty,to samo jest z ePulsem

A teraz zaczyna się inwazja pokemonów na fejsbuka… szkoda gadać;p

@Cyba91, mówię Ci z otwartym sercem nie warto tam zakładać konta, jest takie przysłowie jeśli wejdziesz w stado wron musisz krakać tak jak one…

Chyba każdy zna ten film:

Robię podobnie, i mam święty spokój…

Twoi znajomi, to wrony, że musisz krakać jak i ony???

NaszaKlasa jest taka jak społeczeństwo czyli pełna różnorodność.

Znajomych mam takich jakich chce mieć, a inni mnie nie obchodzą co tam wypisują.

Podobnie zresztą jest na innych portalach, forach itd itp. Na Onecie to mało bzdur jest wypisywanych? Nie podoba mi się to nie czytam.

“nie warto tam zakładać konta”?

Ciekawe dlaczego. Nie masz znajomych z którymi chciałbyś się kontaktować, a nie ma innych możliwości, no to chyba oczywiste.

Mnie to się wydaję że ten serwis powinien zmienić nazwę…

‘Nasza Klasa’ to, to była właśnie ze 3lata temu…

Natomiast w tej chwili można by z tego serwisu zrobić,

ot taki, polski Facebook…

Taki krok był by dla nich strzałem w kolano.

Dyć NK jest już rozpoznawalną marką.

:lol:

Nie sądzę, nazwę można by zrobić lepszą, reszta bez zmian,

po dwóch tygodniach wszyscy by się przyzwyczaili,

zresztą podobnie było w przypadku Idea-Orange…

W każdym razie to tylko moje gdybanie…