No nic, czekam dalej, problem cały czas nierozwiązany… Pytałem na oficjalnym forum Archa, też nikt czegoś takiego nie uświadczył…
? Tzn. co rozumiesz w tym wątku o towarzystwie wzajemnej adoracji? Jaki masz program antywirusowy i jak zintegrowany z przeglądarkami? Jakie masz blokery reklam? Dodałeś do białeś listy Ali? Masz poprawnie skonfigurowaną godzinę i datę na komputerze?
Nie używam.
Ublock Origin. Próbowałem na czystym profilu FF (bez żadnych rozszerzeń) i też wywala 404.
Tak. Próbowałem na innym sprzęcie i tam też jest 404 na każdym produkcie.
Chyba chciał wzmocnić swoją wypowiedź, bo czekał kilka godzin i nikt nie rozwiązał jego problemu, ale jak dla mnie to uzyskał odwrotny efekt
Nie, wcześniej były wpisy od jednego z userów forum, który twierdził, że u niego działa i tyle.
Dzisiaj byłem w bibliotece i na ichniejszych kompach też nie działa, więc obstawiam, że jest to problem po stronie samego Aliexpress.
To faktycznie dziwna sprawa, bo mi na wszystkich przeglądarkach AliExpress działa
Może wina jakiegoś dodatku?
@sensu Spoko jest taka opcja tylko, że pisał o tym, że testował również na czystym profilu w domu, oraz dodatkowo w bibliotece (gdzie raczej nie uświadczysz jakoś specjalnie przygotowanych komputerów). Więc jakaś specyficzna konfiguracja odpada.
@Juche przepraszam może za głupie pytanie, ale czemu nie skorzystasz z pomocy technicznej aliexpress? Myślę, że tak będzie szybciej, jest tam czat, więc to będzie rozmowa tekstowa, poza tym jest google translator, więc jak nie ogarniasz jakiegoś języka, to można sobie “pomóc” i w taki sposób.
Tak z ciekawości - czemu jednak nie zapytasz Aliexpress, czy mają jakiś problem powiązany z Twoim kontem? Co ja bym jeszcze zrobił - założył nowe konto i sprawdził, czy działa na nowym koncie. Jak działa, to powiązane z Twoimi danymi na koncie.
PS może jakiś dziwny shadowban?
Nie było mnie kilka dni, tymczasem Ali już działa poprawnie bez mojej interwencji. W każdym razie, jeśli jeszcze kiedyś się to powtórzy , to ja będę wiedział co robić, dziękuję i pozdrawiam
Wczoraj problem wystąpił u mnie ponownie. Na FF i Chrome - 404 przy każdym produkcie. Na EDGE - działało. W pewnym momencie skopiowałem link z wyświetlonym produktem z EDGE do FF, strona otworzyła się normalnie, kolejne też zaczęły działać.
Magia.
Może śledzące parametry z linka dokopiowały jakieś ciasteczka lub localStorage…?
U mnie znowu się kiełbasi, wchodziłem w obsługę klienta, ale nie mogę się tam doszukać opcji zgłoszenia problemu z funkcjonowaniem samej strony.
Cześć spróbujcie zmienić ustawienie w preferencjach cookie na głównej stronie aliexpress, u mnie! pomogło zobaczy na ile. Należy zmienić ustawienie i odświeżyć przeglądarkę. Dajcie znać czy pomogło.
W razie czego wcześniej odinstalujcie i zainstalujcie na czysto przeglądarkę.
@bartomir.bs
Jadą samochodem informatyk, mechanik i chemik. Nagle staje im auto i mechanik mówi:
-Coś z silnikiem!
Chemik na to:
-Paliwo jest złej jakości.
Informatyk:
-Wsiądźmy i wysiądźmy może to coś da…
@Juche Ja na Twoim miejscu nie kombinował, tylko pod “Contact Customer Service” jest “chat now” i wybrał ustawienia związane z kontem (i “account settings”), bo tak jest (a widocznie nie przewidzieli takiej opcji siłą rzeczy nie ma “dobrego” wyjścia), bo jeśli dobrze kojarzę, to faktycznie jest to błędne działanie strony , tak jak mówisz ale “pod wpływem|” konta, tzn. po zalogowaniu - więc to Twoje konto coś źle działa. Jeśli to jest złe działanie, to Ciebie pokierują lub przełączą do odpowiedniego działu.
Może źle to wyraziłem (lub zły sposób - więc wtedy przepraszam) ale najlepszą opcją w Twojej sytuacji (przynajmniej z tego co mi się wydaje) jest po prostu kontakt z obsługą Aliexpress, bo to jest:
- Problem u nich, więc są najbardziej kompetentni.
- Specyficzny problem u Ciebie, związany tylko z stroną aliexpress, więc nawet tu, to ich obsługa jest bardziej kompetentna, bo jest większa szansa, że to się spotkali z takim samym problemem, niż my jako forum. Najmocniej Was koledzy przepraszam i nie jest to złośliwe, po prostu staram się postępować w sposób pragmatyczny. A aliexpress, pomimo swojej popularności u Nas jest mimo wszystko, może nie niszowy ale mamy własne co najmniej równie popularne ale lepiej udokumentowane w Polskim internecie konkurencje. I ja jak najbardziej w Was wierzę, bo sam korzystam z Waszej pomocy, co chyba jest dowodem, że jednak Wam ufam i cenię Waszą inteligencję. Więc proszę o nie obrażanie się czy coś.
A jeśli nie przewidzieli takiej opcji, to trudno i myślę, że najlepiej było by po potraktować jako pochodną jakiegoś problemu, który przewidzieli. A tak mi się wydaje, że jest taka w miarę oczywista opcja, a w razie czego, to Cię pokierują do odpowiedniej osoby.
Pragmatycznie dzielę się rozwiązaniem które u mnie poskutkowało. Jeżeli komuś to pomoże i się przyda to bardzo dobrze, zawsze to jakaś ścieżka rozwiązania problemu nawet jeśli nie wszędzie zadziała.
A jeżeli coś jest głupie i działa, to znaczy że nie jest głupie.
Jeśli chodzi o dowcip, który napisałem jest czystym skojarzeniem, który po przeczytaniu Twojego komentarza mi się przypomniał i nic więcej.