Co wybrac ps3 czy xbox360 pomocy?

witam tak jak w tytule proszę o rady co wybrać Xbox 360 czy ps3 potrzebuje konsole do typowej gry jedno i dwu osobowej bez łączenia się z netem i z czym ps3 jest lepsza od ps3 i odwrotnie proszę o wasze rady

proszę się nie wymondzac

pomocy??

W zasadzie głównym brakiem w xboxie jest czytnik blueray… a ogólnie ja brałbym xboxa… testowałem niedawno na tym samym tv oraz kablu hdmi ps3 i xboxa na tych samych grach w stylu gta4, najnowszy nfs itp… i grafika w xboxie jest dużo bardziej dopracowana i ładniejsza…

pady w xboxie też są jak dla mnie dużo wygodniejsze ;] dodam że nie jestem typowym xboxowcem wcześniej miałem ps1, ps2 itp… a ogólnie i tak do gier wolę peceta ;]

Mam PS3, gdyż plusami jest blueray oraz polski PSN. Gdybym miał możliwość, to bym wziął jeszcze xbox’a. wygodny pad, więcej gier, wsteczna kompatybilność (czego w ps3 brakuje, chyba że ściągniemy z PSN Store)… Co do Polskiego Live, to jeszcze pod znakiem zapytania.

XBOX?? Bez urazy ale poczytaj sobie o problemach: okrojone gry, brak wersji online, i wiele wiele innych.

A jak wierzysz w to, że powstanie polski live to zapomnij, na pewno nie w najbliższym czasie - a gry które kupisz do tamtego czasu będą pozbawione wielu funkcji których nikt Tobie nie zwróci

Przeczytałeś cały 1 post?

Wymieniłeś jedną z największych wad xboxa XBL lecz kolega nie będzie podłączał konsoli do neta

Sam mam xboxa i jeśli miałbym wybierać na twoim miejscu to tez bym wziął xklocka

Brałbym PS3 na twoim miejscu jedynie jeśli zamierzasz grać online

Teoretycznie to wszyscy teraz kupują PS3, bo jest nowsze. Pamiętam, że jakiś czas temu był szał na xboxa i tez wszyscy trąbili o tym, że PS2 to przeżytek. Pewnie za jakiś czas znowu coś nowego będzie. Dla mnie obie konsole są dobre, ale ja kupiłabym tańszą.

Ja bym postawił na szybkiego PC lub Xbox 360. I co z tego że PS3 jest nowsze skoro technologicznie stoi na równi z Xbox 360. Ba jak chodzą słuchy to pod koniec 2010 lub w 2011 ma wyjść Xbox 720.

Bierz X360. Platforma oferuję wiele fajnych gier ;p Długą gwarancję i wygodnego pada

Zacznijmy może od tego, że jakim cudem PS3 stoi za xklokiem. Słabszy procesor, karta graficzna pasująca do kosza na śmieci, I UKOCHANE “diody śmierci”

Cała prawda o sprzęcie microsoftu-u jednej z najgorszych firm, udowodnione np: xbox "a w nim wcześniej wspomniane diody wiem bo mój kolega ma X i oddawał go 3 razy do serwisu w ciągu 1,5 roku nie wiem jak jest teraz ale wersje z jakiś 2 lat temu tak miały. X360 jest lepszy od ps3 tym, że ma więcej gier niestety w większości obkrojonych o około 50% w zwyż.

I jakim cudem x może być szybszy, lepszy od PS3. Dobra zainstalujmy gre. Płyta Blu-ray ma 50 GB co idzie z tym ze gre wkładamy do napędu i instalujemy jakieś 8mb są wyjątki np. bad company 2 600mb,

GT5 gra z której Xbox nawet filmiku nie pociągnie bo jest w FullHD zajmuje ponad 8Gb na dysku PS3

Sróbujmy zaistalować taką samą ilość danych na xkolcku iiii 5 gier całe 300Gb zawalone+kilka filmów i ■■■■ zbita :stuck_out_tongue:

Piszcie dalej moge obalać mity o x360 i jego panowaniu

Tak więc radze kupić PS3 szybsze, lepsze itp. itd. JA NIE ŻAŁUJE ZATO MÓJ KOLEGA TAAAA ZRESZTĄ TEŻ JUŻ NABYŁ PS3.

pozdrawiam 3xM

PS. Spóźniłem sie z odpowiedzią co nie :frowning: .

Ja bym brał PS-a (i wolę jego niż xkloca ale MarcinMilosz13 ŚMIERDZI mi fanboy-em)

MarcinMilosz13 o czym ty piszesz przecież na x-e gier się nie instaluje :o :o :o

(niby można ale po co (zaraz będzie odp w stylu aby oszczęcdzić nośnik)) :wink: :wink: 8)

MarcinMilosz13 , mogę spytać ile masz lat? Założę się że nie więcej niż 14.

Nie bawi mnie wojenka między “peesowcami” a “xboksowcami”, ale tak dla równowagi dla Twojego trochę mało składnego posta.

SONY na swoje cacko daje rok gwarancji - MS - 3 lata.

U mnie w pracy 5 osób ma PS3, ok. 8 X360. Z tych pięciu PSek 4 były już na serwisie, w tym rekordzistka 3 razy. Z XBoksów serwis zaliczył jeden.

Gra którą tak się podniecasz - GT5. Widziałeś jak ona wygląda? Widziałeś model zniszczeń pojazdów (a właściwie jego brak)? Widziałeś tekstury lasów itp. które pojawiają się na poboczach? Odpowiem - nie widziałeś, bo ich nie ma. Zamiast nich są najzwyklejsze bitmapy.

A jak sprawa ma się z wygładzaniem krawędzi na PS3? Zapomniałem. Nie istnieje.

Wiec ogarnij się trochę, bo

Ja nie przepadam ani za Xbox ani za PS3 bo wolę Piece ale tak jak mówiłem SONY planowało wydać PS3 z własnym GPU które de facto było zdecydowanie lepsze od GPU ATI w Xbox360 ale coś poszło nie tak i SONY na szybkiego musiało podpisać umowę na GPU z inną firmą. Padło na nVidie i układ zawarty we flagowym produkcie GeForce 7800GTX czyli konkurentem Radeon-a X1800 z Xbox. Skoro więc w Xbox jest Radeon X1800 a w PS3 jest GF7800 to jakim cudem PS3 ma być szybsze i lepsze od Xbox ?

Co do FullHD w PS3 to nie jest to FullHD znane z Pecetów bo w PC ustawiając 1920x 1080 masz faktycznie 1080 a w konsolach ustawiając 1080 w rzeczywistości masz niższą wartość.

RMK_99

Ja gdzieś wyczytałem, że odpowiada 8800

Dodane 19.12.2010 (N) 12:41

PS: Mam sobie 910zł i teraz zastanawiam się czy warto kupować ps-a jeśli na jeśli ma takie gpu :shock: :expressionless:

PPS: Ale przecież crysis chodzi na PS3 (mówię o crysis 1 bo można było zainstalować linuksa i crysis chodzi (z małymi ścinkami ale jednak))

GPU w Xbox 360 i PS3 są zgodne z DirectX 9c czyli pokrywa się to z X1800/X1900 i 7800GTX.

rozmowa na temat sprzętu w konsolach jest śmieszna, to są sprzęty do grania, kupujesz wkładasz płytke i grasz, przed chwilą skończyłem partyjkę w black ops, gdy wychodziłem z gry było 900tyś graczy zalogowanych w multi na xboksie :slight_smile: powiedzcie ile osób gra na pc :slight_smile: Ewentualnie zagrajcie sobie w Alan wake, Red dead redemption i inne konsolowe tytuły :wink: Tu zawartość bebechów ma marginalne znaczenie, tu się liczy w jakie gry można zagrać i z kim zagrać :slight_smile:

i jeszcze jedno xbox360 jest zgodny z dx10 :wink:

skoro ps3 jest takie fajne to dlaczego wiecej gier sprzedaje się na x0 ?

małe dane za stronką vgchartz.com

Microsoft:

Halo 3 -11,28

Halo 3 ODST – 5,76

Halo Reach – 6,61

Halo Wars – 2,03

Razem 25,68 mil

PS3

KZ2 – 2,47

Uncharted 1 – 4,14

Uncharted 2 – 3,37

inFamous – 1,76

GOW3 – 3,37

Resistance 1 – 3,71

Resistance 2 – 2,03

LBP – 3,88

GOD:C - 1,82

Razem 26,55

zobacz że nie wliczam forza 2i3 gears of war 1i2 oraz fable 2i3 oraz alan wake :slight_smile:

steemm

1. Zwróć uwagę na to, że ps-a ma mniej osób dlatego mniej jest gier sprzedanych.

2. Zobacz ile ex-ów ma xbox a ile PS3 (tu zaraz pojawi się K3)

Dodane 21.12.2010 (Wt) 8:57

a wracając do bebechów :wink: tzn. że PS3 ma tylko 24 procesory strumieniowe :shock: :shock:

ale xbox więcej czy coś takiego ale mniej wydajnych (choć seria x1800 miała mniej (tak przeczytałem w necie :lol: ))

PS: To kupić to ps3?

PPS: Ktoś tam wcześniej wspominał, że 1080p to w PS3 nie jest full HD :o jak to i czemu

temat jest głupi, bo każdy kto ma xboxa powie ci, zebyś wybrał Xboxa 360 a, ten kto ma PS3 to wiadomo, że PS3

ale, ja bym wybrał xbox-a.

24 grudnia, to już będzie rok i nie zamienił bym go na nic innego. I taki drobny szczegół pad od xbox-a jest wygodniejszy niż PS3 :smiley:

44mln ps3 vs 48mln czy tak mniej ?

Wczoraj zakupiłem sobie XBox 360 + Kintect i powiem wam ze jest niesamowity.

XBOX 360 > PS3 + Wii

Tyle w tym temacie.

Pozdrawiam

a masz ps-a z move żeby obiektywnie porównać?? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Pominąłem wii bo to szajs