Comodo Antivirus i Firewall (za darmo dla domu i firmy)

Dlaczego Polska znowu jest na końcu jest tyle wersji językowych a oczywiście nie ma polskiej i stwierdzenie ze była do wersji 2 jakoś mnie nie przekonuje. Inne wersje są i do 2 i do 3 a my jak zwykle.

Bo Polska to słaba “marka”.Zawsze odstawiają nas w kąt :frowning:

A ja mam wersję 2 dokładnie 2.4.18.184 i nie mam polskiej wersji. Jak to zrobic żeby była polska? w language jest tylko angielska i żadnej innej

Ten anti-virek wykrywa wszystko(spyware, rootkity, trojany itd.), czy tylko wirusy??

pogoneiro - nie da się.

Filipsa - wszystko, ale najlepiej radzi sobie z wirami.

Aplikacja Outlook jest aplikacją Parent Path. Musisz dać regułe dla tej aplikacji. Reguła dla Opery może wyglądać tak samo (w oknie Application Monitor mogą widnieć dwie reguły, które “wygladają tak samo” -> Klik na regułe i na dole w oknie Pranet Path ).

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 4&start=30

W skrajnych przypadkach powoduje restarty komputera.

W dniu dzisiejszym ukazała się nowa wersja Comodo 3 beta. 8)

Comodo Firewall Pro 3.0.9.229 Beta można pobrać w tym miejscu

Używam firewalla.

Jestem b.zadowolony :slight_smile:

Czy nowa beta dalej kłóci się z Avastem?

Jakoś nie mam zamiaru rozwalać całego sytemu dla niedziałającego programu.

Witam

Nie znam się za dobrze a musze to zrobic więc

zwracam się z prośbą o pomoc ( i wyrozumiałość ) w ustawieniu tej zapory.

Ustawiałem inne zapory i działało, natomiast z Comodo mam problem.

1. Mam dwa komputery ( na obydwu Comodo )w sieci łączące się za pomocą WIFI. Pierwszy stacjonarny z podłączoną drukarką i laptop.

Chodzi mi o to, aby laptop miał dostęp do drukarki, oraz komputery mogły wymieniać się plikami.

W internecie jest kilka przykładów jak to niby zrobić, ale u mnie nadal nie działa.

1. Znalazłem informację jak ustawić utorent http://www.searchengines.pl/Firewalle-eMule-t44191.html

Zrobiłem wszystko jak jest opisane, ale co chwilę wyskakują okienka z różnymi adresami IP.

Które dopuszczać a które nie ?

3.Jak skonfigurować, co poblokować i gdzie by było to bezpiecznie

Jak dodać zaufany program

1. jak poznać co oznacza ta informacja, do czego to ??

comodofa5.th.jpg

Mas ainstalowanego Perfect Diska a to jest jego agent który chce zaktualizować program.

Dopuść go na stałe. :roll:

moze wylacz ochrone sieci w avascie …

Dzięki za odpowiedź.

Ale jak sprawdzić ze to jest akurat od tego programu??

A co oznacza to ??Jak sprawdzić czy to dopuścić czy nie??

logaf3.th.jpg

To klient sieci torrent dopuść na stałe jak chcesz zasysać torrenty.

Takie rzeczy to trzeba wiedzieć co sie ma zainstalowane.

to wiem ze od Tottrnta ale czy taki adres IP dopuszczać?? Czy wszystko dopuszczać do Torrenta?

jak ustawić comodo aby włączał się wraz ze startem systemu i jak zrobić aby nie pobierał automatycznie aktualizacji aby nie klikać za każdy razem oddzielnie

@gustufff…ustawienia o które pytasz są :

• zakładka SECURITY dalej klikasz ADVANCED i następnie konfiguracja MISCELLANEOUS . Tam znajdziesz ustawienia o które pytasz.

Wydano kolejną wersję bety Comodo FP 3

Comodo Firewall Pro 3.0.10.238 Beta można pobrać

w tym linku

A ja mialem kilka problemow z Comodo 3 BETA po zainstalowaniu wiadomo zrobilem restart kompa (tak jak zawsze pozainstalowaniu comodo)

i jak sie system uruchomil to zaczelo mi sie instalowac oprogramowanie do Sony Ericsson’a ktore juz dlugi czas temu odinstalowalem :? , a w programie napisy sie zlewaly ze niemozna bylo nic odczytac tak samo z obrazkami zlewaly sie a niektorych niebylo :expressionless: …wiec odinstalowalem i z powrotem zainstalowalem wczesniejsza wersje :frowning: ale czekam na sprawna wersje Comodo 3.

Pozdrawiam :slight_smile:

Witam

Używam comodo firewall i antivirus. Jestem z obu programów bardzo zadowolona.

Istnieje jednak problem, z którym nie potrafię sobie poradzić.

Po kolei jednak. Mam notka Toshiba Tecra A7111. Po włożeniu do slotu karty pamięci z aparatu w celu zrzucenia zdjęć, i po próbie wybrania katalogu na karcie, następuje zwiecha i automatyczny bluescreen.

Metodą prób i błędów stwierdziłam, że problem występuje jedynie przy zainstalowanym comodo antivirus. Wyłączanie poszczególnych funkcji niczego nie daje - problem rozwiązuje jedynie deinstalacja comodo.

Proszę zatem o pomoc - może ktoś się z takim problemem już spotkał i jakoś go rozwiązał. Proszę również, by nie udzielać mi rad typu: zainstaluj sobie coś innego. No chyba, że ktoś zna jakąś dobrą darmową alternatywę dla użytkowników komercyjnych.

Pozdrawiam