Może po prostu zaznaczyłeś zakres logów z dzisiaj, a akurat dziś się u Ciebie nic nie wydarzyło, sprawdź z ostatniego tygodnia / 30 dni.
Pozdr
Może po prostu zaznaczyłeś zakres logów z dzisiaj, a akurat dziś się u Ciebie nic nie wydarzyło, sprawdź z ostatniego tygodnia / 30 dni.
Pozdr
Lubisz się drażnić zamiast słuchać dobrych rad, lepiej napisz coś sensownego.
Myślę ,że z nowym rokiem Comoduś już będzie w pełnej wersji i spełni nasze oczekiwania czego Wszystkim życzę
Do Siego Roku.
I fajnie by było, jakby był po polsku. :lol:
Dosiego Roku 2007 dla całej społeczności forum.
e tam szkaoda o tym gadać lepiej coś sprawdzonego jak np: F-secure internet security-polecam,Norton internet security 2007 -Polecam już nie muli tak kompa, i przez wsystkich nam znany kaspersky internet security Dzięki tym programom przestałem mieć problemy z komputerem
a jeśli kotoś już kasy naprawde ie ma to avast!,AOL,lub avire
@michalm92 Mylisz firewalla z AV.Bardzo możliwe,że CAV wymaga jeszcze dopracowania,ale pewnie CAV 2 będzie już w czołówce w tej kategorii.Co do Firewalla Comodo 2 to już w niej jest wystarczy zobaczyć ostatnie testy na wyciek danych w,których Comodo Firewall jest na 1 miejscu,zobaczymy jak wypadnie w testach na blokowanie ataków,według mnie załapie się na pudło. http://www.matousec.com/projects/window … s.php#fire
Jeszcze pare miesięcy wiele osób wątpiło w jakość produktów Comodo a teraz ich zapora to obecnie jedna z 3 najlepszych zapór sieciowych.
Co do Antywirusa to prawda że zostało jeszcze trochę błędów do wyeliminowania ale spokojnie z każdą kolejną wersją beta program jest coraz lepszy wersja 1.1 miała wykrywalność na poziomie ok. 40 % wersja oficjalna wersja 2.1 która ujży światło dzienne pewnie na przełomie stycznia/lutego powinna mieć już ten wskażnik na poziomie 70-80 %. Pewnie zaraz pojawią się osoby że Kasperski, Norton, Avast mają tą wykrywalność znacznie lepszą tylko należy sobie zadać pytanie jak długo te firmy rozwijają swoje produkty większośc z nich robi programy antywirusowe od ponad 10 lat a Comodo od zaledwie niecałych 2 lat .
Odnośnie tłumaczenia polskiej wersji COMODO Firewall Pro to tłumaczenie
zostało ukończone kilka dni temu. Pierwsza beta w języku polskim powinna pojawić sie za ok. 3 tygodnie, oczywiście od razu dam znać.
A poniżej link do ostatniej BETY CAV
OT kosz.
Światło dzienne ujrzała kolejna wersja COMODO Firewall Pro oznaczona jako RC1
4 stycznia miała się ukazać wersja stabilna niestety znowu wszystko się trochę opóżni w tym pewnie polska wersja
Jeśli chodzi o zmiany w stosunku do poprzedniej wersji to:
Obrona przeciw automatycznym komunikatom ( symulujacym kliknięcia myszką).
Weryfikacja cyfrowych certyfikatów dla własnych plików.
Poprawiona ochrona przeciw atakom DOS.
Poprawiono błędy które moga powodować wzrost uprawnień.
Ulepszono radzenie sobie zapory z automatycznym mechanizmem osadzania obiektów OLE.
Poprawiono błąd powodujący wysokie obciążenie cpu przez cmdagent.exe w wersji 2.4 BETA.
Poprawiono mniejsze błedy związane z niewłaściwym wyświetlaniem tekstu.
Poprawiono błąd powodujący niewłaściwe działanie funkcji haszującej SHA1.
Comodo Firewall Pro 2.4.11.135 RC1
UPDATE:
Wersja stabilna pojawi się 11 stycznia istnieje szansa że będzie w języku polskim. Jeśli jednak nie to język polski zostanie dodany do jednej z pierwszych wersji beta po stabilnej 2.4
Bardzo dobra alternatywa dla płatnych programów typu FW, z której sam korzystam. Musiałem tylko dodać ręcznie regułki odblokowujące porty dla programów działających jako usługi czyli jak dla mnie server ftp oraz server vnc. Reszta bez zastrzeżeń. Polecam.
Podziękowania i ukłony dla P.Eyeofstorma za bieżącą informację i tłumaczenie, które zapewne będzie dużym udogodnieniem.
Osobiście wyczekuję na stabilną wersję antywira bo goniomurek i w obecnym stadium spisuje się doskonale.
Pozdrowienia dla COMODOWCÓW
a jest na to polska nakladka językowa??
Przygotowana juz jest przez Eyeofstorm’a i czekamy na nia wszyscy z niecierpliwoscia… to juz kwestia kilku dni.
Odwiedzaj ten watek to dowiesz sie blyskawicznie o kazdym szczegole C FW.
To za te kilka dni zainstaluje ten program.,
Ciągle jestem w trakcie poszukiwania firewalla, zainstalowałem i zarejestrowałem ów comodo ,ale mam rózne wątpliwości.Nie podoba mi się to,że dla jakiegoś programu tworzonych jest kilka reguł.Jeśli nie chce się bezkrytycznie dopuścić do wszelkich komunikacji tylko wybrać porty i protokoły to będą osobne wpisy reguł dla każdego rodzaju komunikacji.Mam też sprawę która mnie niepokoi,w zakładce aktywne połączenia widnieją 3 wpisy system czekające na komunikację na portach 137-139.Czasem na 137 i 138 widzę przychodzące jakieś pakiety.Zamykam je ale one znów powracają po jakimś czasie.Nie wiem czy zostanę przy tym firewallu,może mając polską wersję będę w stanie lepiej nad nim panować.
Zainteresował mnie AntiVir Comodo , byłem na ich stronie wprowadziłem swoje dane i email i chyba czegoś nie zauważyłem jak dokonać download
Gdzie to jest?
Proszę o podpowiedź :oops:
http://www.antivirus.comodo.com/download.html po wpisaniu name i emaila klikasz na submit i powinno wyskoczyć okienko do pobrania.
@farmal masz najnowszą wersje Comodo AV2.0.6.12
Wersje 1.1 ze strony radze sobie darować (często powodowała duże problemy z systemem).
Jeli chodzi o te porty które podałeś to ja osobiscie polecałbym je zablokować. Porty te nie są wykorzystywane w przypadku usług internetowych, dlatego ruch przechodzący przez nie można zablokować nie powinno być problemów. Prawdopodobnie zablokowana zostanie tylko możliwość przeszukiwania otoczenia sieciowego. Jednak trzeba zwrócić uwagę że BARDZO często te porty wykorzystują wirusy i trojany. Aby to zrobić użyj Windows Worms Doors Cleaner dostepny na wortalu:
http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=1643
uruchom program i daj wszystko na “Disable”.
WWDC używam od dawna pokazuje mi komunikat,że komp jest bezpieczny ale porty NETBiOS udp137,138 i tcp139 ciągle są z wykrzyknikiem mimo wielokrotnej próby zamykania.a w podglądzie komunikacji comodo mam teraz np system-192.168.1.51-137-udp in-50b
. zauważyłem też ,że po restarcie systemu commodo pyta ponownie o dostęp dla programów które już maja swoje rguły,np bittorrent ma już 3 identyczne dublujące się reguły.
Porty 137-139 to są uruchamiane przez NETBIOS i służą do udostępniania zasobów . Jak nic nie udostępniasz to we właściwościach połączenia sieciowego ( w panelu sterowania) zostaw sobie tylko zaznaczone protokół internetowy TCP/IP a resztę rzeczy odznacz ( klient sieci MS network, udostępnianie plików i drukarek ). Powinno pomóc
Albo w sekcji Network Monitor Comodo Firewall utwórz odpowiednią regułe blokująca porty 135,137,139 TCP/UDP.
==========
Jeśli WWDC wyświetla ci przy przy NETBIOS(137/138/139) żołty wykrzyknik to spróbuj kliknąć na ten przycisk i daj ENABLE, zrestartuj system ,następnie odpal jeszcze raz WWDC i teraz daj z powrotem DISABLE
z tego co pamiętam wyświetli się jakiś komunikat z sugerowaną odpowiedzią na YES w tym momencie kliknij NO system powinien się zrestartować i wszystko powinno być ok.
We właściwościach poł sieciowego zawsze mam tylko protokół tcp/ip.
Utworzyłem taka regułę jak mi poradziłeś,zobaczę co będzie.
Złączono Posta : 09.01.2007 (Wto) 11:09
No nie wiem co jest grane,w dalszym ciągu proces system pid4 nasłuchuje na portach 137-139 a czasem nawet coś odbiera.Regułę blokującą netbios mam w pierwszej kolejności.WWDC nie może zamknąć tych portów.Mam sporo zbędnych usług wyłączonych ale może którąś przegapiłem i ona otwiera te porty.