CS:GO Spadki fps, brak płynności, przycinki

Nie powiedziałem format, tylko resetowanie urządzenia do ustawień fabrycznych, ale ok.

Ale czy format to nie jest przypadkiem to samo? W końcu wszystko wszystko ci wymazuje, system jest stawiany na nowo.

Ustawienia fabryczne nie usuwają systemu z dysku, chyba, że tam wybierzesz specjalnie wymaż dysk. Natomiast format robisz z nośnika z systemem i z usuwaniem wszystkiego włącznie ze wszystkimi partycjami.

1 polubienie

Czyli jak zrobiłem format to i tak wychodzi na to, że zrobiłem to co jest w ustawieniach fabrycznych, tak?

Zrób HDTune wykres prędkości dysków, jutro rzucimy okiem. “Health” nie znaczy, że spora część sektorów ne ma dostępów do d…y :wink:

1 polubienie

Sprawdź sobie kiedyś ustawienia fabryczne z usunięciem tylko twoich plików i z wszystkich dysków i porównaj do formatu. Mówimy o dwóch różnych rzeczach.

1 polubienie

Wydaje mi się, że ten proces trochę zajmie, więc na dzisiaj sobie już odpuszczę bo i tak już wyłączam kompa, odezwę się jutro w tej sprawie najszybciej jak będę mógł, dziękuję Wam, że jesteście i staracie mi się pomóc, naprawdę doceniam :slight_smile:

Mówisz o tym? image
Szukałem wszędzie ustawienia fabryczne windows 10, ale zawsze wyskakują filmy/artykuły z tym.

@anon7248146 Pomyliłem rzeczy zupełnie łap:
HDD SSD
To trochę dziwnie wygląda jak tak spada i idzie do góry na tym SSD, tak powinno być?

Podczas testu nie ruszałem nawet myszką.

Tak, o tym mówiłem.

1 polubienie

Absolutnie nie, HDD wygląda na perfekcyjnie zdrowy, aczkolwiek stosunkowo powolny :wink:

Co Do SSD: powtórz jeszcze raz test z live cd lub najlepiej w trybie awaryjnym Windowsa i jeżeli wynik będzie podobny : 2 screeny + dysk + koperta i na pocztę do sklepu z reklamacją, to sa absolutnie niedopuszczalne wyniki dla nowego SSD.

1 polubienie

@anon25492837 To tej opcji też używałem
@anon7248146 Nowym bym go nie nazwał, już raczej gwarancji nie ma, chyba że była na 3 lata. Jak pisałem z kompa wymieniałem wszystko oprócz dysków.

@anon7248146 Mógłbyś mi proszę odpowiedzieć na pytanie co do podzespołów?

Troszke byłoby to przegięte :wink: 1660TI + Ryzen2600 + 16 GB Ram, jest zestawem, który naprawde powinien wystarczyć do większości gier, nawet do CSGO z mniejszymi lagami. Jeżeli Cię stać, bierz i7 + 2070, ale osobiście uważam zysk za niewielki kosztem sporego wydatku.

1 polubienie

A jakie byś chłodzenie polecał i zasilacz? Chciałbym takie, które wystarczą na spokojnie do najlepszych podzespołów. Właśnie ja bym chciał te lagi wyeliminować tak bardzo jak to możliwe

@anon7248146 Jakbym miał planować monitor 240 hz to taki zestaw 1660TI i Ryzen2600 odpada? Jak patrzę na testach na internecie to spada poniżej 240 fps, a tego bym nie chciał wtedy.

Tryb awaryjny:
awaryjny

@anon7248146
Co do dysków to myślałem o:

oraz https://www.x-kom.pl/p/256541-dysk-hdd-toshiba-1tb-7200obr-64mb-p300.html
Co o tym myślisz? Wspierałem się trochę kanałem Liptona.

Nie jestem specjalistą, dysk HDD wygląda OK, mam o podobnych parametrach tylko już kilkuletni i z 32 GB, ogólnie na magazyn powinien być OK.

Patriot, sam nie wiem, nie jestem zwolennikiem dysków na m2 wpływ będzie niewielki, w większości zastosowań, ja bym brał większy ssd w tej cenie jak są, mniej gier na HDD bedzie.

Mnie zastanawia jedna rzecz mianowicie dlaczego na dobrych kompach cs go ma takie spadki.A u mnie na gracie działa średnio 68-80fps na 1280x960.Po wpisaniu +mat_queue_mode 2 nie spada po niżej 60 fps.