CS:GO Spadki fps, brak płynności, przycinki

@anon33625030, nie wytłumaczyłem? Któraś z przeszłych aktualizacji zrobiła coś takiego, że gra jest paskudnie zoptymalizowana i do dnia dziś nie weszła poprawka, która by to naprawiła. Natomiast komenda, którą wpisałeś, możliwe, że zafixowała problem u ciebie.

Powodów może być wiele, poczynając od zabugowanej próby implementacji wielowątkowości, poprzez słabe wsparcie sterowników nowych kart graficznych dla dirext 9, bo chyba na tym on jeszcze działa, na kilkunastu innych przyczynach kończąc. Jednym słowem na gracie wychodzi Ci mniej błędów ze zgodnościami, tak zgaduję.

@anon7248146 Czyli najlepiej by było jakbym zadał to pytanie w odpowiednim dziale? Nie, że Tobie nie ufam, po prostu chciałbym uzyskać pomoc a raczej opinię innych na ten temat.
Co do tej optymalizacji, to ktoś kojarzy jakiś artykuł z nią, albo kiedy mniej więcej była.

Ależ oczywiście pytaj, mi ufać nie musisz, i dobrze, że wątpisz, to świadczy o myśleniu zamiast akceptowaniu gadającej twarzy polityka z telekołchoźnika :wink: Co do optymalizacji tej gry, nie wiem, szczerze… nigdy w żadnego shotera nie grałem, wole morderstwa na bardziej masową skale np. HOI :wink:

1 polubienie

Ok, dzięki :slight_smile:

@anon7248146 A wiesz czemu czasami jak wchodzę na mapę, to jakby to komenda, która powinna wpływać na ładowanie się tekstur i wszystkiego podczas ładowania mapy nie działa, czuje to takimi zamrożeniami na ekranie gdy biegnę lub biegnę i gwałtowanie ruszę myszką w lewo/prawo. Może wiesz co na to poradzić? Komenda bodajże to w parametrach startowych +cl_forcepreload 1

Abstrahując od komend, może odczuwasz, co było powiedziane - paskudna optymalizacja gry przez Valve.

@anon25492837 A pamiętasz kiedy mniej więcej była ta aktualizacja?

Nie pamiętam.

A może rok, w którym ta aktualizacja została wydana kojarzysz? @anon25492837

Teraz nie wiem dokładnie czy nie któraś po 2014. Mogłem kiedyś nawet na max detalach z gts450. I po pewnym czasie zacząłem mieć lagi i nawet specjalnie detale, ale to nie pomaga.

1 polubienie

Na 100 % w drugiej połowie 2018 doszedł kolejny bubel bo jakos od przełomu 18/19 zaczęły tematy wypływać jeden za drugim.

1 polubienie

@anon7248146 To może panorama na to wpłynęła?

Nie wiem, jak wspomniałem, nie grałem nigdy w csgo, wiem tylko od kiedy głowimy się, że “coś źle działa”… jeżeli wtedy doszła panorama, to może ona. Tylko autorom to zwisa…

1 polubienie

Ja nie miałem pojęcia, że dużo osób ma z tym problem, po prostu wymieniłem części z komputera a problem nadal jest, więc napisałem temat z prośbą o pomoc. @anon7248146

Czyli paskudna optymalizacja CS GO od dłuższego czasu.