Podobno, bo jeszcze niektóre zwroty mogą czekać na rozliczenie. Ile tego będzie? Nie wiadomo.
Hotfix 1.06 dostępny: https://www.cyberpunk.net/pl/news/37217/hotfix-1-06-lista-zmian
Rozbawiło mnie to: Konsole
- Poprawiono zarządzanie pamięcią i stabilność, dzięki czemu gra będzie się mniej zawieszać.
Doczekaliśmy się czasów, gdzie to na konsolach nowych generacji, gry nie są już płynne.
A w tym wypadku ten punkt czasem bardziej nie dotyczy starej generacji konsol?
Nigdy wcześniej nie używałem GOG Galaxy - kupiłem Cyberpunka 2077, ściągnąłem i zainstalowałem, ale gdzie szukać w tym GOGu patcha 1.05 i kolejnych do tej gry bo nigdzie tam nie widzę jakiegoś odnośnika do pobrania ? Zaznaczam, że jeszcze nie grałem w CP bo po uruchomieniu miałem tylko dialog i czarny ekran więc dlatego chciałem zainstalować 1.05 - ewentualnie kolejne potem i dopiero grać jak to połatają.
Nie wiem, nie jest jasno określone, ale pewnie chodzi o starszą generację rzeczywiście.
Jeżeli klient GOG działa ci w tle to sam ją sobie pobierze automatycznie. Jeżeli nie to uruchom klienta GOG i on ją sobie pobierze. (warunek: gra musi być zainstalowana)
Zainstalowałeś grę w najnowszej wersji. Łatki pobierają tylko ci, którzy zainstalowali wcześniej, aby nie musieli instalować gry od nowa. Łatki instalują się automatycznie jeśli gra jest zainstalowana przez gog galaxy.
Jeśli aciagałeś grę przez stronę /bibliotekę to tam masz latki. A jak przez klienta to automatycznie ci dociągnie łatki
Widzę, że szkoda nerwów na tego bubla jakim jest ta gra. W menu nie można zmienić klawiszy poruszania się WSAD na strzałki - następnie wybór postaci, które są czarnym zarysem. Po wejściu w grę od początku czarny ekran tylko napisy dialogowe są. Przecież to jakaś kpina jest.
Bo to gra dla prawdziwych graczy (PG), a nie dla niedzielnych użytkowników komputerów. Każdy PG ma odpowiednią do gier klawiaturę, jeden ruch ręką i WSAD ze strzałkami zamienione
Hej, na pewno grałeś w grę czy pieprzysz pierdoły?
Przed chwilą uruchomiłem, zmieniłem, zapisałem. Wyszedłem z gry, uruchomiłem i działają.
Działa już z wersją 1.05. Dzięki za podpowiedzi.
… mają jakiegoś chopla z tym wypłaszczaniem, nie dość, że w fabule to jeszcze jak gra się wywali:
Czasami niektóre rzeczy są w nieodpowiednich miejscach (patch 1.06):
Podbijam temat po patchu 1.2 wydajnościowo jest lepiej.
Dużo osób narzekała, że przez większość gry jest pogodnie. To teraz przesadzili w drugą stronę.
Najnowsza aktualizacja poprawiła też naprawdę wiele aspektów gry, ale jeszcze sporo jest do załatania moim zdaniem.
Jeżeli chodzi o błędy to dalej nie naprawili np. jak się strzeli do samochodu to kierowca potrafi uciec pod nadjeżdżający samochód i przez niego przeniknąć.
Jest wiele miejsc, gdzie zrobiono duże uproszczenie i są modele statyczne aut (niektóre osiedlowe parkingi …). Rzucając granat nie ulegają destrukcji.
Głównie na Badlandach górna część latarni z pewnej odległości potrafi być widoczna, a dolna nie, co śmiesznie wygląda, bo rzuca się w oczy (i to w miejscówkach fabularnych):
Gra jest zainstalowana na SSD, mimo to są miejsca, gdzie doczytywanie oświetlenia nocą wręcz “bije po oczach” jadąc pojazdem.
W wielu obiektach, gdzie jest dużo wielokolorowego światła jakość rzucanych cieni przez modele potrafi być tragiczna, mimo ustawienia ich na “wysokie” (nie wiem jak przy wł. RTX):
W RTX też jest masa błędów