Szukam aplikacji na androida, która po uruchomieniu będzie co ustalony okres czasu, np. co 2,5 godziny, włączać alarm (alarm ma dzwonić do momentu aż go sama wyłączę, ale czas jest odmierzany niezależnie). W większości aplikacji trzeba ustawić datę i godzinę, a mi zależy, żeby ustawić tak jakby cykl/interwał i żeby tak przez całą dobę ten alarm włączał się co 2,5 godziny, dopóki aplikacja jest uruchomiona (wyłączenie samego alarmu, nie wyłącza aplikacji ani odmierzania czasu). Nie wiem jak coś takiego wyszukać… Może ktoś kojarzy?
Nie mam Androida, ale może takie coś zadziała.
W systemowych przypomnieniach albo budziku ustawiasz sobie alarm o np. 8 rano, powtarzający się każdego dnia. Potem następny o np. o 10:30 i tak co 2.5 godziny. W ten sposób dzwoni ci alarm o danej godzinie i jednocześnie upływa czas do kolejnego.
@gvrxw to się nie sprawdzi, bo po pierwsze nie chodzi o to, aby to były wybrane godziny, tylko żeby czas był mierzony od momentu uruchomienia aplikacji, a po drugie, chcę mieć możliwość wyłączenia tego w każdym momencie, a tak pewnie musiałabym każdy z tych alarmów z osobna wyłączać i włączać. Generalnie chcę móc to wyłączyć na czas snu, ale ja sypiam o różnych porach dnia i nocy, dlatego stałe godziny nigdy mi się nie sprawdzą
Może aplikacje do „pomodoro” to oferują.
Na jednej niby wychodzi, że da się zrobić pętle ale nie obsługuje wyjca (jest krótki lub długości dźwięku powiadomienia w Androidzie i raczej szybkie przerwanie muzyczki zrobi falstart do kolejnego cyklu „pauza/praca” (gdy każda sekunda jest cenna) i 150 min dla cykli pracy, pauzy i długiej pauzy nie obsługują wpisywania cyfr - będzie ze 300 kliknięć plusa przy pierwszej konfiguracji).