Cholera… usunąłem 4 wpisy, przez ludzi którym się nudzi i postanowili się poobrażać. Moderowanie tego bloga mija się z celem - bo potrafią ctrl+v zrobić 15 razy. Jakieś obrzucanie siebie błotem, jakieś skakanie do gardeł i inne…
…czy nie prościej byłoby wyłączyć komentowanie i zrobić tylko “+” i “-” ?
Szczerze powiem, że… nie mam całego dnia ani doby na pilnowanie takich ludzi, wyjaśnianie krok po kroku (bo do błędu i tak się nie przyznają i wiedzą lepiej).
Niektóre kłótnie użytkowników portalu zakrawają już na poważne naruszenia prawa, mowę nienawiści a czasami to wręcz uporczywe nękanie. Jak się zacznie ze sobą jeden z drugim kłócić i puszczają im nerwy, to nie da się nadążyć z kasowaniem, tym bardziej, że ostatnio DP coraz częściej się wysypuje.
Może warto też wprowadzić opcję blokowania takich użytkowników pod wpisami?
Nie zachowuj się jak wyjątkowy płatek śniegu. Ludzie zawsze lżyli na siebie. Szczególnie frustraci, którzy mają przewalone i nie mają gdzie się wyładować. Jak zaczniesz usuwać - pojawi się więcej. Zostaw ich samym sobie w swoim jadzie i nie czytaj komentarzy.
To nie moderuj i zostaw. Z anonimami jest juz tak że jak usuniesz, to wracają z wątami itp. Olej ich.
Ja się juz kilka razy przejechałem jak jeden dziad zaczął pisać od kurw i ■■■ów, po czym skasowałem jego wypowiedzi. Potem wrócił i dublował wpisy kilka na dzień. Zgłaszałem administracji, to wyrzucali wpisy.
na chwilę obecną sprawdzam jaka będzie reakcja na komentarz zgłoszony do moderacji - aczkolwiek jak znam życie… to takich zgłoszeń jest pierdyliard i 700
chyba was posłucham… i oleję, bo teraz mnie jegomość oskarża o ujawnianie danych osobowych… publicznie dostępnych i nihuhuhu nie dociera… aczkolwiek jego geolokalizacja przymknęła mu gębę na jakiś czas
jakkolwiek nie oceniałbyś mojego zachowania - nie obrażam innych, ani tym bardziej nie wprowadzam ich w błąd brakiem wiedzy w danym temacie - a jeśli odpowiadam - to robię to bez bluzg, wyzwisk itp.