Witam
Mam upatrzony telewizor firmy Medion 100Hz model MD 42211-S
Jeśli ktoś zna ta marke to prosze o komentarz.
Zaznaczam że szukałem w sieci ale niezbyt wiele to pomogło.
Za wszelka pomoc dziękuje.
Pozdrawiam :mrgreen:
Witam
Mam upatrzony telewizor firmy Medion 100Hz model MD 42211-S
Jeśli ktoś zna ta marke to prosze o komentarz.
Zaznaczam że szukałem w sieci ale niezbyt wiele to pomogło.
Za wszelka pomoc dziękuje.
Pozdrawiam :mrgreen:
ja znam…
szukałem fajnego, taniego telewizora i na allegro znalazłem fajny firmy Medion. Zamówiłem, przysłali bardzo szybko bo po 2 dniach. Telewizor pochodził jeden dzień, zadzwoniłem do przedstawiciela, przysłał po niego kuriera i jednocześnie przysłał mi nowy telewizor (taki sam jak poprzednio), tyle że ten w ogóle nie działał…Koleś znowu przysłał po niego kuriera, ale nie chciałem już nowego TV tylko poprosiłem aby mi oddał pieniędze:D
Także osobiście nie polecam telewizorów tej filmy;D
mowimy o tej firmie?
w niemczech jest dosc popularna ze wzgledu na to ze w sieci marketow aldi mozna ciagle znalesc jakies jej produkty (telewizory, laptopy, itd.)
niegdy nie korzystalem z ich produktow ale nie slyszalem zeby ktos narzekal (znajoma ma lapka od nich i dziala ok od paru lat)
Typowa firma produkująca tanią tandetę do supermarketów
Firma Medion faktycznie produkuje masówkę dla Aldi, ale nie w tym problem. Produkty marki MEDION sprzedawane w Polsce to po prostu masowo wykupywane na paletach wyroby przeznaczone z różnych powodów do recyklingu. Są potem “naprawiane” przez różnego rodzaju “złote rączki” metodą garażową i rozprowadzane przez pewną śląską firmę i podmioty z nią związane, a jest tego wiele. Wiem o tym bo sam się wrobiłem i jest to efekt mojego prywatnego dochodzenia. Jakość napraw jest bardziej niż żałosna, a trochę się na tym znam, bo jako elektronik, chałturzyłem naprawiając w latach 75-85 sprowadzany z wystawek sprzęt. Więc nie dajcie się wpędzić w maliny.
wszystko co niemieckie jest złe heheh, ale na serio to kupiłam z rok może dwa lata temu radio do samochodu z odtwarzaczem CD MP3 itd na allegro z tej firmy i wciąż działa i ma się dobrze. Ale na innych aukcjach tylko nie pamietam czy tej własnie firmy czy jakiejs innej pisało że na zakupionych radyjkach mogą wystepowac widoczne szkody czy cos takiego
plus duzo negatywnych komentarzy… no ale o telewizorach z tej rodziny nic nie wiem
Medion jak prawie wszystko jest produkowany w chinach, dla niemieckiej firmy[tak jak wiwa dla polskiej] ,można go kupić w saturnie,widziałem np;laptopy.Znajoma ma taki laptop rok, bez problemów.
Kupiłem palmtopa, uzywanego na allegro własnie firmy MEDION, nie narzekałem na niego, parametrami przewyższał inne nowsze od niego palmtopy znanych firm.
Nie miałem z nim żadnych nieprzyjemności- moge z czystym sumieniem polecic tę firme
Medion w Niemczech to taka Manta w Polsce.
Ze ich sprzętem to tak jak z grą w totolotka, udany egzemplarz w środę, felerny w sobotę :mrgreen:
Medion w RTV, a Clatronic w AGD.
Medion robi wszystko także AGD.
tak z tym że w zasadzie wszystko mediona w polsce to spzręt poserwisowy bądz też z wystawek .
mówiąc inaczej jest to złom podobnie jak wiekszość samochodów sprowadzanych z niemiec do polski
To jest bardzo dobra firma. Ostatnio w niemieckim teście w PC Welt zwyciężył ich multimedialny komputer jako Test-Sieger.
Nie słyszałem, aby ktoś mila w Niemczech z ta firma kłopoty
–
A tam jest co do naprawiania ??
Zresztą naprawa pewnie by była więcej warta od samego “sprzętu”
Zasada jest jedna:
“Tanie mięso to psy jedzą”
Nie twierdzę, że wszystko tej firmy jest do niczego, większość działa poprawnie, ale to w Niemczech. U nas niestety spotyka się wyroby Medion tylko w wersji przeznaczonej do recyklingu (czy jak kto woli utylizacji lub złomowania), tzn sprzęt uszkodzony, zwroty reklamacyjne itp. a tego się w Niemczech nie naprawia. I taki sprzęt po prowizorycznej naprawie jest u nas sprzedawany (może za wyjątkiem dużych supermarketów jak Saturn czy Lidl). Jeśli chodzi o testy w różnych pismach PC i coś tam, to trzeba je traktować z ponieważ ocena zależy od tego jakie ilości i jaki sprzęt rozdano testerom w redakcji. I to by było na tyle, ale warto się zastanowić.
Może lepiej przywieźć ten sprzęt z Niemiec?
Kupiłem radio samochodowe CD+MP3. Działało przez 6 miesięcy, tyle, ile gwarancja obejmowała. Padła laser. Koszt naprawy 150 + przesyłka… szkoda gadać… Kolega miał ten sam problem. Nie polecam.
Kup sobie lepiej taki telewizor:
http://www.allegro.pl/item189668930_wyprzedaz_philips_21pt5458.html
michalj82 wybacz, ale chyba raczysz kpić, kto w dzisiejszych czasach kupuje 21 calowy, kineskopowy, 50 Hz TV za taką kasę :? :? :?
Tu masz funkiel nowy ten sam model nawet tańszy o 2 zł
http://www.skapiec.pl/site/cat/23/comp/57951
Mam zaufanie do Philipsa.
Ja posiadam zaufanie do Samsung’ów i tylko pod względem telewizorów.
Nasze TV było kupione w latach '90, do tej pory miał tylko jedną naprawę.
A Medion - coś jak nasza Manta.