Mi wystarcza jedno konto bankowe - idealnie dobrane do moich potrzeb.
Mam w sumie trzy konta bankowe, ale korzystam tak na co dzień z jednego rachunku bankowego i jest nim mBank, który z mojego punktu widzenia jest najwygodniejszy. Posiadam jeszcze konto w Nest Banku oraz w PKO BP - to też są interesujące konta. Zwłaszcza PKO BP, które to ma rozległą sieć placówek. Plusem jest też to, że można u nich wygodnie wpłacać i wypłacać walutę obcą w przypadku konta walutowego.
Proponuję jeszcze zajrzeć tutaj na porównywarkę -link.
Nest Bank też ma duzo Placówek i coraz to nowe przybywają.
jedno, na co kilka kont bez środków
Jak ktoś wygra w Euro Cash to kilka i to nie tylko w Polsce
Ja mam dwa konta, z czego jedno jest wspólne z moim narzeczonym. W obu przypadkach wszystko jest darmowe.
Może narzeczony ma trzecie i miliony z Lotto na nim
Ja mam jakieś zwykłe i oszczędnościowe, jakieś 4 grosze więcej co miesiąc.
Mam zwykłe konto online i w tym od razu mam oszczędnościowe. Nic więcej nie potrzebuję. Rozumiem, że jak ma się dużą firmę czy coś, wtedy kilka kont wchodzi w grę.
No ja mam tak samo, tylko to oszczędnościowe bez kwoty chyba +1000 zł, to są to grosze do max. 2 złotych w moim przypadku i pewnie więcej zżera inflacja.
Aktualnie wyglada to tak:
Osobiste w nest banku
Firmowe w nest banku - jest zupełnie darmowe podobnie jak osobiste
Walutowe - również w nest banku
Jak na razie nie ma dla mnie alternatywy jeśli chodzi o założenie sobie konta osobistego. Wyjątkiem tutaj byłaby sytuacja kiedy byłbym studentem bo wiele kont studenckich faktycznie ma bardzo dobre warunki
Dorzucam jeszcze tutaj porównanie rachunków studenckich.
Mi jedno konto w zupełności wystarcza.