Hi all.
To znowu ja xD Mam pytanie (jak się pewnie domyślacie). Postanowiłem żeby na święta sprawić sobie prezent i kupić nowy komputer a starego grata z mojego pokoju wyrzucić na złom, bo go nawet nikt nie kupi O___o Tylko, że z moim budżetem (a właściwie budżetem moich rodziców) mogę pozwolić sobie co najwyżej na komputer za 2000-3000 zł. Nie jestem pewien czy można kupić sobie za te pieniądze dobry sprzęt. Interesuje mnie nowość, bo na allegro są przeważnie używane. No i oczywiście, żeby w zestawie była klawiatura, mysz no i monitor, bo drukarki czy skanera i tak nie potrzebuję bo mam do nich dostęp z innego źródła : D No więc chciałbym tylko, abyście mi opisali, jakie mniej więcej można kupić komputery za te pieniądze.
PS Nie musi to być jakiś demon szybkości z procesorem 4-rdzeniowym, ramem 8 GB itd. Nie jestem maniakiem gier komputerowych (co nie znaczy, że w ogóle w nie nie gram), ale mimo to chciałbym, aby mnie nie zawodził 
Aha, zapomniałem o coś zapytać… ;D Czy jak już kupię komputer, to płytę ze systemem operacyjnym, sterownikami dostanę też, czy będę musiał ją dokupywać osobno? Domyślam się, że osobno ;/ Ale i tak postanowiłem się upewnić xD
Monitor zmieści się. Nawet LCD 22 cale. Oczywiście rozglądam się za gotowcami, bo tak kupować każdą część osobno, to dziękuję xDD Tym bardziej, że nigdy tego nie robiłem O_O Chociaż podobno słyszałem, że kupowanie osobnych części i składanie samemu jest tańsze i w dodatku ma się to co chce. Chyba nawet są sklepy, gdzie się wybiera części, a oni od razu składają, ale co do tego pewności nie mam. Ja jeszcze się porozglądam i poczytam w necie, bo nie chcę się pospieszyć, żeby potem nie żałować. A Wam za propozycje dzięki i czekam dalej… 
Po zatem skoro płyta na tym samym sockecie co proc, proc jest w obsługiwanych na liście, RAM też na liście obsługiwanej, grafika każda pójdzie, obudowa to ozdoba, a zasilacz też pasuje każdy. Co ma nie pójść :D?