Pytanie z ciekawości
Czy nie powinno być GP106 zamiast GP104 skoro to wersja z pamięciami GDDR5 bez dopisku X ?
Pytanie z ciekawości
Czy nie powinno być GP106 zamiast GP104 skoro to wersja z pamięciami GDDR5 bez dopisku X ?
A kiedy kupowałeś ? Bo ja 2 tygodnie temu… może cichaczem już zaczęli stosować “nieudane/niedorobione” GTX 1070 i sprzedawać jako GTX 1060 6 Gb ? Dobrze że dali 3 lata gwarancji bo stresa bym złapał
Dokładnie nie pamiętam. Jak mi się wydaje ok. 16 m-cy temu.
“Die Size” i "Transistors"też się różnią u mnie i wskazują na GP104…
Gdzie kupowałeś tę kartę?
W X-kom przez neta
Może to wina nieaktualnych sterowników. Ja mam najnowsze.Nie za bardzo się na tym znam
A w Furmarku (też najnowsza wersja) pokazuje że chodzi w boost na 1890-1920 MHz a powinno być niecałe 1.8 Ghz (karta podkręcona tylko fabrycznie nic nie grzebałem) nie wgram sterów 4XX.XX dopóki nie dorobią bulidu 1809 z architekturą sterów WDDM 2.5
Może stary BIOS/UEFi w grafikach i wydadzą aktualizacje.
Data wydania tej wersji to Czerwiec 2018 więc raczej BIOS jest nowszy niż w karcie kolegi tdream
Zaktualizuj bios karty.Masz inny chyba starszy niż ja.Znajdziesz na TechPowerUp.
Dasz mi linka do najnowszego ? bo ja znalazłem taki:
https://www.techpowerup.com/vgabios/199402/199402
niecałe 10 lat temu aktualizowałem bios karty GT 9600M to skończyło się na miesiącu czekania na nową lol więc cykora mam bios na płycie mam najnowszy ale do karty chyba sobie podaruje
A nie będzie mi pisało że mam kartę o MSI ?
To masz MSI czy Gigabyte? Bo wkleiłeś linka do MSI???
gigabyte windforce 2
https://www.techpowerup.com/vgabios/193434/gigabyte-gtx1060-6144-170506 Ten jest najnowszy.Taki jak u mnie. U mnie z aktualizacją poszło gładko.
I GDDR5
Właśnie teraz mam podwójnego stracha bo karta została zrobiona niby w czerwcu 2018 a do tego ma wersję VBIOSu której nigdzie nie mogę znaleźć w necie* coś czuję że na 95% nie wstanie po aktualizacji a w Boście wyciąga trochę ponad 1.9 Ghz a powinna poniżej 1.8 GHz niby fajnie… ale dlaczego ?