Czy odpalę Wiedźmin 3 na tym laptopie?

Czy odpalę Wiedźmin 3 na tym laptopie ? Ile będę miał FPS ?
Sprzęt :
4GB RAM , Karta : GT755M , Procesor : i7-4700MQ , jak mam coś jeszcze podać to pisać…

Nie pograsz na tym.

Za słabe to wszystko W Wiedźmina 1 pograsz bez problemu, z 2 i 3 będzie problem. :frowning:

Gdybyś miał z 8GB RAM (dual) to jest szansa na 30 klatek przy 720 i najniższych ustawieniach.

755M to mniej więcej odpowiednik Vegi 8 czy mx130. Sam procesor nie jest problemem.
Jeżeli masz laptopa, to możesz próbować, jeżeli chcesz kupić ten model -> odradzam.

Szansa na 30 FPS na jakimś odludziu. W walce, czy w mieście jak wyciągnie 15-20 FPS to będzie dobrze, a przy takim pokazie slajdów gra nie ma najmniejszego sensu… i to wszystko przy założeniu, że dokupi 4GB RAM.
Szkoda sobie zawracać gitarę.

To i tak jest chyba jego ostatnio rok ze mną bo mam kupić zamiar nowy bo ten po 5 latach juz wysiada całkowicie…

Oj tam, jestem prawie pewien, ze w przyszłym roku też bezie w domu. :wink:

Dobra rada: żadnych kart graficznych MX minimum gt 1050/rx 560 zalecane do komfortowej gry gt 1650. :wink:

Ja bym się tak łatwo nie poddawał. Jeżeli chodzi o wymagania podane przez producenta to ten sprzęt nie spełnia jedynie ich w przypadku pamięci RAM. Z tego co widziałem na YT bawiąc się odpowiednimi ustawieniami w grafice myślę że osiągnąłbyś w miarę grywalną płynność. Wiedźmin 3 nawet ze wszystkimi opcjami ustawionym na minimum prezentuje się wciąż lepiej niż niektóre współczesne gry.

W przypadku tej karty należy zwrócić szczególną uwagę na ilość pamięci RAM. W budżetowych laptopach posiadających tę kartę spotkałem się z pamięciami 3 GB. Absolutnym minimum jest 4 GB

A 2 część odpalę ?

Pisałem.

Odpalisz. Myślę, jednak również nie pograsz na wysokich ustawieniach. Jednak z odpaleniem samej gry nie powinno być problemu. Tylko koniecznie w opcjach wyłącz “uberpróbkowanie” bo inaczej w ogóle nie pograsz.

Ale przecież wymagania dwójki są bardzo niskie to chyba w 60 fps odpalę ?

https://www.youtube.com/results?search_query=gt755m+gaming

Tak ciężko użyć googlarki?

Ram posiadasz zdecydowanie za mało. W część pierwszą bez problemu, trzecia niestety nie ma szans.

na 60 klatek nie masz szans.

Kupiłem dzisiaj 2 bo za 5 zł i zobaczę jak pójdzie, mój laptop przecież spełnia zalecane wymagania więc nie powinno być aż tak źle , ma nadzieję że na niskich w rozdzielczości FullHD (1920&1080) będzie w 60 fps…

Byś się zdziwił. Mam wieśka odpalonego na wysokich na starym HD 7850

Ja Wieśka 3 mogłem by kupić i spróbować odpalić ale nie wiem czy by chodził w 30 fps na niskich więc po co się męczyć, może jakby dokupiłem RAM i jakiś SSD może coś by z tego było, GTA V grałem na tym sprzęcie i chodziło płynnie ale były okropne spadki podczas jazdy…

Dlatego granie na laptopie to jest porażka. Chyba, że na takim za 10k. Dlatego kary graficzne maja takie chłodzenie do laptopa się niemieszczące.heatpipy miedż, rurki i cuda na patyku.

Ale ja nigdzie nie napisałem, że się nie uruchomi. Znam takich co uruchomili W3 na 3GB RAM. Radość grania żadna.
Bzdura. Mam laptopa ASUS TUF GAMING za 4k i wyciągam we Wiedźminie na FHD na uber 55-60 k/s do tego podłączony monitor 27 cali. Skończcie szczerzyć te mity, że na laptopie się nie gra, że laptop się nie nadaje do grania. Od 6 miesięcy gram wyłącznie na laptopie zarówno starsze gry jaki i nowości. Fakt, na żadnej grze nie udało mi się dobić do 100k/s ale spokojnie można wycisnąć te 80. Nnie to wystarcza.