asterisk :evil:
gruby_wieprzek
Może powiem tak z innej beczki ;]
Vortal jak i forum działają już od ponad 3 lat. Z dnia na dzień zyskiwały sobie coraz więcej sympatyków, stałych czytelników, forumowiczów … ponand 25 tys. userów na forum i zapewne ponad milion czytelników vortalu czynią to miejsce wyjątkowym. Vortal jako iż jest prowadzony z myślą o infortmatyce pisze o ważnych, interesujących wydarzeniach i faktach w tejże dziedzinie.
Jako iż faktem niezaprzeczalnym jest to iż spółka z Redmond jest potentatem to wiadomo, że wiele faktów dotyczy właśnie jej. Dodatkowo MS stara się wywołać szum wokół wydarzeń w firmie etc.
Teraz powiedz mi co jest ważniejsze - fakt iż np. premiera nowego systemu MS zostaje opóźniona czy to, że ukazała się nowa wresja winampa :roll: Chyba odpowiedź jest jasna …
Dlatego newsy na vortlau dotyczą ważnych, ciekawych, zaskakujących wydarzeń w świecie informatyki …
Co do programów MS
-
Windows wciąż jest najpopularniejszym Oesem czy Ci się to podoba czy nie.
-
Programy jak np. IE czy Outlook są najczęściej używane dlatego wielu hackerów atakuje właśnie je, a nie np. Operę. Fakt iż MS stara się łatać dziury świadczy o pewnej dbałości …
Jak już pewnie wiesz, powstaje nowa odsłona forum jak i vortlau - być możę w niej pojawi się opcja oceniania programu o jakiej marzysz :mrgreen:
Jeszcze jedno - gdyby dp było jakoś powiązane z MS na forum nie istniałby zapewne dział Linux…
ps. zapomniałbym. Skoro jesteś zaciekłym wrogiem dzieła firmy Billa G to stwórz własny vortal, w którym to będziesz wieszał psy na produktach ze stajni MS a chwalił co chcesz i oceniał jak chcesz. Wolna wola … jednak nie mów innym co mają robić jeśli nie poldegają oni Tobie …
Najbardziej kulturalna odpowiedż brzmi - nie.
Chociaż nie wiem, czy właśnie to chciałeś usłyszeć
Btw : gruby_wieprzek
masz na myśli chyba Microsoft, a nie
:roll:
To akurat może być dyskusyjne , ale co do reszty się zgadzam :D.
Ja przeważnie ściagam ze stron projektów, albo szybszych serwerów
Ale jakoś oceny/gwiazdki na vortalu nie mają dla mnie znaczenia. Prawdę powiedziawszy, nie zwracałem do tej pory na nie uwagi.
To teraz powiedz mi co jest ważniejsze - premiera nowego windowsa, czy informacja że majkrosoft jest największym pracodawcą w Europie? Tak możemy sobie wyliczać bez końca. Ale nie oto chodzi. Ja sam również korzystam z windowsa xp. Nawet nie mogę powiedzieć, abym był jakimś wielkim wrogiem M$. Właściwie nie mam nic przeciwko niemu, bo jak chce to i tak mogę używać oprogramowania konkurencji. Ale nie w tym rzecz kto co lubi a czego nie. Mi chodziło tylko od początku o ocenę programów w portalu DP za pomocą gwiazdek (nie chodzi mi o komentarze pod opisem!
i to chyba kończy całą dyskusję. A w/g mnie nie i co teraz … :?: ;]
Chcesz inaczej - wsio do budowania własnej strony - róbta co chceta ;]
OT kosz
Proponuję zamknąć już ten Topic. Nikt oprócz gruby_wieprzek nie zgadza się z tezą, że
. Moim zdaniem jak i zdaniem wszystkich wypowiadających się oprócz gruby_wieprzek Dobreprogramy to vortal o legalnym oprogramowaniu i nie pobiera żadnych korzyści z racji publikowania artykułów na łamach vortalu zachwalających giganta z redmond czy też niesprawiedliwych przydzielania przez vortal gwiadek przy programach. Wydaje mi się, że gruby_wieprzek otrzymał już odpowiedź na swoje pytanie i teraz chyba toczy się tylko bój o to, żeby gruby_wieprzek wyszedł stąd z twarzą. Jak narazie gruby_wieprzek podaje cały czas te same argumenty, aby utwierdzić swą tezę… Nie wiem jak inni, ale ja je zrozumiałem już za pierwszym razem i jeśli naprawde chcesz kogoś przekonać ( co narazie chyba chcesz czynić ) to podaj coś bardziej sensownego. To, że na łamach DP pojawiają się artykuły głównie tyczące Microsoftu to żadny argument, gdyż jest to największy potentat na rynku i on praktycznie na nim dyktuje zasady. To, że programy mają nieadekgatna ilość gwiazdek jest w rękach userów, którzy z owych programów korzystają i, którzy owe programy oceniają, więc nie potwierdza się twoja teoria spiskowa doycząca faworyzacji przez redakcję DP produktów Microsoftu. Jak dla mnie to odpowiedź już otrzymałeś, więc o co jeszcze ci chodzi??
@adrian17
Teraz sobie żartujesz chyba. Jeśli uważasz się za osobę potrafiącą czytać ze zrozumieniem to przeczytaj (tylko dokładnie) to co napisał areh i prezydent w jednym z postów. Tam jest odpowiedź na moją wątpliwość. Użytkownicy oceniają programy ale tylko w komentarzach do programów, ale ja pytałem cały czas(
Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 12:21
Jeszcze jeden niezbity dowód, potwierdzający że oceny przyznawane programą na portalu DP są tylko i wyłącznie subiektywnymi ocenami twórców serwisu. Oto zapis komentarzy do programu M$ Outlook 2003, w którym niejaki @krogulec(domyślam sie że jakiś zarządca portalu) nie pozostawia żadnych wątpliwości:
ojeje straszne :roll: i co z Tego - jak Ci to przeszkadza to nikt na siłę Cię na forum i vortalu nie trzyma :roll: Jak zauważyłem jesteś (chyba) I istotą na tym forum, która z głupich gwiazdek robi szum … :roll: faktycznie masz powody …
… i kto tu ma urojenia :roll:
Ale jednak to ja miałem rację. Ciekawe co na to wszyscy Ci, którzy zarzucali mi, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem i że jaestem jakimś błaznem. Myślę że zanim zacznie się kogoś wyszydzać i sobie kpić, należy wykazać trochę rozwagi i zimnej krwi, a może uniknie sie niesprawiedliwych i krzywdzących uwag kierowanych pod czyimkolwiek adresem.
Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 19:59
Tak przy okazji, nie zawracał bym nikomu tym głowy(i nie było by wogóle tematu), gdyby ktoś od razu wytłumaczył mi (zgodny z prawdą) mechanizm przyznawania tychże gwiazdek. Ci którzy próbowali, robili to w sposób wyjątkowo kłamliwy, jednocześnie wymyślając mi od różnych. Wciskali kit, że to użytkownicy decydują o liczbie owych gwiazdek, podczas gdy dopiero później przypadkowo wyszła na jaw cała prawda. ja tylko chciałem wiedzieć co decyduje o takiej, a nie innej liczbie gwiazdek, ponieważ wg mnie były one przyznawane niesprawiedliwie i stronniczo względem M$. Tyle w tej sprawie. Dziwię się tylko że nikt nie potrafił powiedzieć mi prawdy od początku.
Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 20:01
No chyba jednak ty.
Bo ty nie dawałeś do zrozumienia od poczatku, że chcesz wiedzieć o systemie oceniania tylko zarzuciłeś vortlaowi stronniczość w stosunku do produktów MS. Stworzyłeś intrygę szytą grubymi nićmi chociaż takowa nie ma i nie miała miejsca :roll:
śmiem wątpić … :roll:
Sugerowałem tylko że tak do wygląda, ale z przykrością muszę stwierdzić że niestety ale te argumenty które ja przedstawiłem nie napotkały na żadne konkretne i rzeczowe kontrargumenty, któreby pozwoliły wykluczyć możliwość bliskiej kooperacji M$ z portalem DP.
Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 20:09
W dodatku liczne kłamstwa które padały w wypowiedziach rożnych userów, również nie pomagają rozwiać wątpliwości.
:hahaha: Albo ty jesteś ślepy na kontrargumenty albo … (regulamin zabrania uzycia mi pewnych epitetów).
Czyli dalej podtrzymujesz że to użytkownicy decydują o takiej, a nie innej liczbie przyznawanych gwiazdek??? Bo chyba chcesz polemizować z tekstem @krogulec:
i ty nie masz problemów z rozumieniem tego co inni napisali :roll:
Napisałem, że piszesz bzdety o tym jakoby dp były powiązane z MS :roll:
Ale to ty masz problemy jeśli nie dostrzegasz związku pomiędzy liczbą przyznawanych gwiazdek programom różnych firm (w tym faworyzowaniu M$), a możliwością współpracy z molochem z redmond. Ale cóż. Pociesz się że nie jesteś grzesznikiem jeśli chodzi o współczynnik inteligencji.(ironia)
Proszę różnicę poglądów rozwiązać na PW.JNJN