Czy portal dobreprogramy,pl to macka majkrosoftu?

asterisk :evil:

gruby_wieprzek

Może powiem tak z innej beczki ;]

Vortal jak i forum działają już od ponad 3 lat. Z dnia na dzień zyskiwały sobie coraz więcej sympatyków, stałych czytelników, forumowiczów … ponand 25 tys. userów na forum i zapewne ponad milion czytelników vortalu czynią to miejsce wyjątkowym. Vortal jako iż jest prowadzony z myślą o infortmatyce pisze o ważnych, interesujących wydarzeniach i faktach w tejże dziedzinie.

Jako iż faktem niezaprzeczalnym jest to iż spółka z Redmond jest potentatem to wiadomo, że wiele faktów dotyczy właśnie jej. Dodatkowo MS stara się wywołać szum wokół wydarzeń w firmie etc.

Teraz powiedz mi co jest ważniejsze - fakt iż np. premiera nowego systemu MS zostaje opóźniona czy to, że ukazała się nowa wresja winampa :roll: Chyba odpowiedź jest jasna …

Dlatego newsy na vortlau dotyczą ważnych, ciekawych, zaskakujących wydarzeń w świecie informatyki …

Co do programów MS

1. Windows wciąż jest najpopularniejszym Oesem czy Ci się to podoba czy nie.

2. Programy jak np. IE czy Outlook są najczęściej używane dlatego wielu hackerów atakuje właśnie je, a nie np. Operę. Fakt iż MS stara się łatać dziury świadczy o pewnej dbałości …

Jak już pewnie wiesz, powstaje nowa odsłona forum jak i vortlau - być możę w niej pojawi się opcja oceniania programu o jakiej marzysz :mrgreen:

Jeszcze jedno - gdyby dp było jakoś powiązane z MS na forum nie istniałby zapewne dział Linux…

ps. zapomniałbym. Skoro jesteś zaciekłym wrogiem dzieła firmy Billa G to stwórz własny vortal, w którym to będziesz wieszał psy na produktach ze stajni MS a chwalił co chcesz i oceniał jak chcesz. Wolna wola … jednak nie mów innym co mają robić jeśli nie poldegają oni Tobie …

Najbardziej kulturalna odpowiedż brzmi - nie.

Chociaż nie wiem, czy właśnie to chciałeś usłyszeć :stuck_out_tongue:

Btw : gruby_wieprzek

masz na myśli chyba Microsoft, a nie

:roll:

To akurat może być dyskusyjne :stuck_out_tongue: , ale co do reszty się zgadzam :D.

Ja przeważnie ściagam ze stron projektów, albo szybszych serwerów :slight_smile:

Ale jakoś oceny/gwiazdki na vortalu nie mają dla mnie znaczenia. Prawdę powiedziawszy, nie zwracałem do tej pory na nie uwagi.

@Myszak

To teraz powiedz mi co jest ważniejsze - premiera nowego windowsa, czy informacja że majkrosoft jest największym pracodawcą w Europie? Tak możemy sobie wyliczać bez końca. Ale nie oto chodzi. Ja sam również korzystam z windowsa xp. Nawet nie mogę powiedzieć, abym był jakimś wielkim wrogiem M$. Właściwie nie mam nic przeciwko niemu, bo jak chce to i tak mogę używać oprogramowania konkurencji. Ale nie w tym rzecz kto co lubi a czego nie. Mi chodziło tylko od początku o ocenę programów w portalu DP za pomocą gwiazdek (nie chodzi mi o komentarze pod opisem! !!

i to chyba kończy całą dyskusję. A w/g mnie nie i co teraz … :?: ;]

Chcesz inaczej - wsio do budowania własnej strony - róbta co chceta ;]

OT kosz

Proponuję zamknąć już ten Topic. Nikt oprócz gruby_wieprzek nie zgadza się z tezą, że

. Moim zdaniem jak i zdaniem wszystkich wypowiadających się oprócz gruby_wieprzek Dobreprogramy to vortal o legalnym oprogramowaniu i nie pobiera żadnych korzyści z racji publikowania artykułów na łamach vortalu zachwalających giganta z redmond czy też niesprawiedliwych przydzielania przez vortal gwiadek przy programach. Wydaje mi się, że gruby_wieprzek otrzymał już odpowiedź na swoje pytanie i teraz chyba toczy się tylko bój o to, żeby gruby_wieprzek wyszedł stąd z twarzą. Jak narazie gruby_wieprzek podaje cały czas te same argumenty, aby utwierdzić swą tezę… Nie wiem jak inni, ale ja je zrozumiałem już za pierwszym razem i jeśli naprawde chcesz kogoś przekonać ( co narazie chyba chcesz czynić ) to podaj coś bardziej sensownego. To, że na łamach DP pojawiają się artykuły głównie tyczące Microsoftu to żadny argument, gdyż jest to największy potentat na rynku i on praktycznie na nim dyktuje zasady. To, że programy mają nieadekgatna ilość gwiazdek jest w rękach userów, którzy z owych programów korzystają i, którzy owe programy oceniają, więc nie potwierdza się twoja teoria spiskowa doycząca faworyzacji przez redakcję DP produktów Microsoftu. Jak dla mnie to odpowiedź już otrzymałeś, więc o co jeszcze ci chodzi??

@adrian17

Teraz sobie żartujesz chyba. Jeśli uważasz się za osobę potrafiącą czytać ze zrozumieniem to przeczytaj (tylko dokładnie) to co napisał areh i prezydent w jednym z postów. Tam jest odpowiedź na moją wątpliwość. Użytkownicy oceniają programy ale tylko w komentarzach do programów, ale ja pytałem cały czas( !!

Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 12:21

Jeszcze jeden niezbity dowód, potwierdzający że oceny przyznawane programą na portalu DP są tylko i wyłącznie subiektywnymi ocenami twórców serwisu. Oto zapis komentarzy do programu M$ Outlook 2003, w którym niejaki @krogulec(domyślam sie że jakiś zarządca portalu) nie pozostawia żadnych wątpliwości:

ojeje straszne :roll: i co z Tego - jak Ci to przeszkadza to nikt na siłę Cię na forum i vortalu nie trzyma :roll: Jak zauważyłem jesteś (chyba) I istotą na tym forum, która z głupich gwiazdek robi szum … :roll: faktycznie masz powody …

… i kto tu ma urojenia :roll:

Ale jednak to ja miałem rację. Ciekawe co na to wszyscy Ci, którzy zarzucali mi, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem i że jaestem jakimś błaznem. Myślę że zanim zacznie się kogoś wyszydzać i sobie kpić, należy wykazać trochę rozwagi i zimnej krwi, a może uniknie sie niesprawiedliwych i krzywdzących uwag kierowanych pod czyimkolwiek adresem.

Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 19:59

Tak przy okazji, nie zawracał bym nikomu tym głowy(i nie było by wogóle tematu), gdyby ktoś od razu wytłumaczył mi (zgodny z prawdą) mechanizm przyznawania tychże gwiazdek. Ci którzy próbowali, robili to w sposób wyjątkowo kłamliwy, jednocześnie wymyślając mi od różnych. Wciskali kit, że to użytkownicy decydują o liczbie owych gwiazdek, podczas gdy dopiero później przypadkowo wyszła na jaw cała prawda. ja tylko chciałem wiedzieć co decyduje o takiej, a nie innej liczbie gwiazdek, ponieważ wg mnie były one przyznawane niesprawiedliwie i stronniczo względem M$. Tyle w tej sprawie. Dziwię się tylko że nikt nie potrafił powiedzieć mi prawdy od początku.

Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 20:01

@Myszak

No chyba jednak ty.

Bo ty nie dawałeś do zrozumienia od poczatku, że chcesz wiedzieć o systemie oceniania tylko zarzuciłeś vortlaowi stronniczość w stosunku do produktów MS. Stworzyłeś intrygę szytą grubymi nićmi chociaż takowa nie ma i nie miała miejsca :roll:

śmiem wątpić … :roll:

@Myszak

Sugerowałem tylko że tak do wygląda, ale z przykrością muszę stwierdzić że niestety ale te argumenty które ja przedstawiłem nie napotkały na żadne konkretne i rzeczowe kontrargumenty, któreby pozwoliły wykluczyć możliwość bliskiej kooperacji M$ z portalem DP.

Złączono Posta : 01.07.2006 (Sob) 20:09

W dodatku liczne kłamstwa które padały w wypowiedziach rożnych userów, również nie pomagają rozwiać wątpliwości.

:hahaha: Albo ty jesteś ślepy na kontrargumenty albo … (regulamin zabrania uzycia mi pewnych epitetów).

Czyli dalej podtrzymujesz że to użytkownicy decydują o takiej, a nie innej liczbie przyznawanych gwiazdek??? Bo chyba chcesz polemizować z tekstem @krogulec:

i ty nie masz problemów z rozumieniem tego co inni napisali :roll:

Napisałem, że piszesz bzdety o tym jakoby dp były powiązane z MS :roll:

Ale to ty masz problemy jeśli nie dostrzegasz związku pomiędzy liczbą przyznawanych gwiazdek programom różnych firm (w tym faworyzowaniu M$), a możliwością współpracy z molochem z redmond. Ale cóż. Pociesz się że nie jesteś grzesznikiem jeśli chodzi o współczynnik inteligencji.(ironia)

Proszę różnicę poglądów rozwiązać na PW.JNJN