Czy portal dobreprogramy,pl to macka majkrosoftu?

Przeczytaj, kto sponsoruje DP :roll:

:arrow: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=5#ovortalu

Gdzie tu słowo o MS :o :o :o :o :o :o

No i ok. Ty masz kompedium wiedzy, a DP mają kasę od m$ za stworzenie takiego działu. To jest właśnie sedno sprawy.

gruby_wieprzek bądź tak dobry przeczytać post squeeta … :x

gruby_wieprzek po chwilowej przerwie i wałkowaniu 10 stron postów na ten temat dalej idziesz w zaparte i się nie poddajesz… Czy ja wiem czy to dobrze… Wydjae mi się, że połowa z tych argumentów jakie były wcześniej podawane powinna cię oświecić, a co dopiero wszystkie… Może już zakończmy ten temat, bo przestaje być śmieszny…

Bycie wyłącznym sponsorem wcale nie musi oznaczać automatycznej blokady uzyskiwania przychodów z innych form reklamy (w odniesieniu do trści portalu!).

gruby_wieprzek masz dowody ? mnie nie ciekawią Twe domysły etc. chcę widzieć dowody :!: :x

VORTALU !!

Ahmm… Tak a to wszystko to jest zbiorowa przykrywka…

Złączono Posta : 22.07.2006 (Sob) 13:00

Dokładnie operuj konkretami a nie domysłami… i zjedź sobie na sam dół topicu i poczytaj…

O mój Panie…

Przeczytaj, co napisała Administracja w swoich postach wcześniej, bo odczekałeś trochę i znowu piszesz w koło macieju to samo :roll:

Skoro masz taką teorię o DP - Twoja sprawa. Każdy ma prawo “sądzić co chce”. Tylko gdzieś kończy się granica dobrego smaku i Ty nieuchronnie się do niej zbliżasz.

Jaki jest cel w ogóle Twojego tematu? Chcesz sobie coś udowodnić? A może nam?

Jeszcze raz powtórzę. Opierasz się na własnej teorii, nie na faktach, których rzecz jasna znać nie możesz. Nikt ich nie zna, oprócz Administracji vortalu. Więc wiążące jest to, co napisali.

A Ty wyciąłeś zdanie, wyrwałeś je z kontekstu i sprawa zatoczyła koło.

Nie widzę w tym żadnego sensu - nikt Ciebie nie przekona, bo widzę że masz zupełnie inny cel pisząc ciągle w tym temacie.

A nawet gdyby DP sponsorował MS, przypuśćmy, żeby tak było. To co wówczas? DP są be? Niecacy? Nieobiektywne? Hmmm… Wiele jest miejsc w sieci - zamierzasz prowadzić krucjatę, odwiedzając każde forum i portal (vortal) i omawiając szczegóły finansowania?

Żenada.

gruby_wieprzek

To, że jest wspomagany finansowo przez firmy nie jest niczym złym o ile jest sie niezaleznym. Ta praktyka funkcjonuje juz od dawna i nie tylko tutaj. W zamian za to utrzymuje się vortal i userzy mają darmowy dostep do najnowszych wiadomosci lub wiedzy starajac sie zaprezentowac to w sposob profesjonalny. A to, że mało jest o Linuksie (jest osobny dział na forum) czy Open Source to jest normalne, że ci co się specjalizują w Windowsach i tym podobnych beda wiecej czasu poswiecac na to bo nie znaja Linuksa tak dobrze i wolą sie rozwijac dalej w swoim.

Tu raczej poszukiwałbym sie o starania celem znalezienia kolejnego specjalisty od Open Source i Linuksa, który ma na to czas.

Zgadzam się z Robinhio. O ile portal pozostaje niezależny względem firmy, która go sponsoruje to wszystko jest w porządku. Jednak w przypadku DP i m$ współpraca kwitnie w najlepsze, co widać gołym okiem. A to już nie świadczy o niezależności. Ale w sumie jeżeli to nikomu nie przeszkadza, to widocznie tak ma być.

Zgadzam się. O portalu, który powinien być obiektywny względem oprogramowania różnych firm, a nie tylko faworyzującym jedną firmę można powiedzieć - żenada.

gruby_wieprzek , nie pasuje, to nie czytaj, proste :? zawsze możesz odejść do konkurencji… :?

Nie wiem kto faworyzuje. Może Ci się fora pomyliły.

Ostatnio wśród MS dzieje się najwięcej to i są nowinki.

Dzieje sięcoś z linuxem: zaraz są nowinki odnośnie tego.

Są wszystkie programy adobe: są.

Vortal wspiera dopiero wchodzących na rynek z drobnymi aplikacjami: tak.

Ja nie wiem jak człowiek coś sobie ubzdura a potem nie może przyznać się do błędu i dalej to samo.

PS. dobreprogramy.pl to nie jest portal :roll:

No dobra.

Załóżmy że DP jest sponsorowane przez Microsoft.

No i co z tego, jest coś źle, ja osobiście bym się cieszył ponieważ Vortal miałby środki więc mógłby się rozwijać… I to że się będzie rozwijał będze dobre dla wszystkich… Będze więcej programów do pobrania [nie tylko do Windowsa, jak i również do Linuxa].

Druga sprawa.

Powstał nowy podserwis o Windows Vista.

Ja wcale nie uważam że jeśli jest to serwis o kolejnym systemie operacyjnym Microsoftu to od razu musi byc prze Niego sponsorowany…

Dzienki temu że powstał ten serwis, użytkownicy wersji Beta jak i przyszli użytkownicy stabilnej wersji będą mieli gdzie szukać pomocy.

Ale po co cokolwiek zakładać skoro to kompletna bzdura.

PS. przepraszam administrację za czerwony ale może do kogoś wreszcie to trafi :wink:

Żenadą jest Twoja postawa

Skoro widzisz faworyzowanie tylko MS, to mi przykro że nie znasz zawartości vortalu i tak gładko wszystko oceniasz.

To jest Twoje subiektywne zdanie, nic więcej. Poza tym nie mów, co vortal powinien a czego nie, bo to już zależy od Administracji a nie od Ciebie i całe szczęście :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Oni są właścicielami i mogą stworzyć co im się podoba - to jest ich własność, są tego twórcami. Niemniej jednak - gdy coś zostaje stworzone, jest obiektywnie prowadzone. Poczytaj opinie na vortalu.

W skład redakcji wchodzą ludzie z certyfikatami MS, którzy znają się na rzeczy i o tym piszą. Dlatego właśnie mamy przewagę wieści z Redmond ale nie tylko - nie da się podważyć, że jest to potentat na tym rynku, o czym wspomniał jeden z naszych Szefów. I nadal nie dociera do Ciebie zarówno to jak i wiele innych, o czym dyskutujemy, powtarzasz się :wink:

Więc sam widzisz, potrafisz tylko rzucać oskarżenia, knuć posępne wnioski i intrygi, co to nie za vortal, a zero porządnych argumentów - wszystko oparte jest na domysłach.

Dla mnie rozmowa dalsza nie ma sensu, gdyż jak już powiedziałem, co kilka stron piszesz to samo. Nikt Cię widać nie wyleczy z Twoich intryg, a tylko wprowadzasz zamęt i to Ci się widzę bardzo podoba.

To jest fenomen. Tyle osób Ci tłumaczy co jest jasne jak słońce, ale Ty nie… Dalej swoje.

EOT (powrócę w razie łamania regulaminu, bo z tym również były ostatnio problemy).

Miłego zapętlania, serdecznie pozdrawiam :wink:

aju najwyraźniej chyba nie da się przekonać kogoś, kto nie rozumie pewnych kwestii. Ja powiem szczeże i otwarcie, że mam gdzieś, czy vortal sponsoruje Microsoft czy Adobe, czy też ktoś inny. Wiem, że Vortal sponsoruje firma XENIUM i spoko. Po co miałyby byc jakieś interesy nieoficjane ?? Komu to potrzebne ?? Np. pclab.pl sponsoruje firma Logitech i czy ktoś się tym przejmuje ?? Co do @gruby_wieprzek to wydaje mi się, że nie wszystko czytasz… Pozatym pochodź sobie po kilku innych serwisach poświęconych tematyce oprogramowania to się okaże o jakiej firmie będzie pisała większość… Uważam, że facet ( @gruby_wieprzek ) trochę przeginasz, i jak coś ci tutaj nie pasuje, możesz sobie znaleźć inne forum, bo na tym chyba już wyrobiłes sobie odpowiednią opinię, poza tym jesteś dość uciążliwy i najgorsze jest to, że przez takich jak ty ktoś może zostać wprowadzony w głupi błąd… Nie podoba mi się to bardzo i chyba dla wszystkich będzie najlepiej jak topic zostanie jakoś zamknięty lub jak wreszcie @gruby_wieprzek przestanie się w nim udzielać…

Dokładnie. Ważne iż vortal wygląda tak jak wygląda.

Którym to pasuje są z nami (a jest ich wielu - choćby na samym forum a vortal odwiedzia znacznie więcej ludzi) a jak nie pasuje to trudno.

Wszystkim dogodzic nie można.

Kim ty jesteś, żeby oceniać moją postawę? Wyrażam swoje zdanie, a jeżeli ty go nie podzielasz, to już twój problem człowieku.

a kim Ty jesteś, żeby oceniać, kto jest sponsorem vortalu? :evil: Może powołajmy komisję śledczą, która to wyjawi? :evil:

a według mnie ty jesteś sponsorowany przez konkurencję, tylko tu wpadłeś, żeby szumu narobić. I tłumacz sie teraz, że to nieprawda :twisted:

Zgadzam się w 100%. Od czasu do czasu pojawia się ktoś, kto albo chce na siebie zwrócić uwagę, albo nie ma co w domu robić i wymyśla nowe intrygi, albo zazdrości komuś czegoś… Różne są przypadki. Ten temat jedynie chyba się przydał po to, żeby oświecić tych, którzy nie wiedzieli a ciekawiło ich to jak utrzymuje się vortal. Teraz już chyba jest wszystko jasne. Dzięi Administracji i Moderatorom, którzy nam chyba wszystko już wyjaśnili. Jedynie co mie denerwuje, że do kogoś nie dociera to co się mu tłumaczy i przy okazji zażuca coś Administracji co nie jest prawdą. Ja bardzo doceniam ich pracę, dlatego mnie to denerwuje, że ktoś próbuje ich oczerniać bo w tej chwili przeradza się ta dyskusja w ozernianie redakcji. Dlaczego ?? A dlatego, że gruby wieprzek swoimi wypowiedziami podważa prawdomówność administratorów i moderatorów, czyli tym samym zażuca im kłamstwo, co jest dość smutne…