Czy portal dobreprogramy,pl to macka majkrosoftu?

Miało być EOT, ale gwoli jasności

Nie mówię o Twoim zdaniu, ale postawie - a to różnica.

Zdanie można mieć odmienne, ale sposób eksponowania swojego zdania wszyscy widzą. I to o czym każdy mówi od 11 stron również :wink: To właśnie pozwoliłem sobie nazwać żenadą. Nie Twoje zdanie. Nie myl pojęć.

gruby_wieprzek od 11 stron userzy, administracja i moderacja usiłowali wytłumaczyć Ci, że vortal nie jest sponsorowany przez korporację z Redmond.

Jednak ty uparcie bronisz swojej teori. Rzucasz pod adresem twórców vortalu bardzo poważny zarzut nie mająć na jego potwierdzenie ŻADNYCH dowodów. Bo to, że uważasz iż informacji o M$ jest za dużo to Twoja subiektywna ocena vortalu (tak samo by było jakbym powiedział, że lubię zupę pomidorową, a ty powiedziałbyś mi, że jest ona niedobra i nie da się jej jeść i napewno sponsorują mnie plantatorzy pomidorów :P)

Dlatego wszelkie Twoje argumenty są Twoimi subiektywnymi opiniami i ocenami treści jak i zawartości vortalu.

Mimo iż kilka osób pokazało Ci dowód, że vortalu M$ nie dofinansowywuje

To ty nadal ślepo zapatrzony w swoją błędną ideologię twierdzisz, że dp to macka M$.

To, że dp mają “powiązania” z dużymi korporacjami to logiczne - np. dzięki temu zostały ufundowane nagrody dla formumowiczów, odbywały się konkursy etc.

A fakt iż informacji o M$ jest dużo został opisany bardzo dogłębnie przez Ryan’a. Każda osoba na vortlau ma jakąś specjalizację i to właśnie z niej zamieszcza ciekawe info. Jako iż M$ często robi szum dookoła swych produktów to pojawiają się info. A często wytykają też one błędy M$ czy jego potknięcia - a jeśli jakiś sponsoring miałby miejsce to takich info nie uświadczylibyśmy :wink:

Tak to prawda :slight_smile:

idealne porównanie :wink:

Choć ogórkową też nie pogardzę :stuck_out_tongue:

Przecież to śmieszne, żebym przekonywał ślepo zapatrzonych w DP moderatorów, o tym że ten współpracuje blisko z m$. Przecież wy jesteście tak zaangażowani w “swoją misje” na tym portalu, że nie docieraja do was żadne, ale to żadne argumenty. Jestem pewny, że nawet gdybym przedstawił jakieś faktury, czy inne niezbite dowody, które potwierdzały by moją opinię, to wy i tak byście w nie nie uwierzyli. Ale czasem tak to już jest z ludźmi. Przykład - radjo marja - wszyscy wiedzą że to bagno, ale jednak jest społeczność(mocherów) która broni w ślepo swojej enklawy. Podobnie jest z wami.

i kto to mówi? :evil:

Złączono Posta : 22.07.2006 (Sob) 16:50

tak samo z Xenium? ;]

prawda ;]

Sam moderator @Krogulec napisał, że sponsorują DP różne firmy produkujące oprogramowanie. Radzę zwrócić uwagę, że było to napisane w liczbie mnogiej.

Do ciebie też nie docierają.

Nawet ten, że to jest vortal a nie portal.

Nie pisz takich ■■■■■ół bo jak każdy wie nie masz takich dowodów :stuck_out_tongue:

Kończysz z vortalem i zamierzasz teraz o tym radiu dyskutować?

A masz dowody ?? Pytam się MASZ ?? :evil:

ale nie masz ani JEDNEGO !!

zaraz napiszesz, że userzy forum są opłacani przez M$ celem nie potwierdzenia tej teori spiskowej :twisted:

Ja jednak oczekuję teraz wyjaśnień od gruby_wieprzak czemu i ile płaci mu konkurencyjny serwis dotyczący oprogramowania .

Bo widać gołym okiem, że żadne, nawet te najbardziej oczywiste argumenty nie przemawiają do niego…

a sam chce nam wmówić, że jednak microsoft sponsoruje vortal nie podając powodów, dla których miałby tak sądzić.

To tak jak walka z wiatrakami … mów mu swoje, a on swoje …

Zresztą jak już poprzednicy napisali - coto za znaczenie czy jakiś microsoft, adobe czy też logitech sponsoruje jakiś serwis …

Skoro wyłącznym sponsorem jest firma XENIUM,

to jak tamte mogą być również sponsorami ??

Nie wiem, ale chodząc do szkoły na lekcje j. Polskiego powinno się wiedzieć co znaczy słowo “wyłączny” :-x

Jedynie inne firmy mogą być reklamodawcami,

ale i tak reklamy microsoftu chyba nie widziałem jeszcze …

To, że powstał dział vista na vortalu nie znaczy, że każdy ma tam uczęszczać…

Zauważ, ze dostać się tam można wpisująć adres, klikając link w newsie bądź przechodząc do zakładki artykuły .

Nie sądzisz, że gdyby m$ ‘sponsorował’, to wymagałby odnośnika na stronie głównej ?

Dla mnie tamten dział będzie narazie bezużyteczny (no chyba, że ktoś mi Viste home premium zasponsoruje, to czemu nie :mrgreen: ),

a jedynie będę go przeglądał tylko w tym celu,

by nie zostać w tyle za innymi …

Zwłaszcza, jak się podejmuje edukację w tym kierunku :!:

Kolejną sprawą jest to,

że Windows jest najpopularniejszym systemem operacyjnym dla domowych użytkowników i nie tylko .

Pod pewnymi względami nie ma sobie równych (wg. niektórych) …

• podam świetny, autentyczny przykład:

Babcia mojego kolegi ma 76 Lat,

zaczęła od jakichś dwóch lat korzystać z komputera i internetu.

Sama potrafi skonfigurować sobie wg. potrzeb,

mimo, iż wcześniej nie miała z tym nigdy do czynienia !!

I teraz pomyśl, że miałaby ona wgrać linuxa .

Jak myślisz co by zrobiła ?

Wyobrażasz sobie, żeby walczyła z respozytoriami i innymi ważnymi rzeczami ??

Myślisz, że każdy ma tyle czasu, żeby poszukać na każdy temat w necie i to przyswoić sobie ?

Dobra - odbiegłem trochę od tematu :shock:

ps.

chyba założę nowy topik,

który prawdopodobnie zatytuuję:

“Czy gruby_wieprzak jest macką softpedii ?”

Bo mam pewne przekonania, że ich lub innego serwisu …

bosheeee…szkoda słów…

Złączono Posta : 22.07.2006 (Sob) 16:56

Pleciesz koleś głupoty. Poczytaj lepiej co napisał @Krogulec. Może to rozjaśni twój stłumiony rozum.

Powiedz głupiemu mądrze, a nazwie cię idiotą…

i programosów i maxiora ;]

Dokładnie… Zgadzam się w 100%.

Na takie osoby jak Ty szkoda słów :roll:

1. Nie wymawiaj imenia Bożego na daremno :evil:

typowa reakcja na brak kontr-opinii (bo tego argumentem nie nazwę). :evil:

Przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli :evil:

i o czym ja napisałem ?? Sponsorem jest XENIUM - inni pomagają etc. (jak zwał tak zwał.)

Ta dyskusja robi się nie miła :roll:

Proponuję to samo co Monczkin niedawno :wink:

Mam nieodparte wrażenie że wdałem sie w dyskusje z ludźmi po zawodówce, lub jakimiś dzieciakami. Co sie z wami ludzie dzieje? ja rozumiem że jest dziś gorąco, ale bez przesady…

słuchaj człowieku :evil: Daj sobie “siana” bo teraz zaczynasz obrażać wszystkich co mają opinię inną od Twojej :evil: Odpuść sobie :evil:

dobra - ja plecę głupoty, nieumiem czytać i w ogóle nie rozróżniam kolorów.

W takim razie co ty robisz, że się tak zapytam ??

Więc przeczytałem już 15 (albo i szesnasty) raz co napisał Krogulec, admin, a nie moderator (a jest to bardzo ważna kwestia) - tak samo jak vortal, a portal(do którego masz wciąż nawyki) i teraz jeszcze raz przytoczę jego słowa:

I teraz jeśli chcesz udowodnić swoją inteligencję,

wskaż mi w tym fragmencie, gdzie cokolwiek pisze o sponsoringu :!: :!:

Pisze jedynie o dodatkowych środkach, które są uzyskiwane z reklamy …

Myślisz, że gdyby jakiś serwis polegał głównie na reklamie to przeżyłby do pierwszego ?

Myślisz, że np. dla Onetu dałby ktoś super serwery za free w zamian za reklamę ?

Już kiedyś admin Lisek wypowiadał się, że sami się utrzymują,

a jedynie z reklamy jest pokrywana jakaś część wydatków.

Sam oczywiście nie znam głęboko sprawy, więc nie mogę nic mówić,

ale wskazując słowa admina Krogulca, którego wypowiedź wskazałeś mi przeczytać potwierdzają moje zdanie.

gruby_wieprzek jak narazie chyba nikt cię nie poparł. Każdy kto wypowiada się w tym temacie oprócz ciebie daje ci do zrozumienia w mniej lub bardziej brutalny sposób, że się mylisz… Ty dalej swoje… A najśmieszniejsze jest to, że nie potrafisz udzielić odpowiedzi na bardzo proste pytanie:

Odpowiedz na te pyatnie popierając swoją odpowiedź ARGUMENTAMi, jak nie wiesz co to jest polecam stronę google, która prawdę ci powie. Inna kwestia to jest:

Twój przykład jest bezsesnowny… Dlatego, że po 1) to wszyscy pozostali oprócz ciebie bronią vortalu i mają na to argumenty. A porónywanie dobreprogramy do bagna to jest przesada i jakieś nieporozumienie…

No właśnie. I tak apropo nie Moderator a Admin. ;]

Nawet tego nie odróżniasz???

Niestety w odróżnieniu od Ciebie nikt tu nikogo nie obraża, i tobie także radze przestać jak chcesz dalej na forum pisać.

Bzdura. Powtarzam po raz kolejny.

Zresztą nie widzę potrzeby dalszej dyskusji o tym. Jeżeli chcesz komuś udowodnić ze białe jest czarne to myślę ze na tym forum ci się to nie uda.

Ludzie, ludzie! Nie zapomiieliście o tym:

NIE DYSKUTUJ Z *******, NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM 8)

* Daruj sobie Admin