Według Biblii Bóg Wszechmogący jest Prawem Miłości.
Rozszerz.
coś poszło nie tak
I kolejny temat religijny ?
Bóg jest Miłością z tego co wiem a nie “prawem miłości”.
“Kochaj bliźnich, to zostaniesz zbawiony”. Wydaje mi się, że to tylko kościół dodaje dodatki, aby chrześcijanie byli bardziej zniewoleni. “Sex przedmałżeński i itp to grzech” - też bujda. Są księża, którzy mówią : “nie bierze się kota w worku” na temat sexu. Główna zasada, to bądź dobry, nie kradnij, szanuj ludzi, “nie musisz kochać każdego”. To podstawy do zbawienia.
Co się z tym forum wyprawia?
A tak w ogóle to, co tu się dzieje? Nie zaglądałem jakiś czas na forum, a tu ZNOWU zmiana wyglądu strony i do tego, co drugi temat to jakiś zagadnienia duchowe.
Tolerancja i wolność słowa
A co z “mową nienawiści”?
W imię miłości zbanujcie autora!
Przykazania oraz śmierć Jezus Zbawiciela w zastępstwie śmierci każdego człowieka jest dowodem, że Bóg Wszechmogący jest Prawem Miłości.
hm… zabicie jednej jednostki i lista zakazów, jest prawem miłości ?
Przykazania, ustawy, zakazy etc… po to są, aby nie czynić falowych destrukcyjnych zakłóceń w systemie, i nie ponieś wiecznej śmierci w tunelu swoich uczynków, udowodniony naukowo. Jezus Zbawiciel wzór człowieka dla człowieka, aby człowiek był zbawiony, czyli żył wiecznie w nowym systemie duchowo- informacyjnej całości (Obj. 21)
w systemie? wieczna śmierć? tunel uczynków? czyli twierdzisz że zabranianie ludziom zachowywać się jak chcą to twoje prawo miłości? i jak to udowodnione naukowo, tak długo trollujesz, a nigdy nie wrzucasz żadnych dowodów, jezus wzór człowieka? mam rozumieć że znasz całą jego historie, wszystko co robił przez swoje lata życia? i jaki nowy system?
Św Jan od Krzyża mistyk karmelitański napisał:“Pod wieczór naszego życia będziemy sądzeni z miłości”,** polecam Tobie jego dzieła. Człowiek jest istotą duchową Bóg stworzył nas na swój obraz i podobieństwo naszą duszę, ciało to tylko opakowanie do przedłużenia rodzaju ludzkiego, i do rozwoju duszy. Człowiek to nie tylko problemy z komputerem. Jesteśmy istotami duchowo-biologiczno-fizycznymi, tak mówi mój znajomy lekarz. Odzyskasz wiarę, odzyskasz miłość. Inaczej spojrzysz na świat ludzi i zobaczysz że życie się nie kończy.
@mechanic_mechanic1
Jezus Zbawiciel ewangelicznym wzorem człowieka dla człowieka, a nowy system duchowo-informacyjnej całości będzie bez falowych destrukcyjnych zakłóceń myślami, słowami i uczynkami.
Mam pytanie. Kim jest ten cały potencjan i co to za prowokacje na forum informatycznym złożonym pewnie w 99% z realistów?
Witam serdecznie. Nie miałem ochoty czytać poprzednich postów, ale chciałem tylko napisać, że Bóg nie istnieje.
Pozdrawiam cieplutko!
a gdzie odpowiedź na moje pytania? czyżby zabrakło wiedzy? Ludzie pochodzą od piratów i tyle