Czy warto instalować Win 10?

Teoretycznie mógłbyś kombinować z sześciordzeniowymi Phenomami, ale zysk, względem wymiany, będzie kiepski. Podobnie z kartą, na upartego mógłbyś dodać np. 1050TI, ale procek będzie ograniczał. Ten zestaw był dobrze dobrany wydajnościowo. Obecnie lepiej mobo na OLX, a kupić Ryzena 3100/Intela i3 10xxx, zależy kogo lubisz bardziej. :wink:

Nie zabiegam o twoje względy, brak uzasadnienia wypowiedzi po raz kolejny plasuje cię wśród troli.

@anon35725338 zanim cokolwiek skomentujesz, przeczytaj całość wątku.

Ty Garoz naprawdę jesteś niereformowalny.

proxy-image

1 polubienie

Nie opłaca się w to wkładać pieniędzy.

1. FX jest przestarzały, nieefektywny i energochłonny.
  2. Płyta to jakiś low-end bez żadnego chłodzenia układu zasilania procesora.

Jak działa to używaj, a jak padnie to pomyśl o czymś nowszym.

… ale jest nieco lżejszy. 400 MB RAM przy 10 stronach i 4 GB ccałkowitej pamięci robi lekką różnicę. :wink:

:slight_smile:

Źródło https://www.androidauthority.com/microsoft-edge-chromium-review-1065152/

Za to uwielbiam Edge. Ja zwykle nigdy nie mam otwartych więcej niż 5 kart i jak wchodzę w menadżera zadań i widzę, że Edge zabiera mi tylko około 500 MB RAM to jestem pod niemałym wrażeniem. To i jego szybkość - genialna przeglądarka.

… jak miałbyś tylko 8 GB RAM i często 20-40 kart, bo trzeba, to każdy MB mniej istotny. Przy mniejszych ilosciach to trochę kosmetyka… :wink:

A co z tymi śmieciami na dole?
Jest sposób aby się ich pozbyć?

Nie mam takiej potrzeby. W ogóle nie rozumiem ludzi którzy otwierają taką ilość kart jednocześnie. Dla mnie to jednostki z kosmosu. U mnie ilość otwartych kart bardzo rzadko przekracza 5. A prawdopodobnie wynika to z moich przyzwyczajeń. Ja przygodę z komputerem zaczynałem w czasach kiedy pamięć RAM była liczona w MB dlatego dobrym zwyczajem było, że jak wchodziło się na inną stronę to zamykało się kartę. I teraz mam już takie przyzwyczajenie, że mam otwarte 4-5 kart a jak wchodzę na 6 to jedną z nich zamykam. I pewnie będę robił to nawet wtedy jak doczekam się kompa z 32 GB RAM.

Jest na to jakieś racjonalne wytłumaczenie.

Tylko się z nim jeszcze nie spotkałem.

Za ile moge sprzedac swoj zestaw co zostawic sobie a co sprzedac?

Dajcie info mega pomocni ludzie z was. Wirtualny browarek leci w wasza strone.

Ten na Phenomie x4?
Windowsa 10, jeżeli box bym zostawił.

RX 560 2 GB z puścisz pewnie za ~250-300 zł.
Resztę może za 300-400. W sumie to wydajność quada, zasilacz dobry nie ma wielkiego znaczenia.
Wystaw po wyższej i obniż ewentualnie.

Wszystko razem możesz próbować za 1000, ale raczej nikt nie weźmie i wyjdzie mniej niż osobno.

Procesor AMD Ryzen 5 3600X +PŁYTA GŁÓWNA MSI B450M za 1200 nowka ? Plus moj ssd hdd zasilacz i grafa na poczatek ktora mam ?
Obudowa bedzie pasowala czy musi byc nowa inna ?

Dobry pomysl czy polecacie cos lepszego w spoko kasie moge i uzywki

Nie pchaj się w używki, obudowa powinna, zależy od rozmiaru płyty, pasować.
Grafika może zostać. Budżet jeżeli jest napięty, to możesz Ryzena 3100 zamiast 3600x kupić, oba spokojnie 1660S/2060 uciągną, o rx 560 nie wspomnę. W sumie bym 3100 brał i ewentualnie później 5600. :wink:

Ciekawe jak będzie ze starszymi Ryzenami na Allegro/OLX, kiedy ZEN3 rozkręci się na dobre.