Witam. Zastanawia mnie, czy warto zakupić grę Call Of Duty: Black Ops. Widziałem kilka filmików i szczerze mówiąc wręcz odstraszyły mnie od tego tytułu, z drugiej strony chciałbym pograć w coś multi, a w Call Of Duty: Modern Warfare 2 już prawie nikt nie gra. Tak więc czy waszym zdaniem gra jest warta zakupu?
PS. W misji, w której łazimy podziemiami (pewnie gdzieś w Wietnamie), jakim dysponujemy rewolwerem?
Wg mnie warto ;D w BO będzie się długo grało, bo są ‘serwery’. Radziłbym Ci się spieszyć, bo teraz jest okazja kupić grę za nawet 90zł. A potem cena może skoczyć nawet do 139zł
Z gry. Lekko ponad dwa tysiące w wojnie lądowej to wystarczająco mało, aby próba dołączenia do gry zakończyła się fiaskiem, a za DM zbytnio nie przepadam.
No właśnie serwery dedykowane to rzecz, która ciągnie mnie do tej gry, jednak nadal jest coś, co mówi mi, że to nie najlepszy pomysł. Co do ceny, to pewnie zakupię za 119 zł, ponieważ mogę kupić tylko w Empiku, a tam jak wiadomo gry są “trochę” droższe.
U niektorych się tnie to fakt a u niektórych już poprawili ale lada dzień ma wyjść drugi większy update naprawiający wszystko ;] U mnie np nie praktycznie wogóle obecnie ścinek i spadków fps… czasami tylko mega ścinka na chwilę ale to wina gry i jak pisałem lada dzień to naprawią ;]
Do końca tego tygodnia powinna pojawić się druga łatka do Call of Duty: Black Ops. Twórcy nie ukrywają, że głównie skupi się ona na poprawkach do wersji PC.
Lista poprawek:
* działanie komendy /connect, /reconnect
* zmniejszenie maksymalnej ilości graczy z 18 na 12 na niektórych trybach FFA
* kolejne usprawnienia nagrywarki w grze (kino)
* kolejne poprawki wyszukiwarki serwerów
* liczne optymalizacje, które sprawią, że gra stanie się bardziej płynna
Ogólnie jak podobało ci się mw2 to i ta część przypadnie ci do gustu ;] podobny klimat itp…ja już dochodzę do 1 prestiżu choć osobiście uważam że mw2 było lepsze ale może dlatego że nie lubiłem nigdy codów marki treyarch ;D
apropo ceny gry sam kupiłem w empiku w dniu premiery gdyż nigdzie indziej nie było ;D (warszawa) za 130zł ale obecnie można kupić tanio gry używane na allegro od ludzi którzy myśleli że mają za słabe komputery i dlatego się tnie wsio i taniej sprzedają ;]
no to wyobraź sobie że u mnie w ogóle nie startuje. pewnie powiesz ze odpalam tą gierkę na śmieciu, ale w MW2 grałem i miałem średnio 43FPS Ustawień nie pamiętam, ale pewien jestem że wyłączone były cienie i Vsync, reszta nie pamiętam.
Powiadasz, że konsola nie jest zablokowana tak, jak miało to miejsce w MW2? To świetnie, kolejna rzecz, która skłania mnie do zakupu gry. Nadal jednak zastanawia mnie, co to za rewolwer w misji, o której wspomniałem w pierwszym poście.
Ja kupiłem,żeby przejść singla i jestem pozytywnie zaskoczony,gry już robią jak filmy,fabuła wymiata mało,które gry tak mnie wciągneły.Miałem BBC2 i piszą,że super gra a mi się wogóle nie podobała a BO grałem z przyjemnością a do lagów da rady przyzwyczaić
Powiadasz, że konsola nie jest zablokowana tak, jak miało to miejsce w MW2? To świetnie, kolejna rzecz, która skłania mnie do zakupu gry. Nadal jednak zastanawia mnie, co to za rewolwer w misji, o której wspomniałem w pierwszym poście.
Grałem w MW2MP dość długo (ponad 450 h). BOMP wydaje mi się lepszy niż w części poprzedniej. Nie mam też problemów z lagami (i5 750 x32; 3,5 GB DDR3; GF 260 GTX; łącze 6/0,5 Mbps)
lvle lecą szybciej
nie ma takich megacięzkich osiągnięć do zaliczenia (łatwiej podjąć decyzję o przejściu na wyższy prestiż)
mapy są bardziej zróżnicowane i większe
są dedykowane serwery
dołączanie z przyjaciółmi ze steama jest trudniejsze
po przejściu na prestiż znów wszystko się nam blokuje i musimy odblokowywać od nowa
nie można edytować klas pomiędzy rundami, trzeba się odłączyć od serwera
Jeśli ten rewolwer z Wietnamu to Colt Python, to jest w multi i można do niego dołączyć AOCG ;]
w mw2 takze miałem ok 500godzin… grałem do dnia premiery battlefielda później tylko on ;] aktualnie czekam na dodatek vietnam lot helikopterem bel uh-1 ( huey )na pewno będzie niezły choć tej gry nie da się porównać z żadnym call od duty… to zupełnie inny klimat inne zachowania inne w ogóle jedyne co jest wspólne to tematyka jak dla mnie ;]
apropo minusów w tej samej kolejności ;]
mają poprawić w tym updacie ;]
to chyba normalnie w sumie tak samo bylo w mw2 ;]
ma to dojśc w updacie ;]
Apropo tego że nie masz laga to po prostu masz fart bo niektórzy mają inni nie i nie jest to związane z internetem czy komputerem ale z samą grą która po prostu na niektórych konfiguracjach chodzi a na innych nie a niektórym nawet się nie włącza innym pojawiają się pixele przy celowniku i ogólnie … ;]
Kolejny odgrzewany kotlet… Nic nowego tam nie ma, graficznie prawie jak MW1 i na dodatek te bugi i to w “nowej” grze… No cóz, ale reklama amerykańskiej papki robi swoje.
Co do prestiżu faktycznie tak było w poprzednich częsciach, co nie znaczy że tak ma być zawsze ;] Ja generalnie jestem za restetem osiągnięć, kupowaniem wszystkego od nowa itd, ale odblokowane bronie mogłbyby pozostać odblokowane i dostępne do kupienia już do końca. To by mi znacznie uprzyjemniło grę.
Dobra, grę kupiłem i właśnie ją instaluję. Niestety, mogłem zakupić ja tylko w Empiku i tu byłem przerażony, okazało się, że gra jest o aż 30 zł droższa, niż w Media Markt, no ale cóż. Przeraziło mnie też to, że gra jest na jednej płycie DVD, w przeciwieństwie do jej poprzednika, który został wydany na dwóch DVD. Aktualnie grę instaluję, zobaczymy, jak to będzie.
Silnik graficzny z MW1 ? Wg. mnie to bliżej mu do WaW , ponieważ obie części są na silniku Quake III (TAK! Silnik Quake!) , a MW 1 i 2 to dzieło Infinity ward , na innym silniku (zrobionym pod MW )
Nosz teraz, to się wkurzyłem. Grałem właśnie misję, gdzie idzie się w tych kombinezonach, a tu nagle błąd i grę muszę zaczynać od samolotu zwiadowczego, pięknie, po prostu pięknie.