Redmi note 10 pro. Kiedyś wibracje wyrywały dupę, teraz to jakiś dodatek do klawiszy… haprycxna informacja zwrotna
Może ci upadł i uszkodził się wibrator.
Albo siła wibracji w ustawieniach zmniejszona.
Od zawsze taki
Nie ma czegoś takiego, jak ±-b siła wibracji, w sensie ustawień w andkuv12
Ok, niektóre fony mają
Dźwięk i wibracje, tam powinno być.
iPhony wibrują tak mocno, że mylę to z wiertarką w pomieszczeniu obok (jakaś wariatka zadzwoniła do mnie dwa razy na numer telefonu na którym mam tylko pakiet GiB a za SMS-y i rozmowy trzeba dopłacać wg stawki operatora).
Dodatkowe ustawienia, ułatwienia dostępu, fizyczne i tam chyba powinno być.
W moim MIUI 13 (Android 12) jest coś takiego jak:
siła wibracji i reakcji na dotyk
Wystarczy wpisać z 4 znaki do wyszukiwarki…
Inna sprawa że tam brak suwaków a tylko off/on.
Jest w Androidzie i nie potrzeba dopisku Pro, aby mieć tę funkcję „odblokowaną”. Na Realme 8 5G musiałem zmiejszyć wibracje wirtualnej klawiatury, bo tak napierdalalo przy pisaniu, jakbym trzymał młot pneumatyczny w dłoni.
Klawiatura się nie liczy, nawet Google ma regulator (zakładka „Preferencje”), a w MIUI 13 dla dzwonka i powiadomień go wcięło…
Potem, że Realme bliżej do Oppo/OnePlus.
Nie wiem z jakiej klawiatury korzystasz, ja korzystam z GBoard i tu mam możliwość ustawienia czasu wibracji - domyślnie miałem ustawione 80ms, zmniejszyjem do 40ms.
Na Xiaomi Poco X3 Pro mam to samo.
Sama siła wibracji, jeśli chodzi o dzwonki czy powiadomienia, jest przynajmniej dla mnie, dość mocna. Jeśli chodzi o klawiaturę, to jak pisałem, było ustawione domyślnie na 80ms i wibrowało tak, że nie dało się wytrzymać, zmniejszyłem do 40ms. Tak więc, ma to znaczenie.
Nie słyszałem by Google utrzymywał inną klawiaturę niż Gboard i tam mam ustawione na wyłączone.
Ja mam starszy model na snapie 732: https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/poco-x3nfc-vs-poco-x3pro/
Do ułatwień dostępu przenieśli te ustawienia, tak jak opisywałem wyżej.
U mnie tam nie ma regulatora, jest tylko on/off…
Nawet regulator haptyki wycięło jak go włączę - niby duplikacją jest trzecia pozycja „reakcja na dotyk” (po co mi ta sama opcja w dwóch miejscach…).
Klawiatura wibruje „wystarczająco”, ale wyciszony telefon to porażka
Inna sprawa, że może poszli w inna stronę
Tel przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje do 4 dni bez ladowania . Trochę neta, kilka godzin audiobook odbieranie itd
4 dni? No to dużo jak na smartfon.