Zastanawiam się, co z tymi, którzy mają wykupioną licencję na rok. Mój kolega ma zakupiony i sam zastanawia się, czy wywalić, choć nie chce. I jak w temacie, czy Dobreprogramy usuną z programów zabezpieczających wszelkie programy Kaspersky?
A ja nie jestem ani za usunięciem, ani za bojkotem. To tak jakby karać bogu dycha winnych obywateli za to, że rządzi nimi bandyta który trzyma ich za mordę.
A co mają bogu ducha winny obywatele Ukrainy zrobić, jak bandyta ma pełną „lodówkę” i niczym się przejmuje. Niech jego własni obywatele weźmią się do „roboty” i jego durnowate myśli wypędzą.
To idź na ulicę i wypędź PO i PIS jak taki jesteś Słodowy.
Nie każdy twórca oprogramowania, popiera swój rząd. Wręcz część nie popiera zupełnie i ma tyle do gadania co nic. Co ma zrobić? Wyjść protestować? A potem co da do żarcia dzieciom? Nakarmisz mu rodzinę jak go zatłuką? Widziałeś co się tam dzieje? Wyszli ludzie protestować, to dostali pałami po gębie i tyle.
Najlepiej bojkotować firmy i ludzi, którzy opowiadają się po stronie bandyty, a nie kogo popadnie.
Zaraz zakażemy słuchać Czajkowskiego i czytać Bułhakowa.
Są też ludzie, którzy po prostu chcą żyć. Robią swoją pracę i nie mieszają się do niczego. Nie każdy musi być zaraz bohaterem i nie każdy musi zaraz walczyć o dobro świata. Nie każdy jest do tego stworzony. Jeden walczy, inny chowa się pod łóżkiem, ale nie oznacza, to, że jest on zaraz zły.
a nie słyszałem żeby Niemcy wycofali się z rosyjskiego gazu. Chyba tak samo Turcja, Włochy czy Białoruś? Tyle że co z tego, jak na zbrojenia by pewnie poszło tyle samo a ludzie w Rosji zaczęliby jeszcze bardziej ubożeć.
Z drugiej strony czytałem dziś (nie wiem ile w tym prawdy,bo dziś każdy pisze co chce) że większość Rosjan popiera okupację Ukrainy, więc społeczeństwo trochę tak daje mandat poparcia Putinowi. Pewnie jak to w dzisiejszych czasach, takie prawe pół na pół.
Ruskie pierogi swoją nazwę zawdzięczają historycznemu Województwu Ruskiemu i są typowo polskim daniem, natomiast w Rosji są mało znanym przysmakiem.
Niemniej wiele restauracji przemianowało je na pierogi… ukraińskie.
I wbrew pozorom one są bardziej Ukraińskie niż Ruskie.
Tym niemniej, osobiście zostanę przy oryginalnej nazwie, jeszcze mi brakuje, żebym sobie pozwalał Putinowi w pierogach mieszać.
Kotom też sie oberwało jak pisałem w innym temacie już Rosyjska rasa kotów nie będzie respektowana…
Te sankcje to takie popadanie w paranoje już.
Podobno Winrar już nie respektuje licencji rosyjskich obywateli czyli Winrar nie dla rosjan xD
Choć i tak pewnie prawie nikt na rosji nie miał oryginała