Moim zdaniem kwestia dodatku. Pewnie, aby to poprawić trzeba by ręcznie ustawiać style CSS.
Z Dark Reader działa poprawnie od strzała na domyślnych ustawieniach:
A wiecie może jak ustawić żeby na wszystkich stronach była biała czcionka, bo ten dodatek, który zaproponowałeś ją zmienia, może na zasadzie odwrócenia kolorów:
Chciałbym ustawić na wszystkich stronach białą. Nagłówki to linki, ale opisy są już pokolorowane przez ten dodatek.
Poza tym ten dodatek mi zmienia kolor paska narzędzi i paska zakładek. Mam ustawiony ciemny kolor KDE Breeze Dark Compatible a on go przestawia na jakiś jaśniejszy, tzn. w opcjach motywów nic się nie zmienia, ale wyświetlanie się zmienia.
Pewnie też można ręcznie nadpisać CSS-em - dodatek ma niby tryb korekty skorelowany z domeną (czyli nieco lepiej niż w dodatku Dark Mode).
Potem na ile pozwala to cofnąć inna opcja Dark Reader.
Inwersja kolorów nie musi zachodzić - wtedy osiągamy czarny z brązem (a to sugeruje, że czerń tekstu może jest w odcieniach granatu).
Nie widząc kodu wykopu, raczej nie napiszę co poprawić a nie widzę sensu pisać kodu w stylu:
html:root > head ~ body *:not(img, svg),
html:root > head ~ body *:is(:focus, :hover),
html:root > head ~ body,
html:root {
background-color: black !important;
color: white !important;
}
Coś na pewno zepsuje się np. grafiki png tracą kanał alfa, akcje klikniecia i najechania - co być może naprawi dopisanie :not(img, svg) do gwiazdki (najechanie lub kliknięcie wymaga już skopiowania całej ścieżki). Wtedy strona bardziej przypomina tryb wysokiego kontrastu.
Dodatkowo zalogowani na wykop mają ciemny motyw ale nie aż czarny z bielą - jakby plik z kodem na ciemny wygląd był w osobnym pliku to można by go regularnie podkradać i ładować innym sposobem „wylogowanym”:
W tym dodatku, który podlinkowałem na początku Dark Mode dla Firefox, można dodać custom css. Czy da się chociaż na pracuj pl wykluczyć pewne obszary albo określić dla nich background i font color korzystając z tego:
Mi to wygląda na konkretny obszar z jakimś zdefiniowanym tytułem, więc podejrzewam, że można się do tego odwołać, choć nie wiem jak. Wystarczy mi jak sobie zdefiniuję te kilka górnych obszarów, z nazwą stanowiska, które są zaciemnione po przejściu na ciemny motyw, tak jak pokazałem na pierwszym screenie. Reszta jest ok.