Używam Eset Internet Security i nic mi nie trzeba. Czasami profilaktycznie dam AdwCleaner i jak coś poważniejszego, to logi z FRST na forum i wiem, że ludzie tutaj pomogą.
też czasami używam najnowszego AdwCleaner ale później mam trochę kłopotów z hasłami
Większość tego typu programów (w tym CCleaner) mają opcję odznaczenia czyszczenia ciasteczek.
To może 360 Total Security który korzysta z innych silników (wg opisu także BitDefendera i Aviry) lub 360 Total Security Essential?
Jak wiadomo jaki system to można coś radzić.
Używaj spokojnie systemowego defendera.
Jest skuteczny.
Oczywiście nic nie uchroni komputera przed głupotą użytkownika.
Windows defender, dodatkowo jakiś bloker reklam (z white listą), coby to nie klikała w byle okienko i spokojnie powinno wystarczyć.
Panda Protection i Kaspersky Free wybijają się zdecydowania ze wszystkich darmowych antywirusów. Używam je na swoich laptopach i jestem w pełni zadowolony.
Przetestowałem dzisiaj sporo antywirusów na mojej paczce syfu z całego internetu
i muszę powiedzieć że G data wyszła najlepiej wykrytych zostało 5908 z 5923 zagrożeń przebiła po prostu wszystko. Ma jeden z lepszych firewalli jaki miałem, ustawiony na max. pyta się o wszystko (testowałem wszystkie możliwe dostępne na dobreprogramy), nie puszcza nic z ani od. Wszystkie inne uznawały nawet windowsa/adobe jako 100% pewnik i nawet się nie raczyły zapytać. Z LiveCD posprzątałem nim dysk z wirusów (po Kasperskim, wirusy/rotkity wróciły, Symantec to samo). Nie spodziewałem się że G data tak odbudowała swoją reputację bo kiedyś jak pamiętam to nie był najlżejszy antywirus
Arcabit 5726
Norton wykrył 5625 ale osołony w czasie rzeczywistym działają w nim z opóźnieniem nie wykrywają od razu wirusa
Kaspersky wykrył 5514
AVG wykrył 5078
Avast wykrył 5070
Eset to już w ogóle porażka po całości wykrył 654 zagrożenia a paczka wirusów nie jest najnowsza
Pisałem że chciałem darmowe ale jednak chyba wybiorę płatną G data internet security wykrywalność stoi na bardzo wysokim poziomie i nie obciąża tak bardzo komputera
Z takim zapleczem pytasz o av? Po co?
Bo chciałem się spytać innych co mogą jeszcze polecić i co sądzą o innych antywirusowych nie jestem jakimś tam geekiem komputerowych ale jakąś tam wiedzę mam
G data ?? masz go darmowego , to podaj stronkę www , nie Trial , Free, Shareware tylko Freeware
G data nie jest darmowy napisałem wyraźnie że wybrałem płatny a licencję się kupi
nie doczytałem do końca , sory