Darmowy antywirus dla kompletnego laika

Używam Eset Internet Security i nic mi nie trzeba. Czasami profilaktycznie dam AdwCleaner i jak coś poważniejszego, to logi z FRST na forum i wiem, że ludzie tutaj pomogą. :slight_smile:

też czasami używam najnowszego AdwCleaner ale później mam trochę kłopotów z hasłami

Większość tego typu programów (w tym CCleaner) mają opcję odznaczenia czyszczenia ciasteczek.

To może 360 Total Security który korzysta z innych silników (wg opisu także BitDefendera i Aviry) lub 360 Total Security Essential?

Jak wiadomo jaki system to można coś radzić.
Używaj spokojnie systemowego defendera.
Jest skuteczny.
Oczywiście nic nie uchroni komputera przed głupotą użytkownika.

1 polubienie

Windows defender, dodatkowo jakiś bloker reklam (z white listą), coby to nie klikała w byle okienko i spokojnie powinno wystarczyć.

2 polubienia

Panda Protection i Kaspersky Free wybijają się zdecydowania ze wszystkich darmowych antywirusów. Używam je na swoich laptopach i jestem w pełni zadowolony.

1 polubienie

Przetestowałem dzisiaj sporo antywirusów na mojej paczce syfu z całego internetu
i muszę powiedzieć że G data wyszła najlepiej wykrytych zostało 5908 z 5923 zagrożeń przebiła po prostu wszystko. Ma jeden z lepszych firewalli jaki miałem, ustawiony na max. pyta się o wszystko (testowałem wszystkie możliwe dostępne na dobreprogramy), nie puszcza nic z ani od. Wszystkie inne uznawały nawet windowsa/adobe jako 100% pewnik i nawet się nie raczyły zapytać. Z LiveCD posprzątałem nim dysk z wirusów (po Kasperskim, wirusy/rotkity wróciły, Symantec to samo). Nie spodziewałem się że G data tak odbudowała swoją reputację bo kiedyś jak pamiętam to nie był najlżejszy antywirus
Arcabit 5726
Norton wykrył 5625 ale osołony w czasie rzeczywistym działają w nim z opóźnieniem nie wykrywają od razu wirusa
Kaspersky wykrył 5514
AVG wykrył 5078
Avast wykrył 5070
Eset to już w ogóle porażka po całości wykrył 654 zagrożenia a paczka wirusów nie jest najnowsza

Pisałem że chciałem darmowe ale jednak chyba wybiorę płatną G data internet security wykrywalność stoi na bardzo wysokim poziomie i nie obciąża tak bardzo komputera

Z takim zapleczem pytasz o av? Po co?

Bo chciałem się spytać innych co mogą jeszcze polecić i co sądzą o innych antywirusowych nie jestem jakimś tam geekiem komputerowych ale jakąś tam wiedzę mam

G data ?? masz go darmowego , to podaj stronkę www , nie Trial , Free, Shareware tylko Freeware

G data nie jest darmowy napisałem wyraźnie że wybrałem płatny a licencję się kupi

:wink: nie doczytałem do końca , sory