Dialnet Masters kilka pytań

to co on filmował to w teleranku będzie xD za tydzień troche a za 2 tyg więcej;ppppppp xddddddd

Wie ktoś kiedy będą wyniki półfinałów(konkretniej Warszawa)?

czy ma ktoś filmik z niedzieli ( w teleranku mówili o półfinałach Dialnet Masters). ?

No to DialNet Masters 2010 de facto już się zaczął. Nasza drużyna pisze I etap w piątek - na kółku informatycznym, testów próbnych nie robiliśmy ze względu na ferie (nie było się jak umówić). Ale niektórzy test już robili - jak wrażenia?

Próbny był dość prosty, jednak niektóre pytania były trudne np Ile globalnych serwerów posiada USA … :x

Ja z próbnego miałem 24 pkt, ogólnie szybko sprawnie poszło.

I etap również szybko, sprawnie ale tylko niecałe 18 pkt;s

Pisał ktoś dziś 2 etap?

Jakie wrażenia?

Gadałem z kolegą i podobno takie same pytania jak w 1 etapie.

Ja piszę jutro o 10 :slight_smile: Pierwszy etap był banalny (jeśli się miało dostęp do internetu… :slight_smile: ) Napiszcie jakie wrażenia po drugim etapie

Jakies przykladowe pytanka ktos pamieta?

Z tego co piszą na PCLab wynika, że pierwszy etap w porównaniu z tym był łatwy.

A jak jest naprawdę, przekonamy się jutro o 14:00 :slight_smile:

Kpc21 dlaczego jutro o 14? :smiley:

Dlatego że wtedy pisze moja drużyna :slight_smile:

Zgadzam się, pierwszy etap był o niebo łatwiejszy. O ile tam większość pytań można było rozwiązać korzystając bardziej z wyszukiwarki niż z własnych umiejętności, tak w drugim już był wyższy poziom zadań. No i do tego te zadania złożone za kilka punktów…odrobinę mnie zaskoczyły ; )

W drugim przydatnym narzędziem był internetowy kalkulator adresów IP. Ktoś chyba nawet kiedyś tutaj podawał do tego link.

Takie pytanie, z czego się najlepiej przygotować na półfinał?

Zapoznać się z obsługą Mac OS X, bo półfinały były na MacBookach.

Piszę to do tych, którzy będą pisać konkurs w Bydgoszczy, Warszawie i Lublinie.

1 zadanie - wiadomości teoretycznie, zaznaczyć A/B/C

2 zadanie - podobnie, tylko w formie krzyżówki, to chyba najłatwiejsze

3 zadanie - był schemat sieci (nie jednej) z adresacją, tzn. był początek i koniec i trzeba było dołożyć co w środku

4 zadanie - to była ta “sztafeta”, tylko w dość nietypowej formie, przeliczanie systemów liczbowych

5 zadanie - obliczenie przepustowości w kb/s