Ja tez mam ten sam problem bo jestem w 3 gimie . Pisałem do nich zeby przełożyli ale nie dostałem odp . Ktoś jest jeszcze z 5 okręgu??
@ Sucre666
Rozwiązuje się krzyżówki, przelicza systemy liczbowe, sztafeta, śpiewanie, skakanie itp itd
A macie ebóki tych swoich książek ;>?
tej książki o sieciach “Kompendium” Krysiaka nie ma w ebookach.
Poszukajcie sobie np. cisco. z resztą widziałem gdzieś na forum (chyba tez tutaj) jakies niezłe linki.
Czy komuś odpisali na maila w sprawie egzaminów gimnazjalnych, nakładających się z terminami półfinałów?
Spokojnie, poczekajcie - są święta, na pewno w tym tygodniu Wam odpiszą i przeniosą półfinały.
Nie był bym taki pewien. Ja do nich w różnych sprawach napisalem już 3 maile, na żaden nie odpowiedzieli. Pozatym musieli wiedzieć, że w tych dniach jest egzamin, a oni muszą przecież wynająć sale, wszystko przygotować i jest już to pewnie ustalone na konkretny termin.
Tough luck, guise ;<
IMHO no wai żeby przełożyli, a organizatorzy faktycznie olewają kontakt - 2 dni przed terminem wysyłania gier miałem pytanie, wysłałem w tej sprawie 3 maila i żadnego odzewu do dzisiaj ;\
gdybyś dostawał tyle maili od ludzi, też byś wybierał tylko niektóre, a reszte olewał
Wie ktoś jaka jest poprawna odp na pytanie:
Który z wymienionych adresów umieszcza komputer w polu “adres odbiorcy” ramki, wysylaja do sieci zapytanie ARP? (wybierz dwie)
a IP 255.255.255.255
b IP bramy domyslnej
c MAC bramy domyslnej
d rozgloszeniowy IP
e rozgloszeniowy MAC
f MAC FF-FF-FF-FF-FF-FF
?
i jeszcze jedno pytanko xD czy jesli sobie teraz wgram pare ebookow na jakis serwer, a pozniej na polfinalach bede z nich korzystac (pobierajac) to bedzie to zgodne z regulaminem dialnet’u?
Wydaje mi się że e i f ale nie mam pewności.
Jeśli nie e i f, to wtedy byłoby a i d.
odp to e i f. Chyba zgodne. Przecież można używać internetu
Niestety najprawdopodobniej nie przełożą tych terminów półfinałów bo już nawet ustalili godziny na 9:30 dla gimnazjalistów i 11:00 dla szkół ponadgimnazjalnych, więc półfinały przepadną z powodu egzaminów. Odpisali już może komuś na ten temat ?
Witam. odp to napewno e oraz f bo na ARP wysyła się rozgłoszenia a to jest ramka wiec warstwa 2 OSI czyli adresowanie MAC.
Co do tych egzaminów to ja jestem z 2 gim więc mnie to nie dotyczy, ale polecam aby stworzyc jeden list wrzucić go tutaj i niech jak najwięcej osób go wyśle to może w końcu go złapią i coś zrobią.
Proponuje aby dać ja na później dla gim…np na 11.00 dla ponad gim i np 15.00 dla gim to wystarczy na dojazd. ale lepiej żeby nie przekładali na później bo niektórzy zaplanowali sobie długi weekend np na tydzień po 1 maja a chcą być na pf.
Pozdrawiam :lol:
“Przypominamy jednocześnie, że zgodnie z pkt. 9 regulaminu Olimpiady istnieje możliwość zmiany składu drużyn, które biorą udział w konkursie.” - napisali takie cos, wiec moze zasugerowali wymienienie czlonkow druzyn, ktorzy maja egzamin?
Mogliby chociaż odwrócić te godziny, dla gim o 11 a dla ponadgim. o 9:30. Pewnie i tak specjalnie to zrobili…
@dawcpl tak napewno chcieli się na tobie zemścić że przeszedłeś dalej. Nie wysuwaj teorii spiskowych tam gdzie ich nie ma. Błędy w organizacji. Takie rzeczy to tylko w polsce:)
Nie wątpliwie jest to błąd w organizacji, ale dokładnie wiedzieli kiedy organizują konkurs, do tego na pewno dostali stos maili z pretensjami( na które oczywiście nie odpiszą ) i jakby im zależało to na pewno ustalili by inne godziny.
No to w moim przypadku trzeba by bylo wymienić cały team . Ja myśle ze oni zrobili błąd a teraz nie chcą sie do tego przyznać bo by była wielka wiocha na całą Polskę. Mówi sie trudno . W następnym roku też bede próbował
Tak samo w moim wypadku trzeba by było wymieniać cały team. Jest może jakiś inny sposób kontaktu z nimi bo wysyłając maile nie ma raczej co liczyć na odpowiedź.