Czy jest to możliwe?? Bo z tego co słyszałem to jest na Viście :? A na XP??
Jest możliwe ale musisz miec nową kartę graficzną obsługującom Direx 10
Mam nVidie 6200 256Mb, czy ta wystarczy??
Z tego co wiem to DX 10 obsługuje tylko gf seria 8
Jeżeli bardzo chcesz mieć DX 10 to zmień karte
musisz mieć cos z seri GF 8xxx albo ati 2xxx
Póki co, DirectX jest dostępny wyłącznie na Windows Vista. Oczywiście trzeba mieć kartę z serii GeForce 8xxx lub Ati 2xxx. Krążą słuchy, że jest planowane wydanie DirectX10 dla XP w postaci DirectX9L. Ale to nie jest potwierdzone.
Nie jest to również potwierdzone ale podobno i z tego zrezygnowali już jakiś spory czas temu. A na chwile obecną na XP LEGALNIE nie odpalisz DX10, owszem jest grupa ludzi, może nawet entuzjastów zajmujących się implementowaniem DX10 pod XP ale marnie im to idzie. Miałem wszystkie ich produkcje i żadna nie zadziałała.
Czyli wniosek z tego, że aby mieć DirectX10 dla XP musiałbym wydać troszkę kasy na nową kartę, lub od razu kupić nowego kompa z Vistą, która jeszcze jest niestabilna i posoada wiele błędów :? Czyli i tak źle i tak źle
Nie musisz całego kompa tylko sama vista wystarczy. A czytałem że nawet jak nie masz karty zgodnej z DX10 to też pójdzie tylko trochę gorzej będzie wyglądać. Ale i tak lepiej DX9
Czyli z tego co matrix012345 napisał wnioskuję że na tej mojej karcie DX10 pójdzie ale muszę zainwestować w Vistę?? A czemu to właśnie na Viście, system jak system nic super nowego :?
Zapytaj sie microsoftu dlaczego. Pozatym direct 10 w stosunku do 9 niejest niczym rewolucyjnym
Oj podobno to jest różnica dość widoczna, i sam to potwierdze bo kuzynek na 7 urodziny dostał nowego kompa z Vistą i DX10 to Vista do ******** ale grafa z 10 powalająca :shock:
// Poprawiłem Twój post - gwiazdki/kropki, etc. nie zmieniają sensu rzeczy.
Kaka’
Po prostu podjarałęś się tym DX10… Ja u siebie w Crysis niewidziałem jakiś rewelacyjnych różnic miedzy DX9c-XP a DX10-Vista… Owszem różnica jest ale to tylko na detalach i z bliskiej odległości… Gdybym mógł odpalić gre na full detalach aby była płynna to bym ci nawet wnówił że ten DX9c-XP to DX10… a ty być uwierzył :lol:
No niewiem
LOL.
DirectX10 obsługują tylko karty z serii Geforce 8xxx i Ati 2xxx
Twoja karta to:
Czyli posiadasz kartę z serii 6xxx a nie 8xxx
A więc szrot kompletny, na tym DirectX10 nie odpalisz.
Napisz do microsoftu, albo naucz się korzystać z google, i czytać.
No to po DX10
dx 10 może i wyjdzie jeszcze na xp ponieważ vista nienajlepiej sie sprzedaje więc wszystko jest możliwe
Tylko że kolega aby z tego skorzystać najpierw musi zmienić kartę
Czyli jest nadzieja
Tak czy owak aby cieszyć sie DX10 musisz kupić nową kartę graficzną, jednak Windows Vista spokojnie będzie Ci chodził na tej karcie. Vista ma w wymaganiach do uruchomienia Aero i wszystkich innych wodotrysków kartę spełniająca poniższe kryteria:
Co do Twojej obecnej karty, gry będą Ci chodzić różnie, a przede wszystkim zwolnią o około 10%, a gry wspierające tylko DX10 będą klatkowane około 15-20 klatek na sekundę.