DirectX.10 na XP?

Czy jest to możliwe?? Bo z tego co słyszałem to jest na Viście :? A na XP??

Jest możliwe ale musisz miec nową kartę graficzną obsługującom Direx 10

Mam nVidie 6200 256Mb, czy ta wystarczy??

Z tego co wiem to DX 10 obsługuje tylko gf seria 8

Jeżeli bardzo chcesz mieć DX 10 to zmień karte

musisz mieć cos z seri GF 8xxx albo ati 2xxx

Póki co, DirectX jest dostępny wyłącznie na Windows Vista. Oczywiście trzeba mieć kartę z serii GeForce 8xxx lub Ati 2xxx. Krążą słuchy, że jest planowane wydanie DirectX10 dla XP w postaci DirectX9L. Ale to nie jest potwierdzone.

Nie jest to również potwierdzone ale podobno i z tego zrezygnowali już jakiś spory czas temu. A na chwile obecną na XP LEGALNIE nie odpalisz DX10, owszem jest grupa ludzi, może nawet entuzjastów zajmujących się implementowaniem DX10 pod XP ale marnie im to idzie. Miałem wszystkie ich produkcje i żadna nie zadziałała.

Czyli wniosek z tego, że aby mieć DirectX10 dla XP musiałbym wydać troszkę kasy na nową kartę, lub od razu kupić nowego kompa z Vistą, która jeszcze jest niestabilna i posoada wiele błędów :? Czyli i tak źle i tak źle :frowning:

Nie musisz całego kompa tylko sama vista wystarczy. A czytałem że nawet jak nie masz karty zgodnej z DX10 to też pójdzie tylko trochę gorzej będzie wyglądać. Ale i tak lepiej DX9

Czyli z tego co matrix012345 napisał wnioskuję że na tej mojej karcie DX10 pójdzie ale muszę zainwestować w Vistę?? A czemu to właśnie na Viście, system jak system nic super nowego :?

Zapytaj sie microsoftu dlaczego. Pozatym direct 10 w stosunku do 9 niejest niczym rewolucyjnym

Oj podobno to jest różnica dość widoczna, i sam to potwierdze bo kuzynek na 7 urodziny dostał nowego kompa z Vistą i DX10 to Vista do ******** ale grafa z 10 powalająca :shock:

// Poprawiłem Twój post - gwiazdki/kropki, etc. nie zmieniają sensu rzeczy.

Kaka’

Po prostu podjarałęś się tym DX10… Ja u siebie w Crysis niewidziałem jakiś rewelacyjnych różnic miedzy DX9c-XP a DX10-Vista… Owszem różnica jest ale to tylko na detalach i z bliskiej odległości… Gdybym mógł odpalić gre na full detalach aby była płynna to bym ci nawet wnówił że ten DX9c-XP to DX10… a ty być uwierzył :lol:

No niewiem

LOL.

DirectX10 obsługują tylko karty z serii Geforce 8xxx i Ati 2xxx

Twoja karta to:

Czyli posiadasz kartę z serii 6xxx a nie 8xxx

A więc szrot kompletny, na tym DirectX10 nie odpalisz.

Napisz do microsoftu, albo naucz się korzystać z google, i czytać.

No to po DX10 :frowning:

dx 10 może i wyjdzie jeszcze na xp ponieważ vista nienajlepiej sie sprzedaje więc wszystko jest możliwe

Tylko że kolega aby z tego skorzystać najpierw musi zmienić kartę :stuck_out_tongue:

Czyli jest nadzieja :smiley:

Tak czy owak aby cieszyć sie DX10 musisz kupić nową kartę graficzną, jednak Windows Vista spokojnie będzie Ci chodził na tej karcie. Vista ma w wymaganiach do uruchomienia Aero i wszystkich innych wodotrysków kartę spełniająca poniższe kryteria:

Co do Twojej obecnej karty, gry będą Ci chodzić różnie, a przede wszystkim zwolnią o około 10%, a gry wspierające tylko DX10 będą klatkowane około 15-20 klatek na sekundę.