Kocham użytkowników Linuxa Np za takie właśnie informacje. Otóż wtyczka, do której linkowałem JEST NIEZBĘDNA aby autoryzować się kwotą dochodu z zeszłego roku
Prosty wniosek: nie wiesz o czym mówisz.
Nie masz racji. Od kilku lat wysyłam PITy, specjalnie eksperymentując z systemami operacyjnymi. W tym roku był to Sparky Linux (Debian), w zeszłym roku Chrome OS. Żadne wtyczki nie były potrzebne.
Oczewiście nie wiem, podpisac przez internet i mieć załątwione, a iśc do nich to absolutnie nie więcej zachodu i wolniej?? Koniecnzie chcesz mnie sprowokowac, więc odczep się ode mnie i na razie mówie do grzecznie.
Trwa to kilka chwil.
Urząd Skarbowy znajduje się w innej dzielnicy. Musiałbym zrobić wycieczkę. Dodatkowo na czymś muszę wydrukować PIT. Jeśli to dla Ciebie jest prostsze niż e-wysyłka, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.
Nie mozna wyslac PITu przez epuap?
Może być też profil zaufany.
Czytam dokumentacje na stronie MF i tam jest napisane, że w Linuxie trzeba: zainstalować środowisko Adobe AIR, zainstalować Adobe Reader, zainstalować aplikację E-Deklaracje Desktop oraz certyfikat ssl CA dla bramki systemu E-Deklaracje.
Wydaje się, że to jest dobry trop
Na linuksie można przecież odpalić wirtualną maszynę.
Nie w tym rzecz, rzecz w tym do czego zdatny jest SAM Linuks
Tak, a na Marsie można zbudować bazę bo jest tam woda w stanie ciekłym
A ja wysyłam PITy przez Linuksa i z doświadczenia wiem, że niczego nie muszę instalować. Być może wymóg ten dotyczy aplikacji, natomiast do działania wersji “webowej” wystarczy przeglądarka bez wtyczek.
Tu info odnośnie autoryzacji online, o której pisałem wcześniej:
https://www.e-pity.pl/kwota-e-deklaracje-za-poprzedni-rok/
Czemu nikt nie porusza tutaj tematu sprzetu i współpracy sprzetu z Linuksem? W Windowsie, albo instalator wgrywa sterowniki, albo poprzez Menadżer urządzen, a w Linuksie klepanie komend w Terminalu jak w DOS-ie zanim zrobili w ogóle Windowsa.
A. To ja wam od razu mówię, że nie wymyślono jeszcze narzędzia nadającego się do wszystkiego jak coś.
Linuks to narzedzie??
Czyli do wysyłania pitów korzystasz z platformy: https://www.e-pity.pl ?
Chodzi mi o to, że de facto Linuxa używasz tylko jako platformy dostępowej do aplikacji chmurowej, w której wypełniasz i wysyłasz PIT-a? Samo wypełnianie i wysyłanie nie ma nic wspólnego z Linuxem.
Organ ścigania to też narzędzie, więc czemu linuks nie może nim być.
Śrubokretem Linuks może być bo śrubokręt to narzedzie??
No dobra masz mnie.