Dlaczego NIE używacie Linuxa?

Ostatni kontakt miesiąc temu. Czemu nie używam? Bo szanuje komputer, a przy Linuxie ma się ochote z kopa, przez okno i jeszcze wiązanke póścić przez okno, żeby cały świat usłyszał jakie to gówno nie dopracowane totalnie i nie nadaje się dla zwykłego Kowalskiego używającego komputera. Teraz mnie wszyscy zgwałca jaki to debil i się nie znam i w ogóle.

Dziękuje i pozdrawiam całe forum. Miło było, ale po tym poście trzeba pomyslec o założeniu nowe konta na stronie bo dostanę zaraz bana dożywotniego. :slight_smile:

Wiara upadła za nim jeszcze powstała :stuck_out_tongue: To samoz Linuchem :stuck_out_tongue:

Moje córki - 4 i 5 lat - oraz Mama - 71 lat - używają Linuksa na co dzień. Wstydź się :wink:

Jak im wszystko wyustawiasz o czym nie mają w ogóle pojecia i administrujesz to tez mógłbym, ale nie mam zamiaru studiowac podstaw Linuxa tylko po to, żeby mi komputer działął i jak muszę zmienić sprzet lub dokupić do dopierac pod Linuksa, a nie odwrotnie.

1 polubienie

Please, napisz do czego konkretnie używają. Usiłuję ustalić TRZY zastosowania Linuxa, w którym ten jest lepszy niż Windows lub MacOS. Póki co, udało się ustalić JEDNO :slight_smile:

Progamy na linuksa najlepiej pisze się na linuksie.

YT, FB, GMail, proste gry w przeglądarce, zdjęcia, filmy, dodatkowo Mama wysyła PIT raz na rok i ogarnia swoją bankowość.

Zapomniałes dodac +18 bez adblokerów reklam bo nie ma wirusó na Linuksa :stuck_out_tongue:

O, to dla mnie nowość. Da się już wysłać e-PIT-a z Linuxa?

Mamy 2018 r. Wszystko idzie w chmurę. Większość użytecznego softu do działania wymaga wyłącznie przeglądarki.

Płatnik tez działa pod Linuksem Hahahahaha???

Na pewno bez strachu o malware, o lewe załączniki, o cały syf krążący po sieci.

Płatnik to oprogramowanie do użytku domowego? Jak masz zamiar wypowiadać się na takim poziomie, to faktycznie lepiej zamilknij.

Jeszcze żaden Linuks nie wytrzymał mi dłużej jak tydzien, jedna aktualizacja jakaś w KB i Amen, nie działa, a tu pisza, że zapieprza, aż uszy się trzesa latami i wszystko zrobisz nawet w firmach bo w chmurze :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Płatnika nie używają tylko firmy i nie wyzywaj bo ja jeszcze nie zaczołem, a ty już prowokujesz mądrościami swojskimi.

Ja to wiem. Ale nie wiem czy wie to Minister Finansów, dlatego warunkiem podpisania PIT-a jest instalacja wtyczki do Acrobata (TAKIEJ). Moje pytanie: jak się podpisuje taką ministerialną e-deklarację pod Linuxem?

Na 1000% nie wgraniem jednej wtyczki tylko z tydzień w Terminalu i modlitwa do Ojca Dyrektora, żeby ruszyło :stuck_out_tongue:

Mam laptopa kupionego bez OS-a na nim wgrane Ubuntu i narazie chodiz bo mama nie wgrywa żadnych aktualizacji nawet Firefoksa, ale już coś się sypie bo np. wpisując maskowane hasło do Banku PEkao pomija pola nie wiadomo czemu, a na Windowsie 10 takich cyrków nie ma, a tez najnowszy Firefoks.

Nie podpisuje się. Możesz wypełnić, wydrukować i zanieść osobiście do skarbówki albo wysłać on-line, autoryzując się po drodze m.in. kwotą dochodu z zeszłego roku.

Więcej info:
https://www.e-pity.pl/

Prosty wniosek.

Więcej zachodu niż pod Windowsem.