Jeżeli można - dołożę tu swoje trzy grosze…
Co do komentarzy krytykujących na vortalu:
Nie wiem jak było u zarania - vortal dziś ma 6 lat, ja przez ostatnie cztery lata naczytałem się ich wiele. Przyznaję - część z nich mogła uchodzić za uzasadnione, ale olbrzymia większość to były bzdety frustratów, którym kompletnie nic nie pasowało, nie pasuje z przebogatej oferty literackiej, programowej, rozrywkowej, czy organizowanych przez Redakcję atrakcji, że wspomnę tu o dwóch zlotach, o polowaniach, konkursach…
Wszystkie te starania o to by gość vortalu czuł, że vortal dobreprogramy jest miejscem, w którym czas spędzony nie jest czasem bezmyślnie traconym - były, są dyskredytowane przez trafiających sie jednak “tropicieli nieprawidłowości”, dla których jedyną formą zaistnienia jest szukanie dziury w całym - nie dostrzegając starań Redakcji, by również dla tych malkontentów pobyt w tym miejscu był bardziej atrakcyjny…
Zdecydowana większość tych krytycznych uwag spotykała się i spotyka z reakcją Administracji vortalu, której przedstawiciele w sposób bardzo życzliwy, wyważony starali się i starają zadowolić niezadowolonych - wyjaśniając cierpliwie najbardziej nawet bzdurne zarzuty.
To moje zdanie wynikające z uważnej obserwacji aktywności Administracji i czytelników vortalu.
Co do zarzutów odnoszących się do kontrowersyjnych tematów, postów na forum:
Krótko - w praktyce wygląda to tak, że jeżeli temat, post nie narusza ogólnych zasad na forum obowiązujących, to mimo że treść jest kontrowersyjna temat istnieje, żyje. Tematów takich są dziesiątki zarówno w dziale O vortalu, jak też w dziale O forum. Ale zamiast powertować w zasobach omawianych tu działów - lepiej pisać ogólniki, bo tak jest bardziej nośnie…
Na koniec mała refleksja:
Merytoryczna krytyka zawsze ma sens - i zapewne jest oczekiwana przez Administrację vortalu, forum (wbrew temu co poniektórzy sugerują powyżej - kto twierdzi inaczej, ten nie dostrzega faktów), bowiem krytyka uzasadniona sprawia, że Administracja adekwatnie ustosunkowując się do niej - podnosi poziom ogólny vortalu, forum.
Ale ile jest merytorycznej, uzasadnionej krytyki, a ile zwykłego pieniactwa ?
OTy - Kosz